‘Gezamenlijke VI-boycot bewijst teamgevoel Oranje’

De eensgezindheid van het Nederlands elftal bij de boycotactie van Veronica Inside bewijst het goede teamgevoel dat er nu bij hen heerst. Dat denkt sportpresentator Frank Evenblij, zegt hij in Nieuwe Revu. Heel Oranje schaarde zich achter het initiatief van Memphis Depay om VI voortaan te boycotten. Het komt Memphis goed uit, want hij was sowieso altijd het mikpunt van spot bij de mannen van VI. Deze boycotactie zal voor hem natuurlijk ook een beetje revanche zijn.

Door die boycotactie heeft Frank in elk geval veel vertrouwen in het EK 2021. “Ik heb er veel vertrouwen in. Dat komt ook omdat de ploeg heel eensgezind is. Dat zag je wel bij de boycot van Veronica Inside. Je kan daar alles van vinden, maar het feit dat zij zich zo verenigen en uitspreken, dat zegt wel iets over het teamgevoel.”

Oranje is solidair met elkaar, weet Frank. “Er was niemand die zei: laten we dat niet doen. Ze deden het echt met z’n allen. Dat gaf me een heel goed gevoel.”

Worden we volgend jaar kampioen? “Natuurlijk. Vergeet niet dat Depay er dan ook weer bij is. Dat is natuurlijk een groot voordeel. Dat maakt ons nóg sterker. Wat ik alleen niet weet: wat is het niveau van de tegenstanders? En voor de rest moet alles gewoon meezitten.

Kieft

VI-ster Wim Kieft keek overigens iets cynischer naar die boycotactie van VI. “De spelers van het Nederlands elftal staan unaniem achter de boycot. Zogenaamd“, zei hij eerder.

Vertel mij hoe dat gaat met spelers onderling. Depay eist actie, aanvoerder Virgil van Dijk gaat erin mee en iedereen voelt de verplichting zich achter het statement te scharen om de groepseenheid niet te ondermijnen.”

Foto: BNNVARA

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen