MAX pusht Olga Commandeur te hard: ‘Geen puf meer’

Geplaatst op di 07 jul 2020 om 9:45

Nederland in Beweging lijkt op televisie een vrolijk en zorgeloos programma, maar achter de schermen gaat het er heel anders aan toe. Omroep MAX-baas Jan Sagter propt uit kostenoverwegingen zó veel opnames in een dag dat de 61-jarige programmacoryfee Olga Commandeur zo gesloopt is dat ze thuis nauwelijks nog de trap op of af kan lopen: een schrijnende situatie. “In drie weekeinden nemen we alle afleveringen voor een heel jaar op“, zegt de sportieve oud-atlete over de enorme werkdruk.

Per dag zijn dat zeven afleveringen van een kwartier, vertelt Olga in De Telegraaf. “Aan het einde hebben we 42 complete afleveringen in twee series: een waarbij mijn collega Duco de warming-up doet en een waarbij ik begin.

Ze heeft net weer het eerste opnameweekend achter de rug en Olga zit er helemaal doorheen. “Joh, ik heb een spíerpijn! Gisteravond kwam ik thuis, mijn man had lekker gekookt. Ik moest nog douchen, dus ik sleepte mezelf naar boven met de bedoeling om omgekleed weer terug te komen. Maar ik had geen puf meer om naar beneden te gaan…”

Het lijkt alsof men bij MAX niet beseft hoe zwaar dit is voor een 61-jarige dame. “Zo’n weekend is best zwaar. Samen met het oefengroepje dat achter ons staat, nemen we eerst de oefeningen een keer door, dan komt de repetitie met camera, en dan pas doen we het voor het ‘echie’.”

Voor een aflevering van 15 minuten zijn we dus drie kwartier bezig, en dat keer zeven op een dag. Zaterdag had ik een stappenteller om en bleek ik bijna 25.000 stappen te hebben gezet!

Foto: Elvin Boer
19 Reacties op “MAX pusht Olga Commandeur te hard: ‘Geen puf meer’”


 1. jan wijdbeens

  Verschrikkelijk. Er is niets erger dan spierpijn in deze zware tijd

 2. Robert

  Kostenbesparingen moet van de VVD

 3. Bart M.

  Bewegen is goed voor de conditie.

 4. Annoniemus

  Bewegen , bewegen en nog eens bewegen , we zijn gewaarschuwd !

 5. Respect ✌️

  Ze is veel te oud,zet er een lekker fris poppetje neer.

 6. Robert

  Effe 3 weekendjes doorwerken, daarna kan je weer op je krent zitten.

 7. WEST*

  Heb compassie met de winkelmeisjes die bij de Spar werken, die werken 5 dagen in de week 8 uur per dag , voor een fractie , ver gelegen wat iedereen bij bij Max verdienen!

 8. Dick Dekker

  Slavernij bestaat nog steeds

 9. Derhal Flynn

  En Kassa voor Olga!
  Die schrijft weer een paar ton bij op de bankrekening.
  En dat voor drie weekendjes hupsen voor de camera
  42 afleveringen, die worden allemaal herhaald, nóg een keer kassa!

 10. smulpaap

  hahaha Derhal Flynn, in welke dimensie leef jij? Je hebt geen idee man.
  We zitten hier niet in Amerika of Engeland waar presentatoren de hoofdprijs verdienen. Ze rekenen gewoon 2 opname dagen en een beetje, ze mag blij zijn als dat alleen al een beetje in de buurt komt van aan halve ton.

 11. Sloopkogel

  Die Duco is een prima sportleraar, maar waarom ze Olga daarbij zetten is me een raadsel want een BN’er is ze ook niet echt. Mevrouw heeft geen ritmegevoel en is verbaal gruwelijk slecht (waarschijnlijk omdat ze al haar aandacht bij de eigen beweging nodig heeft). Totaal geen timing, bijna de helft van de instructies zegt ze verkeerd of te laat, dan opeens weer te vroeg. Gelukkig weten de mensen achter haar al gewoon wat er moet gebeuren. En Olga intussen maar compenseren met veel neplachjes in de camera en vage peptalk “Ja, gaat goed!”.

 12. Huismaker

  Die Slagter speelt (goed betaald) mooi weer naar de buitenwereld en speelt de heilige man, maar hij is meer dan uitgekookt. Volwaardig lid van het politieke kartel (cda) en heeft een uitgesproken haat tegen Die-Wilders en Baudet. Je zal maar lid zijn van die omroep.

 13. Bep

  @Sloopkogel Olga niet bekend??
  Toen jij nog niet geboren was kende iedereen in Nederland Olga Commandeur.
  In de jaren zeventig was ze ( voor intimi) een beroemdheid.

  Olga, een tip. Nodig Jan Slagter eens een dagje uit om mee te doen!!!

 14. mennooo

  @Derhal, geen enkele presentator wordt betaald voor herhalingen. Sterker nog, vaak krijgen ze per dag betaald, en niet per aflevering. Smulpaap heeft gelijk.

 15. Karl noten

  Ik krijg niks betaald tegenwoordig

 16. X

  @Sloopkogel: En wat heb jij zoal gepresteerd in je leven? Ook hardgelopen en de OS gehaald? Nee, beetje suffen achter de pc
  Walgelijk figuur dat je bent.

 17. Lies

  Jan Slagter, doe hier iets aan. Beetje respect en wat meer rust voor HET gezicht van NL in Beweging. Doe anders eens een keertje mee Jan? Na een half pakje Marlboro?

 18. Geronimo

  Drie weekendjes stoempen en daarna in de chillmodus. Waar mag ik tekenen?

 19. BRAAK

  Jan Slagter, bah, enge man.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.