Marianne Zwagerman onder vuur: ‘Je bent een racist’

Mediadiva Marianne Zwagerman ligt onder vuur vanwege haar column voor BNR Nieuwsradio, waarin ze schrijft over zwarte cultuur. Veel mensen vinden het racistisch. Dat is te volgen op Twitter. Marianne laat onverbloemd weten dat ze niet onder de indruk is van álle aspecten van de ‘zwarte cultuur’. “Als je van alle daken schreeuwt dat je zwarte leven ertoe doet, waarom brengen vrouwen het dan terug tot schudden met hun billen en mannen tot het elkaar met grote messen achtervolgen.”

Die ‘zwarte cultuur’ wordt ons nu door de strot geduwd door Amerikaanse techreuzen, klaagt Marianne. “Zwarte Piet moet van Facebook, maar onze zwarte jongetjes en meisjes moeten zich optrekken aan Amerikaanse wannabe-hoeren en gangsters.”

Haar uitspraken leiden tot pittige reacties. “Het reduceren van een bevolkingsgroep met een zwarte huidskleur tot messentrekkers en billenschudders is behoorlijk racistisch. BNR, dit druist in tegen de Code van Bordeaux punt zeven“, zegt Samuel bijvoorbeeld.

Marianne: “Jij druist in tegen de code van suggestief samenvatten.

‘BNR!’

Veel mensen spreken BNR Nieuwsradio hierop aan. “Wat de fuck!? Kan het ff minder met het racisme? Zwarte danscultuur en machetes in één zin, dit is echt diep triest. BNR, zijn jullie tegenwoordig een spreekbuis voor haatzaaiers?“, klinkt het bijvoorbeeld.

Een ander: “Marianne zei echt ‘je twerkt dus je mag van mij wel dood’. #datmeenjeniet.

Marianne: “Wijs even aan waar dat staat.

Ene Lennart: “Marianne je weet precies wat je hebt gezegd. Als je doelbewust racistische dingen wil zeggen op het internet dan stel ik voor dat je ook je rug recht houdt als je erop wordt aangesproken. 🤡

Ook Stella Bergsma is boos: “Als je van alle daken schreeuwt dat alle levens ertoe doen, waarom breng je je eigen leven dan terug tot denigrerende uitspraken over andermans leven? Dat maakt je oneindig veel primitiever dan de levens waar je zo op neerkijkt.

Foto: NPO Radio 1

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen