Op1-Giovanca over felle kritiek: ‘Het was verschrikkelijk’

Toen Giovanca Ostiana dit jaar begon als presentatrice van Op1, werd al vrij snel duidelijk dat zij niet de nieuwe Jeroen Pauw gaat worden. Door haar matige presentatiekwaliteiten was ze een gemakkelijke prooi voor Angela de Jong, maar ook op social media was ze flink de klos. Hoe gaat ze daarmee om? “Wat de mensen ook zeggen, je moet ervoor zorgen dat je het niet in je hoofd en hart laat komen“, zegt ze eerst dapper. Maar dan, na een korte stilte: “Het was verschrikkelijk.

Giovanca vond het lastig om met de massale kritiek om te gaan. “Ook al sluit je jezelf ervoor af, op de een of andere manier komt het je toch onder ogen. Ik heb geleerd om me er niet door te laten beïnvloeden. Dat is de kunst, want anders ga je eronder lijden en minder presteren.”

Momenteel viert Giovanca zomervakantie. “Het is goed om een paar weken afstand te nemen. Ik heb mezelf opnieuw moeten uitvinden. Na altijd gezongen te hebben en het presenteren van het muziekgerelateerde Vrije Geluiden, kreeg ik ineens met andere onderwerpen te maken. Zoals de waan van de dag en politiek.

Toen ze met Op1 begon had de zangeres meer gerekend op een verstrooiende talkshow, maar corona gooide roet in het eten. “Het werd eigenlijk een soort nieuwsuitzending in plaats van een mix van actualiteit en entertainment. Voor mij was dat pittig, zeker. Maar ik had van tevoren echt niet anders verwacht.”

Inmiddels zit Giovanca helemaal bovenop het nieuws. “Echt de hele tijd. Ik vind dat ik alles moet weten. Ik heb dat voordat ik met Op1 begon nooit gedaan. Ik nam alleen dingen tot mij waarvan ik dacht: dit is interessant omdat het iets is wat mij, mijn kind of familie aangaat.”

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen