Geen verrassing: RTL zet Fred van Leer op Drag Race

Geplaatst op vr 14 aug 2020 om 12:10

Een goede, maar geen verrassende match: Fred van Leer is door RTL’s Videoland ingeschakeld om de Nederlandse versie van de Amerikaanse hitshow RuPaul’s Drag Race te presenteren. In een ludiek filmpje (zie onderstaand) nodigt dragqueen RuPaul hem uit om de presentatie op zich te nemen. “Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik Drag Race Holland mag presenteren met de zegen van RuPaul! Wat een droom!‘, aldus de 43-jarige tv-stylist uit Rotterdam.

De Drag Race is hem op het lijf geschreven, zegt Fred. “Dit programma is alles waar ik in geloof en voor sta! Het draait om charisma, uniciteit, lef en talent en ik verheug me nu al enorm op alle fantastische creaties die we van de queens gaan zien op de runway, de lip sync battles en alle uitdagingen die we voor ze bedacht hebben.”

Heeft hij alvast een boodschap voor de deelnemende queens? “You’d better work bitch! Good luck and don’t fuck it up!

Drag Race Holland

Drag Race Holland is een afvalrace waar tien drag queens acht weken lang tegen elkaar strijden. Door middel van de meest diverse uitdagingen en runway shows laten ze zien wat zij in huis hebben. Ze hebben maar één doel voor ogen; gekroond worden tot de eerste Nederlandse Drag Race Superstar.

Iedere week nemen de twee queens die het minst hebben gepresenteerd het tegen elkaar op in een legendarische lip sync battle. Wie wint: “Shantay you stay!“, wie verliest: “Sashay away!”.

Ze worden naast Fred van Leer beoordeeld door een jury die, net zoals de deelnemende drag queens, op een later moment bekend worden gemaakt.

Drag Race Holland is vanaf 18 september iedere vrijdag exclusief te zien bij Videoland.

Foto: YouTube, RTL
40 Reacties op “Geen verrassing: RTL zet Fred van Leer op Drag Race”


 1. JAME

  dragface is net zo discriminerend als blackface.

 2. Bart

  Jury drag race: Patty B., MayDay, Kelly, Mayday, Lolita C., Nikki T.

 3. Youp

  Getverdemme zit er iemand te wachten op dit linkse woke gedoe van een stel zieke kerels die problemen hebben met hun identiteit.
  Vraag me af of ik hier aan mee wil betalen, toch m´n lidmaatschap van Videoland maar eens opzeggen.

 4. Hans

  bah

 5. Maika

  Als ik dit nou aanstootgevend vind en ongepast vanwege mijn geloof om hier aan bloot gesteld te worden is het dan raar als we die niet gaan uitzenden of is deze privilege alleen beschikbaar voor moslims etc.

 6. Jan

  We hadden vroeger toch ook zo’n programma met Robert ten Brink op SBS? En waar is Nikkie Nicole gebleven?

 7. Tsja

  Haha, kijk al die snowflakes.

 8. Ab Normaal

  Vreselijk. Dit soort overdreven lui krijgen ook steeds meer een groter podium aangereikt, alsof het allemaal maar heel normaal moet worden ofzo.
  Ze willen zo graag als normaal behandeld worden maar doen er alles aan om zichzelf als heel bijzonder, speciaal en clownesk theatraal neer te zetten.
  Ga toch fietsen. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg!

 9. Jahl

  Bart, je noemt twee Kelly en Nikki. Omdat ze transsexuals zijn?
  Wat oppervlakkig. Heeft echt niets met elkaar te maken.

  Nikki zou er moeten zitten als make up expert en social media expert en voor niets anders.

 10. Bas

  Wat is er met het gezicht van gilnicht Fred gebeurd? Hij ziet er niet meer uit.

 11. Curryworst

  Zwarte Piet wordt gezien als een karikatuur op de neg er.
  Tijdens carnaval was er ophef omdat er een wagen meereed met karikaturen van j0den. Pijpenkrullen, hoedjes, zwarte lange jassen en grote neuzen, dat soort werk.
  Gedoe in De Efteling om karikaturen van Japanners en Afrikaanse inboorlingen.
  Maar h0mo’s die een karikatuur maken van vrouwen vindt men zo hysterisch leuk en fantástisch gezellig.

  Ik snap het allemaal niet meer.

 12. Koe Man

  Je als vent kleden en schilderen als een white whore most normaal gevonden worden, maar als je in december zwart schminkt discrimeer je….

 13. Kathy

  Heeft Fred van leer zijn kunstgebit uit? Het lijkt wel of zijn mond leeg is, dus geen tanden. Eng figuur deze halve vrouw.

 14. Linda

  Meghan Schoonbrood is 1 van de deelneemsters. Nikkie Plessen en Nikkie de Jager zitten in de jury💫

 15. Jeroen Smit

  Ik schaam me altijd voor Fred omdat hij geen boegbeeld is voor de community gekrijs hoge hakken en veel aandacht om nix.

 16. Vic

  Het programma is top. Erg jammer dat ze er geen sympathieke en pure presentator opzetten.

 17. alexh

  Fred heeft niet helemaal door dat ‘Charimsa Uniqueness Nerve and Talent’ niet echt goed vertaalt naar het Nederlands – iig de afkorting klopt niet meer ;).

 18. Hopsakees

  Rariteiten kabinet.
  Mag van mij allemaal want vrij land.
  Net zoals ik dan grappen mag maken over dames met een piemel.
  Maar dat laatste schijnt dan weer niet te mogen.

 19. AxelF

  Ontzettend raar.

  Is net als of je Humberto tan voorzitter maakt voor
  alle mensen die zwart zijn.

  Dan had je John de Mol moeten laten presenteren die heeft er enige kijk op.
  https://youtu.be/9mc3yBxN7go

  ;) ⚡⚡

 20. delta

  Hans Kraay heeft dit toch ook gedaan?

 21. Bram

  Als OUTtv dit nou zou uitzenden, dan hadden ze ook eens een nieuw programma (ipv de 26e herhaling van de voorrondes van het nationale songfestival van Montenegro uit pak m beet 1972 of de Canal Pride uit 2003, ik zeg maar wat…).

 22. Carl

  Lekker tolerant van je, ‘Youp’. Grow a brain.

 23. Dr. Bibber

  Ben een beetje klaar met Rupauls imperium sinds hij doodleuk fracking toestaat op zijn land… It’s all about money overgoten met een sausje LGBTIQ equality. Maar dat sausje alleen spekt niet zijn portemonnee.

 24. CAFE ANAAL

  HUP HUP!

 25. Pruikentijd

  Deze scoop hadden we 3 weken geleden al in onze podcast, blij dat het Fred is. Die is een echte drag queen geweest in de 90s/00s in Rotterdam dus weet van de hak en de wimper.

 26. AxelF

  Hmm wellicht heeft hij geen Ziggo. Misschien anaal digitaal?

  Is geintje hoor. Ik weet hoe goed je beschermt wordt door al die media mensen.

  Of in plaats van Ziggo….

  Ruku (roe-koe uitspraak)

 27. Mark

  Fred kan zo in het vrouwenelftal van Oranje. Of zelf mee doen? Of mag dat niet, een vrouw als man verkleed mee doen met die dragrace?

  En niks exclusief op Videoland. Net als al die andere Videoland content zal het na een half jaar ook op RTL 5 komen (of RTL 4 bij lovende kritieken of hoge online kijkcijfers).

 28. Roddelpraat

  @ Pruikentijd

  Wij van Roddelpraat wisten al veel eerder te melden dan uw nietszeggende podcast dat het Fred van Leer zou worden. Dankzij onze vele bronnen in en rondom de tv-wereld.

 29. Garry glamour

  Na de oudjes en de mongolen zijn nu de travo ,s aan de beurt .
  Altijd leuk , lachen om een kerel in een jurk . Nee dus , ik vind het prima als mensen dat prettig vinden en heb respect voor het lef dat ze hebben , puur het feit dat het commerciëel wordt uitgebuit zegt veel over de zender .
  Wat is de volgende doelgroep ? Dementen , autisten , psychiatrische patiënten ?.
  Ik ken weinig hetero’s en Homo,s die op dit soort programma’s zitten te wachten en al helemaal niet op gilnicht Fred .
  De andere kant van het verhaal is natuurlijk dat het in Nederland mogelijk is zonder dat je in de bak beland en vermoord wordt . Laten we dat vooral zo houden

 30. Whitedog

  En wéér bewijzen de kortzichtige mensjes hierboven dat ze absoluut niet tolerant zijn. Diep triest.

 31. BlankeDame

  Heeft helemaal niets met tolerantie te maken. Het is een griezel en hij gedraagt zich als een wijf. Homo’s vind ik juist leuk maar kom op zeg je bent een vent en je valt op mannen, je bent dan toch geen wijf.

 32. Mark

  ‘hell yes’ en dan dat gezicht van Fred, strak van de botox, wenkbrauwen die geëpileerd zijn, waarschijnlijk fillers, het is een karikatuur geworden. Hell yes, you look indeed like a freak girl.

 33. Peter

  Fred van Leer is absoluut geen uithangbord van de drag society. Wat een belabberde presentator. Hier gaat het format boven de presentator maar dat heeft rtl niet begrepen.

 34. Teuntje

  Weer een hysterica die aan een Tv program meedoet

 35. Albert M.

  Waarom toch niet eens normale homo’s op TV. Altijd maar weer van die aandacht trekkende halve wijven. Maar ja, anders is er misschien helemaal niets aan. Leuke, gezellige nichtenlol voor het hele gezin.

 36. Peter van d'r Worst

  Dit krijg je dus als je twee nichten aan het roer hebt bij een mediabedrijf. Allemaal formats die zelfs normale homo’s niet kunnen waarderen.

 37. Annoniemus

  Vies goor zooitje dat Drag gedoe , maar past precies bij de door en door verrotte Fred v Leer !

 38. Tessa

  en wat is ie zielig in zn documentaire.. Vooral veel hooi op je vork nemen en blijven janken..

  poen poen poen poen…

 39. Cobweb

  Kijk naar TLC Dragnificent, zo hoor je het te doen dat zijn de beste. Wij Nederlanders klunnen dat echt niet. Zijn wer veels te aso voor. Wordt het meteen vulgair.

 40. Klopfix

  Heel leuk allemaal maar kracht van Amerikaanse drag race is Dat het gewoon ‘stupid’ is (in goede zin van het woord). Het is vrij losjes en humoristisch bedoeld. Hier en daar een backstory: is te doen.

  Ben bang dat de NL versie bol staat van de politieke statements, het ‘respresenteren’ van groepen, en vooral iedereen laten zien hoe erg ze wel niet deugen.

  Hou het luchtig; als je niet tegen humor kan dan ben je gewoon een sacherijn.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.