‘Jort Kelder volgt Sander Schimmelpenninck op bij Op1’

Jort Kelder neemt de plaats in van Sander Schimmelpenninck als één van de presentatoren van Op1. Dat maakt de NPO morgen bekend op zijn najaarspresentatie, werd vanavond al verklapt in RTL Boulevard. Het is geen verrassing, want Jort werd al eerder gelinkt aan Op1. Sterker nog: Jort leverde Sander een kleine naaistreek door hem te adviseren níet aan de slag te gaan bij de talkshow, maar zichzelf ondertussen wél stiekem naar voren te schuiven bij de NPO.

Jort belde Sander in december om hem ‘vaderlijk advies’ te geven. Hij gaf aan ‘niet te geloven’ in Op1 en voor de presentatie te hebben bedankt en raadde Sander aan hetzelfde te doen. Toen Sander dat tegen de NPO-bazen zei, toonden ze hem direct een appje van Jort.

In dat appje liet Jort weten dat hij ‘in februari wel’ zou kunnen. Sander: “Iedereen zit toch wel alles uit de trukendoos te halen. Mij eruit te praten omdat ze er zelf belang bij hebben. Zonder Jort nu te kort te willen doen, ik dacht ook: f*ck it, uiteindelijk moet ik toch zelf de beslissing nemen.”

Jort gaf toe dat het zo is gelopen. Hij zei begin januari: “Het klopt dat ik Sander een berichtje heb gestuurd om hem te waarschuwen er goed over na te denken. Realiseer je wel, dit is een hoofdpodium. Als het mis gaat… Ik heb hem aangeraden er goed over na te denken. Ook over of hij wel zoveel weg kan zijn bij Quote.

Nu Sander eruit ligt, lijkt Jort er dus voor te gaan. Welke omroepconstructie daar precies voor gebruikt wordt is onduidelijk, want Sander werkt voor WNL en Jort voor AvroTros.

Jort is de sympathiekere seniorversie van Sander. Waar Jort vroeger hoofdredacteur van Quote was, is Sander dat nu.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen