Paul de Leeuw na 2,5 week in Spanje: ‘Mondkapjes, nu!’

Na 2,5 week vakantie te hebben gevierd in Spanje denkt Paul de Leeuw alle wijsheid in pacht te hebben over de coronamaatregelen. Hij vindt dat we in Nederland nu direct aan de mondkapjes moeten. Dat laat hij weten op Instagram. Na wekenlang een mondkapje te hebben gedragen in Spanje, voelt Paul zich niet meer veilig nu hij in Nederland zónder mondkapje over straat loopt. Waarom hij dan niet gewoon een mondkapje opdoet is onduidelijk; hij wil eerst een verplichting opgelegd krijgen.

Paul spreekt al zijn volgers aan. “Goedenavond, ik ben weer in Nederland na 2,5 week in Spanje te zijn geweest met een mondkapje en ik fietste vandaag zonder mondkapje op straat en ik voelde me opeens heel onveilig.”

Een mondkapje voelt voor Paul veel beter. “Op een of andere manier geeft een mondkapje mij in elk geval veiligheid en ik zie in Amsterdam echt wel dat mensen veel op elkaar zitten en naarmate de avond verstrijkt nog meer.”

We moeten volgens Paul niet gaan verslappen. “Door een mondkapje heb ik toch het gevoel dat ik het zelf een beetje kan controleren, dus ja: misschien ben ik wel een enorme lul en heb ik 2,5 week Spanje in mijn rugzakje, maar ik wil toch heel erg adviseren om 1,5 meter afstand te nemen en een mondkapje doet echt wel een soort effect uitgaan van: voorzichtig, het is er nog steeds.”

We doen het niet voor onszelf, maar we doen het nog steeds voor onze ouders. Voor mijn moeder van 88 en mijn vader van 88.”

Foto: Instagram

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen