Op1 zamelt geld in voor Beiroet in special op DWDD-slot

De populaire NPO 1-talkshow Op1 komt op vrijdag met een extra editie om 19.00 uur, op het zogeheten DWDD-slot. Er zal in die special geld ingezameld worden voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet. Dat heeft de omroep laten weten. De Beiroet-special zal worden gehost door het gelegenheidsduo Charles Groenhuijsen en Sophie Hilbrand. “Libanon is een sleutelland in de levant. Het land is hard geraakt door de enorme explosie in Beiroet“, zegt NPO-bazin Shula Rijxman.

Er móet ingezameld worden, zegt Shula. “We kunnen nu niet stilzitten. De Nederlandse Publieke Omroep vraagt aandacht voor de slachtoffers en steunt de Landelijke Actiedag van Giro555, in de hoop dat kijkers en luisteraars een donatie willen doen.

Charles en Sophie praten onder meer met minister Sigrid Kaag en wordt live geschakeld met Danny Ghosen, die in Beiroet een persoonlijk verslag heeft gemaakt van de ramp.

Camille Michel, leider van het reddingsteam USAR, komt met enkele teamleden en een speciale reddingshond naar de studio om te praten over wat USAR in Beiroet doet.

Rond 20.40 en 21.35 uur geeft Op1 in twee korte bulletins updates van de tussenstanden van Giro555. De voorlopige eindstand van de actiedag wordt bekendgemaakt rond 23.00 uur tijdens de reguliere uitzending van Op1 die om 22.25 uur begint op NPO 1.

Foto: Wessel de Groot

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen