Big Brother-Kelly: ‘Nu is Nikkie nog de troeteltrans’

Nikkie de Jager, beter bekend als YouTube-ster NikkieTutorials, kreeg in het begin van het jaar veel positieve reacties op haar coming-out als transgender. Ze zit nu in de troeteltrans-fase. Dat zegt Kelly van der Veer, die in 2001 de beroemdste transgender van het land werd door haar deelname aan Big Brother, in Nieuwe Revu. Kelly merkte bij zichzelf dat er na de troeteltrans-fase een andere fase aanbrak. Zij kreeg toen namelijk best veel haatreacties te verwerken.

Als transseksueel zul je nooit helemaal geaccepteerd worden, zegt Kelly. “Kijk, in het begin ben je de ’troeteltrans’ en vindt iedereen je geweldig. Daarna is de jeu ervan af en dan gaan haters je onderuit halen.

Hoe moet je met die haters omgaan? “Als ik haar een advies mag geven, zou ik lekker een dikke middelvinger opsteken naar mensen die vervelend doen.”

Nikkie is veel succesvoller dan Kelly. Waar Nikkie een succesvolle carrière heeft opgebouwd via YouTube, staat Kelly ergens achter het raam. Dat ziet ook Kelly wel in. “Ze ziet er geweldig uit, heeft 12,5 miljoen volgers op haar social media en maakt zelfs Lady Gaga op. Wie doet haar wat?

Dat niet iedereen positief reageert op transgenders, heeft Nikkie ook gemerkt bij de familie van haar vader. Kelly: “Over de familie van haar vader: die zitten waarschijnlijk vooraan in de kerk, maar zodra ze weer thuis zijn, lopen ze zelf in een jurk. Zet dat er maar bij.”

Foto: YouTube

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen