Kees van der Spek: ‘Geen tv-salaris van drie of vier ton’

Geplaatst op ma 10 aug 2020 om 9:40

Kees van der Spek verdient niet zo heel veel geld met zijn boevenprogramma’s op RTL 5. Hij is in dienst van tv-producent EndemolShine en heeft daarom geen sterrensalaris. Dat vertelt hij in Weekend. Kees maakt spannende reisprogramma’s waarin hij met zijn portemonnee half uit zijn broekzak loopt om vervolgens woest achter zakkenrollers aan te rennen. Het levert geinige fragmentjes op, maar het maakt hem dus niet schathemelrijk. Hij verdient een salaris wat Talpa-sterren vakantiegeld noemen.

De tv-maker kan zich geen gat in de hand permitteren. “Nee, ik spaar ook, voor als er bijvoorbeeld iets kapotgaat. Ik ben in loondienst bij Endemol, dus ik ben niet een BN’er die drie of vier ton per jaar pakt.

Baalt Kees er niet van dat hij wordt omringd door presentatoren die wel tonnen per jaar pakken? Nee, zegt hij. “Ik heb wél een vast contract én een pensioenregeling. Ik krijg genoeg, waarom zou ik dan meer moeten hebben?

Elk halfjaar een nieuwe auto zit er in elk geval niet in voor Kees. “Nee, haha! Ik heb een lease-auto van de zaak, een Citroën, die volgens mij 37.000 euro kost. En sinds 2008 woon ik in een twee-onder-één-kap uit de jaren vijftig.”

Het is prima zo, vindt Kees. “Ik ben niet geldzuchtig en totaal niet materialistisch, maar natuurlijk is geld fijn om te hebben. Ik kan lekker doen wat ik wil, ik kan op vakantie en woon in een fijn huis.

Foto: SBS
16 Reacties op “Kees van der Spek: ‘Geen tv-salaris van drie of vier ton’”


 1. peter

  Kijk, dat is nou een tv man naar mijn hart. Maakt mooie programma’s en heeft totaal geen capsones.

 2. Saskia

  En toch klagen

  Echt RTL divagedrag.

 3. Tvstoker

  Topper die Kees. Als iemand een hoger salaris mag krijgen is hij het wel. Altijd spannende tv. Dan te bedenken dat een Shelly Sterk of Jan Versteegh TONNEN pakt. Ongelofelijk.

 4. Alias

  Hij mag al blij zijn dat hij niet reeds 5 kogels in zijn donder heeft gehad van zo’n jattende cultuurverrijker met heuptasje.

 5. BRK

  @Saskia

  Waar lees jij dat hij klaagt? Volgens mij staat overal in het artikel juist dat hij meer dan tevreden is.

  Nogal kortzichtig dit (en heeft ook helemaal niets met RTL te maken).

 6. Minder of Mirjam

  Saskia klaagt altijd over RTL4, zelfs als er niet wordt geklaagd over RTL4 in het artikel.

  Wat een psychopaat.

 7. Saskia

  Ik lees tussen de regels door.

 8. William Raaf

  Al verdient ie vijftig miljoen. Who cares. Private onderneming.
  (en laten we hopen dat RTL binnenkort failliet is maar dat is een andere kwestie)

  Het probleem is de verotte moreel bedorven ideologisch gestuurde 1984-Staatstv. Die deugende Inquisiteurs en propgandisten worden betaald met roofgeld.

  Het is ziekelijk dat in de 21ste eeuw er nog zoiets bestaat als een Staatstv. TV voor een klein incestueus voornamelijk Frachtengordel kliekje (ze noemen zich volgens mij BN’rs) met allemaal exact dezelfde enggeestige Deug-gedachten waar op originaliteit (laat staan diversiteit van opinie) minimaal de sociale de doodstraf staat.

  Staatstv hebben ze in Noord-Korea
  Ik heb meer respect voor Noord-Koreaanse ‘journalisten’ en tv-makers.
  Zij liegen om te overleven. Zij liegen om hun families en geliefden te redden.
  Ik heb zero, exact zero respect voor de Fake news handelaren van de Staatsmedia.
  Maar moet ze toch betalen.
  Dat noemen ze in deze Dali-achtige absurdistische vertoning kennelijk ‘democratie’.
  Het is (at best) een gotspe.

 9. Leo

  Kees is een Held! In z’n eentje een huis binnen stappen van een Bitcoin oplichter in Nigeria of even op z’n eigen houtje de beruchte blackjack-bende aanpakken in Cambodja.

 10. Guttegut

  Mijn vriend William Raaf is terug van vakantie en daar is hij weer met een stukje onderbuik diarree. Ook knap om in zijn prachtige stukje poëzie 25 taalfouten te lezen. In mijn ogen is William dus een niksnut, te dom om te schijten en gezegend met het intellect van een natte dweil.

 11. Tycho Graagnat

  Wellicht is dat nu wat ze bedoelen met ‘ het nieuwe normaal’. Ook mensen die op tv verschijnen weer eens met de voetjes op de grond doen belanden.

 12. Sjaak trekhaak

  Goeie vent

 13. Teuntje

  Echte kerel daar kunnen al die latente homos zoals Hazes en de Vries een puntje aan zuigen

 14. X

  William, jouw woordenschat is nogal beperkt.

  Saskia, nergens in dit artikel lees ik dat Kees klaagt.

 15. wilfred degens

  Vrouwen die communicatief tussen de regels door lezen, zijn meestal dominante trutten die voor anderen invullen hoe en wie zij zelf onder gelijke omstandigheden zijn. Zij lezen niet wat er staat, maar projecteren onbewust zichzelf altijd. Reden om o.a. daarom vaak te scheiden.
  Dodelijk vermoeiend en slopend in een relatie.

 16. Jan s

  Kijk altijd naar Kees spannend.
  Hij is niet bang voor risico,s lopen
  Heel anders als de meeste BN ers die steken elkaar veren in de kont alsof ze bloempotten zijn.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.