Albert Verlinde herkent zich niet in orale diarree Youp

Albert Verlinde herkent zich helemaal niet in het beeld dat Youp van ’t Hek al jaren van hem schetst in zijn immer vileine columns. Hij stopt er ook geen energie in. Dat zegt de Shownieuws-deskundige vandaag in de Volkskrant. Youp noemt Albert steevast ‘valse roddelnicht’ of een variatie daarop. Het is in elk geval altijd negatief. Eén keer ging de cabaretier wel heel ver door de showkenner een verkrachting in een gevangenis toe te wensen, die dan ook nog eens gefilmd wordt.

Youp destijds: “Lijkt me fantastisch als die Verlinde hardhandig te pakken wordt genomen en dat een gevangene de krijsende roddelkoning filmt. En dat we dat filmpje dan te zien krijgen.”

Tja, een vrij bizarre grap. Hoe gaat Albert daarmee om? “Natuurlijk weet ik welke bijnamen ik heb vergaard, mede dankzij Youp van ’t Hek en consorten. Maar daar herken ik mezelf helemaal niet in. Ik geniet liever van mensen die iets aardigs over me te zeggen hebben.

Er lopen nou eenmaal een hoop gekken rond, meent Albert. Hij wijst erop dat hij in zijn Boulevard-tijd ook wel eens bedreigd is. “Ik ben bedreigd, heb een kogelbrief gekregen, de politie heeft me een paar keer laten weten dat mijn naam rondzong onder criminelen als we in het programma een bepaald crime-onderwerp hadden behandeld. Dat was best pittig.

Albert staat tot het eind van het jaar onder contract bij Talpa. Of hij bij SBS 6 mag blijven is nog niet bekend.

Foto: BNNVARA

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen