Jack Spijkerman: ‘Anita Witzier heeft me genaaid’

Anita Witzier heeft morgen gezellig een nieuwe aflevering van haar NPO 1-show TV Toppers, maar achter de schermen ging het er iets minder gezellig aan toe. Haar gast Jack Spijkerman voelde zich namelijk flink genaaid. Dat onthult hij vandaag in het AD. Jack heeft een hekel aan programma’s met ‘een fragmentje hier, een fragmentje daar, afgewisseld met brave praatjes’, maar dat is uitgerekend TV Toppers geworden, zegt hij. “Hier hoef je niet voor thuis te blijven“, briest hij.

Waarom deed hij dan mee? “Ik voel me genaaid, ik ben onder heel andere voorwendselen overgehaald om aan dit programma mee te werken.

Jack was naar eigen zeggen benaderd om met Anita te komen praten over vijf zelfgekozen fragmenten. “Ik erger me rot aan de leegheid op televisie, aan liefdeloosheid, gebrek aan creativiteit. Aan Chateau Meiland, waar 1,4 miljoen kijken naar drie mensen die een uur lang aan een kasteelmuur krabben. Aan de saaiheid bij talkshows als Op1.”

Toen hoorde Jack opeens dat hij samen met Stefano Keizers te gast zou zijn en er vier BN’ers in een huiskamer mee zouden luisteren. Hij begon naar eigen zeggen nattigheid te voelen. “Ik zei tegen vrienden: ik ga in het verkeerde programma zitten. Maar ik vond het lullig om af te zeggen, ik had immers al ingestemd.”

De opnames met Anita verliepen niet fijn, vindt Jack. “Tijdens de opnames bleef Anita maar zeggen: Jack, op nummer zoveel heb je dat en dat fragment gezet. Nee, reageerde ik vijf keer, ik heb vijf fragmenten uitgezocht om over televisie te kunnen praten. Ik denk dat ze dat er vijf keer uitknippen, dat kan bijna niet anders.”

Terwijl hij kritiek wilde uiten op Chateau Meiland, werd dat volgens hem afgekapt door Anita. “Toen viel ik echt van mijn stoel en dacht: ik zit nu dus zelf in het type programma waar ik me zo aan erger. Ik voel me echt belazerd.”

We gaan het morgen allemaal zien, prime time op NPO 1. Meer gemopper van Jack vindt u op de AD-site.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen