Holland’s Got Talent vs Ik Hou Van Holland: wie wint?

De eerste zaterdagavondbattle van het tv-jaar tussen de paradepaardjes RTL 4 en SBS 6 is een feit: valt de kijker vanavond om acht uur voor de familieshow Holland’s Got Talent of zapt men door naar Ik Hou Van Holland? Het is de eerste keer dat beide tv-shows tegenover elkaar staan: vorig jaar, toen de Linda de Mol-show debuteerde op SBS 6, zette RTL 4 er de mislukte Chantal Janzen-show Dancing with the Stars tegenover. Aartsrivalen Linda en Chantal staan nu wéér tegenover elkaar.

Ditmaal is Chantal niet in de lead, maar zit ze in de jury. De presentatie van Holland’s Got Talent is in handen van Humberto Tan. Wat denkt hij van de kijkcijfers? “De tijden zijn zo veranderd en televisie is niet meer wat het was. De markt is volatiel geworden. Op basis van de kwaliteit van de deelnemers zeg ik dat we minstens de cijfers van vorig jaar moeten halen, maar zeker weten doe je het niet“, zegt hij bij NU.nl

Humberto denkt dat een talentenjacht makkelijk wegkijkt. “Ik denk dat mensen naar talentenjachten blijven kijken, omdat we graag zien hoe mensen met talent een podium krijgen, al is het maar twee minuten.”

Linda zal van harte hopen dat men na die twee minuten doorzapt naar SBS 6, waar Ik Hou Van Holland doorgaat in een vernieuwde opstelling. Guus Meeuwis maakt plaats voor de nieuwe teamcaptain Leo Alkemade.

De tv-koningin: “Ik mis Guus wel, ja. We zijn natuurlijk zo lang samen geweest in dit programma en dan is het wel even wennen, maar ik kende Leo al en die vind ik ook ongelooflijk leuk. We hebben het leuk met Leo. We hebben een heel goede klik met elkaar.

Zowel Holland’s Got Talent als Ik Hou Van Holland moeten het doen zonder volle publiekstribunes. “Normaal zitten er 250 leuk uitgedoste mensen op de tribunes en die mis je natuurlijk wel, want die brengen ook heel veel sfeer. Ze zingen mee en lachen als Jeroen een grap maakt. Dat ben je allemaal kwijt.”

Beide programma’s beginnen vanavond om 20.00 uur op RTL 4. Gedurende de tweede helft van prime time strijdt BankGiro Miljonairs (RTL 4) tegen een compilatie van Chateau Meiland (SBS 6).

Daarna begint bij SBS 6 het late-avond-blok met Hart van Nederland, terwijl RTL 4 doorgaat met amusement in de vorm van Lieve Frogers.

Foto: RTL, SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen