Tv-oorlog: Eigen Huis & Tuin tegenover 5 Uur Show

Een slimme zet van RTL 4: de zender zet het bekende merk Eigen Huis & Tuin in om de concurrentie aan te gaan met de nieuwe 5 Uur Show van SBS 6. De beroemde klusshow keert op 31 augustus terug als een dagelijks programma om 17.00 uur met een nieuwe presentatrice aan het roer: Froukje de Both, die in 2015 en 2016 ook al presenteerde, volgt Evelyn Struik op. Zij wordt ondersteund door vaste kok Hugo Kennis en een team van experts onder wie tuinman Tom Groot.

De dagelijkse Eigen Huis & Tuin volgt de Daphne Bunskoek-talkshow 5 Uur Live op. Dat programma was een productie van de Postcode Loterij en die loterij zit nu achter de nieuwe 5 Uur Show met het oersaaie duo Carolina Lo Galbo en Brecht van Hulten op SBS 6.

Tv-directeur Peter van der Vorst van RTL denkt dat Eigen Huis & Tuin een goede 5 Uur Show-killer is. “Ik ben blij dat we ons sterke merk Eigen Huis & Tuin in een nieuwe dagelijkse versie kunnen terugbrengen bij RTL 4.

Eigen Huis & Tuin gaat het goed doen om 17.00 uur, denkt Peter. “Het programma sluit perfect aan op de behoefte van onze kijkers: praktische tips op het gebied van wonen, lifestyle, tuinieren en koken waarmee je zelf direct aan de slag kunt om op die manier je leven leuker én gezonder te maken. Een inspirerende en lekkere start van onze vooravond!

Froukje de Both is net zo enthousiast. “Ik vind het ongelofelijk leuk dat ik dit programma mag presenteren. Het is een format dat heel goed bij me past. Ik heb al jaren een grote affiniteit met interieur/wonen en ik ben altijd op zoek naar inspiratie m.b.t. alles wat te maken heeft met ‘lekker leven’ in en om het huis. Nu kan ik deze inspiratie dagelijks op doen en delen! Ik kan dan ook niet wachten om, samen met een geweldig team, aan de slag te gaan.

De eerste aflevering is dus op 31 augustus, om 17.00 uur. Vanaf dan gaat de show de concurrentie aan met Tijd voor MAX op NPO 1 en De 5 Uur Show op SBS 6.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen