Jandino Asporaat: ‘Schrijf je schaken met één k?!?!’

Sowieso, hartstikke en cappuccino behoren ieder jaar weer tot het lijstje met veelgemaakte taalfouten op social media. Er wordt dan bijvoorbeeld ‘zowiezo’ van gemaakt, of ‘capucino’. Eigenlijk maakt iedereen weleens een foutje, maar SBS-komediant Jandino Asporaat maakt het wel héél bont. Hij wist tot gisteren oprecht niet hoe je ‘schaken’ schrijft. “Wie komt schakken“, schreef hij bij een foto van zijn broek met schaakbordpatroon. Zijn inbox stroomde vervolgens vol met mensen die hem op die fout wezen.

Eén van zijn volgers wees Jandino terecht: “Je kon ff googelen toch als je niet zeker weet schakken of schaken 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣.

Het was een eye-opener voor Jandino. “Nou, ik wist zeker dat ik het wist… Daar ging het juist mis 🤣🤣. Na ongeveer twintig berichten ben ik gestopt met openmaken en reageren. Dus voor iedereen die nog van plan was te reageren.. Ik weet het nu!! ‘Schaken.’

Jandino heeft al niet een te snugger imago, hoewel hij er de laatste maanden wel hard aan werkt om dat te verbeteren. Hij gedraagt zich op Instagram als een echt baasje, die in een dure auto naar allerlei belangrijke vergaderingen rijdt. Wat hij precies allemaal doet is onduidelijk, maar het schijnt iets met Curaçao te maken te hebben.

Het afgelopen etmaal reed Jandino met die dure auto naar de KFC om kip te eten, zo is te zien op Insta. “Mensen bieden me aan om naar hun huis te komen en dan gaan ze voor me koken.. Alsof ik nog nooit een aflevering van CSI: NY heb gekeken. Zo belanden mensen in kelders, geboeid en shit“, grapt hij.

Lees ook: Narcistische Jandino geeft hilarisch inkijkje in zijn leven (13 juli)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen