‘Deug-BN’ers schuldig aan afslachting Nieuwe Meer’

Jan Roos vindt dat deug-BN’ers – hij lijkt te doelen op types als Halina Reijn en Georgina Verbaan – medeschuldig zijn aan de afslachting van de 24-jarige Bas op een van de stranden aan de Nieuwe Meer in Amsterdam. Dat laat hij weten op Twitter. Volgens ooggetuigen probeerde Bas zaterdagmiddag op het bomvolle strand een horlogediefstal te voorkomen, maar moest hij dat vervolgens bekopen met meerdere kogels in zijn lijf. De verdachte is volgens de politie een lichtgetinte man.

Er heerst op sociale media ergernis over het feit dat de dood van George Floyd in Amerika tot ernstige onrust heeft geleid in Nederland, maar dat deze slachtpartij nauwelijks aandacht krijgt.

Wacht maar gewoon even totdat de dader van de laffe moord op Bas misschien een paar blauwe plekken oploopt bij zijn arrestatie. Kan je lekker met een bordje ‘stop racistisch politiegeweld’ naar de Dam afreizen“, klinkt het op social media.

Ook GeenStijl bericht over deze kwestie. “Alleen op Twitter houdt men een vuist omhoog voor Bas van Wijk, met de hashtag #gerechtigheidvoorbas. Zomaar een jongen uit Badhoevedorp, Nederland die opstond tegen systemisch crimineel lichtgetint tuigh dat op een zomerse dag met een gun naar een strandje ging.

Het is veel en veel te stil“, beaamt opiniemaker Sywert van Lienden. En tv-maker Jelte Sondij: “Wat Sywert zegt.”

Ook PVV-leider Geert Wilders maakt zich boos. “Waar is de ophef nu?“, vraagt hij zich af.

RTL-presentatrice Natasja Froger deelt de boodschap: “Grijp jij nog in as wij het van je vragen? Bas wel. En hij kreeg 5 kogels in zijn rug.

Medeschuldig

Opiniemaker Jan Roos legt de schuld deels neer bij deug-BN’ers en mainstream media. “Die 5 kogels, die op een Nederlandse jongeman die iemand aanspreekt op diefstal, zijn afgeschoten kwamen niet alleen maar uit het pistool van de dader. Maar ook uit de van de mainstream media, de deugBN’ers, de wegkijkpolitici en de fatsoenspolitie. U heeft bloed aan de handen.”

Zullen alle deugers nou nooit het nieuws lezen en denken ‘we hebben er echt een enorme puinzooi van gemaakt met ons stupide wegkijken en doen alsof het niet is wat het is’?

Foto: Veronica

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen