Kees van der Spek: ‘Geen tv-salaris van drie of vier ton’

Kees van der Spek verdient niet zo heel veel geld met zijn boevenprogramma’s op RTL 5. Hij is in dienst van tv-producent EndemolShine en heeft daarom geen sterrensalaris. Dat vertelt hij in Weekend. Kees maakt spannende reisprogramma’s waarin hij met zijn portemonnee half uit zijn broekzak loopt om vervolgens woest achter zakkenrollers aan te rennen. Het levert geinige fragmentjes op, maar het maakt hem dus niet schathemelrijk. Hij verdient een salaris wat Talpa-sterren vakantiegeld noemen.

De tv-maker kan zich geen gat in de hand permitteren. “Nee, ik spaar ook, voor als er bijvoorbeeld iets kapotgaat. Ik ben in loondienst bij Endemol, dus ik ben niet een BN’er die drie of vier ton per jaar pakt.

Baalt Kees er niet van dat hij wordt omringd door presentatoren die wel tonnen per jaar pakken? Nee, zegt hij. “Ik heb wél een vast contract én een pensioenregeling. Ik krijg genoeg, waarom zou ik dan meer moeten hebben?

Elk halfjaar een nieuwe auto zit er in elk geval niet in voor Kees. “Nee, haha! Ik heb een lease-auto van de zaak, een Citroën, die volgens mij 37.000 euro kost. En sinds 2008 woon ik in een twee-onder-één-kap uit de jaren vijftig.”

Het is prima zo, vindt Kees. “Ik ben niet geldzuchtig en totaal niet materialistisch, maar natuurlijk is geld fijn om te hebben. Ik kan lekker doen wat ik wil, ik kan op vakantie en woon in een fijn huis.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen