Marianne Zwagerman slaat terug naar Bert Huisjes

Geplaatst op di 11 aug 2020 om 9:30

WNL-baas Bert Huisjes is de realiteit uit het oog verloren nu hij al jarenlang betaald wordt uit de Haagse schatkist. Dat stelt Marianne Zwagerman op Twitter. Bert heeft op de publieke radio zijn vragen gezet bij de ‘dor hout’-uitspraken van Marianne. De opiniediva vindt niet dat een hele samenleving moet boeten vanwege een kleine groep kwetsbaren en krijgt daar behoorlijk wat kritiek op. De baas van WNL geeft aan dat hij die kritiek wel begrijpt; hij vindt de uitspraken gevoelloos.

Bert legde de ‘dor hout’-uitspraken van Marianne uit op de radio. “Ik ken haar wat beter omdat ze directeur was van Telegraaf Media Groep. Marianne heeft een punt willen maken dat zo verschrikkelijk hard binnenkomt bij mensen. Het punt was dat je een hele samenleving op slot zet om een groep te beschermen die uiterst kwetsbaar is.”

Maar ze heeft dat op een provocerende manier verwoord“, voegde hij daaraan toe. “Ik vond het veel te heftig. Ze heeft met een kanon op een mug geschoten.”

Marianne begrijpt er niets van dat Bert dit zo noemt. “Aha, de ingestorte economie met bijbehorende massawerkloosheid is volgens de WNL baas ‘een mug’. Te lang uit de staatsruif vreten doet rare dingen met mensen 🤓.

Bedreigingen

De laatste dagen ligt Marianne behoorlijk onder vuur. Ze wordt naar eigen zeggen veelvuldig bedreigd. Eén van die bedreigingen deelt ze op haar social media: “Beste Marianne, ik hoop dat een groep criminele Marokkanen jou met een man of 5 jouw kut eens goed bewerken.

Marianne: “Dit is wat jullie veroorzaken, vrienden van de media. Door mij keer op keer woorden in de mond te leggen die ik niet gebruikte. Ik heb tientallen aangiftewaardige bedreigingen gekregen de laatste dagen. Neem je verantwoordelijkheid. Wees zorgvuldig.

Foto: NPO
44 Reacties op “Marianne Zwagerman slaat terug naar Bert Huisjes”


 1. Anne

  WNL, ooit opgericht om de wat rechtsere kijker op de NPO ook een kans te geven, verworden tot een slaafs policor/woke links kuddeproduct.
  Net als PowNed.

  Jammer. Blijkbaar corrumpeert de staatstiet alles en iedereen.

 2. Minder of Mirjam

  Anne, alles wat niet naar de pijpen van PVV en FvD danst is links volgens jou en jouw slaafse volgertjes.

  Sneu en iedereen bestempelt jou/jullie als tokkie.

 3. WEST*

  Ik lees uit de Haagse schatkist En wat krijgen de com tv zenders indirect uit de Haagse schatkist
  Ons belasting ( kijkgeld) wordt doorgesluisd naar de providers
  die betalen daar o.a aan RTL en Talpa, distributiegeld

 4. Anne

  WNL, totaal inwisselbaar met alle andere omroepen.

  Dezelfde onderwerpen, dezelfde toon, verkwisting van belastinggeld.

 5. Anne

  Daar heb je West weer met zijn stokpaardje: het distributiegeld. Weet hij veel dat dat maar 0,3% van de inkomsten van de CO is. Verwaarloosbaar.

 6. anoniem

  Misschien dat er eens een duidelijke definitie komt van wat “dor hout” precies is? Want dat lijkt niet van leeftijd of kwetsbaarheid afhankelijk te zijn.. :-)

 7. Dominic

  1-0 voor Bert Huisjes

  Die arrogante del Marianne moeten ze opsluiten tot er een vaccin is.

 8. Zomaar

  Opvallend is dat de rechtse gekken de kritiek op hun geschriften direct als een persoonlijke bedreiging zien.

 9. robb

  Wat is dor hout ,hier word te veel naar leeftijd gekeken we zien ze allemaal rijde met hun scootmobiel soms nog geen 50 die er wel wat aan kunnen doen , ik zie mensen van 75 nog op de racefiets ,om gezond en fit te blijven moet je wel wat doen met name gezond eten en in beweging blijven.

 10. Bart

  Marianne heeft wel een punt.
  Bert ook over dat ze het wel anders had kunnen verwoorden.
  Dan hadden mensen het ook beter begrepen denk ik.
  Die bedreigingen die gaan natuurlijk helemaal nergens over. Dat zou jou eens wat harder moeten worden aangepakt i.p.v. mensen aanhouden en horeca ondernemers op de vingers tikken en beboeten omdat ze even geen anderhalve meter afstand nemen. Dat moet echt onmiddellijk stoppen!

 11. Matthijs Zelf.

  NL walgt van dor hout Marianne Zwagerman.

 12. Matthijs Zelf.

  51 jaar een uitgewoond oud wijf.

 13. anoniem

  @robb: dat past niet zo in onze cultuur.. :-) Maar er zijn ook mensen die gewoon pech hebben hoor..

 14. Fien de la Mar

  @WEST gelukkig je ben er weer ! Ik was bang dat je door hitte was bezweken en je
  einde werd herdacht met al je vrienden – allebei. Ik zie weer dat je een diepzinnige waardevolle bijdrage hebt. Fijn ! Ik ben het helemaal met deze dame eens trouwens.

 15. Huismaker

  Hoe smerig dat mannetje van nu.nl (graag lid van het mediakartel) bij het “journalistenforum” over die jongen die 5 kogels door zijn rug kreeg. Reden; Hij betrapte een dief met een huiskleur. Tja; en daar mag je niet over praten volgen nu.nl
  Dus: blablablablablablablablabla.

 16. man pan

  Wat idioten als Zwagerman niet begrijpen is dat als je alles opengooit en het gaat helemaal fout (zie Amerika, Servie) de economische gevolgen nog erger zijn.

 17. Matthijs Zelf.

  Anne de publieke radio wordt betaald van ons belastinggeld en daarvoor krijgen wij prima tv programma, s en wordt het best bekeken.

 18. Boze buurman

  Sommigen worden als dor hout geboren, anderen zijn of worden zo verrot dat door de schimmel hun hersenen uit elkaar vallen. Dus kleine kans dat Marianne van Z. zich nu voelt aangesproken als ze nog kan lezen.

 19. Anne

  Zweden gaat het best nu op Covid-gebied.
  Er is daar al zachtjes het woord “groepsimmuniteit” te horen.

  Misschien zitten we er toch naast met onze aanpak.

 20. Wachter

  Hoe je ook over iemand of iets denkt, het soort bedreigingen is verderfelijk en is veel gevaarlijker dan een mening hebben.

 21. WEST*

  @ Fien Vind het wel aardig dat u zich Fien de la Mar noemt lJa en er moet ook eens gewerkt worden hè maar buiten dat…. Door mijn familie achtergrond in de toneelwereld , ,heb ik Fien de la Mar heel goed gekend .Zij
  woonde in de Beethovenstraat , en ik kwam graag bij haar een kopje koffie halen in mn jeugd . zij was ook een top actrice ! Helaas is ze aan zelfmoord, om van haar balkon af te springen om het leven gekomen !

 22. Teuntje

  Alleen de naam al HUISJES zum kotzen

 23. WEST*

  @ Anne Het gaat om het principe, Hoeveel ze krijgen is niet van belang !
  Maar werkte u niet bij de NPO in het verleden, en hadden ze uw contract niet verlengt ? Anders kan ik uw frustratie tegen de NPO niet verklaren?
  ,

 24. Anne

  West, sommige mensen hebben last van principes (geen gemeenschapsgeld voor en overheidsbemoeienis over amusement) en laten zich minder leiden door persoonlijke sentimenten.
  Maar dat zal jou vreemd zijn.

  En waarom doet de hoogte van het bedrag er niet toe? Dat is in dit verhaal juist essentieel!

 25. John

  Na de oorlog moest ook iedereen voor aan beginnen nog veel malen
  erger als nu.
  Die mensen toen die tijd verschrikkelijk hard hebben moeten werken
  moten nu maar op geruimd worden volgens haar, ze vergeet
  gemakshalve dat ze ’t nu zo kan leven.
  ‘T is nu een andere oorlog tegen het virus.

 26. anoniem

  @Anne

  Zelf kijk ik regelmatig naar deze cijfers:

  https://www.statista.com/statistics/1104709/coronavirus-deaths-worldwide-per-million-inhabitants/

  Als ik dit mag posten van de MC.. :-)

 27. Guttegut

  Over dor hout gesproken. De benaming lelijk spook of afgelikte boterham is op mevrouw Zwagerman ook van toepassing

 28. anoniem

  Ehm, word ik nu gecensureerd? Dan ga ik maar weer iets nuttigs doen.. :-)

 29. MediaPrak

  Hou toch een op met de drogredenatie dat comm zenders NIET door belastinggeld worden betaald. 1) RTL Nederland heeft een beroep gedaan op de NOW regeling (rijksstein personeelskosten) RTL EN Talpa ontvangen van de TV distributie maatschappijen (=de kabel en IPTV) een bedrag per abbonnee.

 30. B

  Ach , Marianne Z is totaal niet belangrijk . Een narcist egoist eerste klas die na deze corona tijd alleen haar colummetje in de Telegraaf over heeft . Ze maakt het voor haar eigen steeds moeilijker door overal haar gelijk te proberen te halen.

 31. Dennis

  mevr Zwagerman heeft natuurlijk een punt. Zij bedoelt met deze term niet de mensen die met ernstige aandoeningen te kampen hebben waar ze niks aan kunnen doen; laat staan dat er ouderen dood zouden moeten.

  Helaas lijken we in Nederland iedereen in leven te willen houden, hoe oud en ziek ze ook zijn. Dit gaat niet en feit dat er veel mensen zijn overleden die anders ook op korte termijn zouden komen te overlijden, hoe erg dat ook is maar zo reëel moeten we gewoon zijn.

  Meneer Huisjes weet dat natuurlijk ook wel maar het is natuurlijk moreel geweldig om tegen iedereen te zijn de kritisch kijkt naar de Corona maatregelen. Dit maakt je natuurlijk nog geen moordenaar.

 32. Regelneef

  @Minder of Mirjam di 11 aug 2020 om 9:39
  “Anne, alles wat niet naar de pijpen van PVV en FvD danst is links volgens jou en jouw slaafse volgertjes.”

  Jij kunt heel goed tussen de regeltjes lezen, Minder of Mirjam. Is daar ook een cursus voor net als voor doventolk? Een soort van blindentolk, zak maar zegge, voor iemand als ik, die maar niet kan begrijpen, dat er juist wel staat, wat er niet staat.
  Of is dit een nieuw specialisme dat nog in de kinderschoenen staat?

 33. Mark

  Deze vrouw is zowel financieel als moreel failliet

 34. Bert Tuinhuisje

  Niet de uitspraak over dor hout is gevoelloos.

  Wel gevoelloos is het systematisch weghouden van testen, goede mondkapjes en ander materiaal bij de verpleeghuizen.

  Voor dat snoeiwerk is Marianne Zwagerman niet verantwoordelijk.

 35. Bart TV man

  Dit oude wijfje moet niet meer in de media. Te lelijk en bovendien ziet ze er smerig uit. Kamt alleen maar onzin uit. heb haar last op tv gezien, te lui om haar eigen honden stront op te ruimen. En dat scheve gebit is ook niet om aan te zien. Bah!

 36. Lies

  Je telt pas echt mee als je wordt bedreigd tegenwoordig? Dat is nieuwswaardig natuurlijk! Ik zou hard lachen als ik zo’n berichtje zou krijgen en direct op delete drukken. Het is het niet waard om je druk over te maken.
  Je weet dat je dit soort reacties kunt verwachten als je een keer uit de bocht vliegt.
  Met je grote bek vervolgens in de slachtofferrol kruipen.
  Succes allen, Sander S, Marianne Z, Akwasi enz…..

 37. Klaas

  @Lies
  Vooral zo doorgaan, ik weet waar je woont.

 38. Lies

  @Klaas: en ik weet waar jouw huis woont. Wollah.

 39. Klaas

  Eeecht niet.

 40. Een bezorgde oma

  Wat een gezeik allemaal als iemand wat schrijft of zeg krijg je gewoon zoveel shit over je heen maakt niet uit wie het zegt de zogenaamde rechters hebben op sociaal media gelijk hun ongezouten klaar..de een nog erger als de ander .Wij in NEDERLANDkunnen niet meer normaal communiceren met elkaar .Ziek volk .punt uit

 41. Fred Weetveel

  Niets dan provoceren en vervolgens de media de schuld geven. Beproefde truc van extreem rechtsdommies. Alles wat uit haar mond komt is van een grenzeloze hufterigheid, negeren is maar het beste.

 42. Edelweiss

  Het is het sekte beginsel die de NL NPO zo de sloot in helpt. Als er dan doelgroep tv moet zijn, doe het dan met special interest zenders en regio tv. Op een passende schaal. Weg met dat idiote reclame op NPO. De tijd van hemels hoge prijzen voor een uurtje tv zijn al decennia verleden tijd.
  En misschien is verplichte verversing voor de bemensing ook een idee. Weg met ingeslapen den haag volgend gewauwel oid.

 43. Onze Held Geert

  @zomaar, en als je links tegenspreekt ben je dom rechts.
  En wat mvr Zwagerman betreft, ze moet geen bejaarden met haar hoofd vergelijken

 44. Bumke

  Tja iedereen heeft wel zijn reden om op een of andere manier niet of onzorgvuldig om te gaan met de regels.
  Aan iedereen die niet de noodzaak ziet om voorzichtig te zijn,vraag ik me af of ze nog zo praten als ze straks zelf in de rolstoel/scootmobiel zitten óf een chronische ziekte onder de leden hebben,waardoor ze zelf kwetsbaar zijn en DOOD gaan. Dan piepen ze wel anders.
  #degene die de regels aan zijn laars lapt, moeten zeker niet naar het ziekenhuis /IC gaan als het nodig is, want het is toch allemaal onzin….toch?!p
  #artsen, deze mensen niet behandelen aub.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.