MAX pusht Olga Commandeur te hard: ‘Geen puf meer’

Nederland in Beweging lijkt op televisie een vrolijk en zorgeloos programma, maar achter de schermen gaat het er heel anders aan toe. Omroep MAX-baas Jan Sagter propt uit kostenoverwegingen zó veel opnames in een dag dat de 61-jarige programmacoryfee Olga Commandeur zo gesloopt is dat ze thuis nauwelijks nog de trap op of af kan lopen: een schrijnende situatie. “In drie weekeinden nemen we alle afleveringen voor een heel jaar op“, zegt de sportieve oud-atlete over de enorme werkdruk.

Per dag zijn dat zeven afleveringen van een kwartier, vertelt Olga in De Telegraaf. “Aan het einde hebben we 42 complete afleveringen in twee series: een waarbij mijn collega Duco de warming-up doet en een waarbij ik begin.

Ze heeft net weer het eerste opnameweekend achter de rug en Olga zit er helemaal doorheen. “Joh, ik heb een spíerpijn! Gisteravond kwam ik thuis, mijn man had lekker gekookt. Ik moest nog douchen, dus ik sleepte mezelf naar boven met de bedoeling om omgekleed weer terug te komen. Maar ik had geen puf meer om naar beneden te gaan…”

Het lijkt alsof men bij MAX niet beseft hoe zwaar dit is voor een 61-jarige dame. “Zo’n weekend is best zwaar. Samen met het oefengroepje dat achter ons staat, nemen we eerst de oefeningen een keer door, dan komt de repetitie met camera, en dan pas doen we het voor het ‘echie’.”

Voor een aflevering van 15 minuten zijn we dus drie kwartier bezig, en dat keer zeven op een dag. Zaterdag had ik een stappenteller om en bleek ik bijna 25.000 stappen te hebben gezet!

Foto: Elvin Boer

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen