Geen verrassing: RTL zet Fred van Leer op Drag Race

Een goede, maar geen verrassende match: Fred van Leer is door RTL’s Videoland ingeschakeld om de Nederlandse versie van de Amerikaanse hitshow RuPaul’s Drag Race te presenteren. In een ludiek filmpje (zie onderstaand) nodigt dragqueen RuPaul hem uit om de presentatie op zich te nemen. “Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik Drag Race Holland mag presenteren met de zegen van RuPaul! Wat een droom!‘, aldus de 43-jarige tv-stylist uit Rotterdam.

De Drag Race is hem op het lijf geschreven, zegt Fred. “Dit programma is alles waar ik in geloof en voor sta! Het draait om charisma, uniciteit, lef en talent en ik verheug me nu al enorm op alle fantastische creaties die we van de queens gaan zien op de runway, de lip sync battles en alle uitdagingen die we voor ze bedacht hebben.”

Heeft hij alvast een boodschap voor de deelnemende queens? “You’d better work bitch! Good luck and don’t fuck it up!

Drag Race Holland

Drag Race Holland is een afvalrace waar tien drag queens acht weken lang tegen elkaar strijden. Door middel van de meest diverse uitdagingen en runway shows laten ze zien wat zij in huis hebben. Ze hebben maar één doel voor ogen; gekroond worden tot de eerste Nederlandse Drag Race Superstar.

Iedere week nemen de twee queens die het minst hebben gepresenteerd het tegen elkaar op in een legendarische lip sync battle. Wie wint: “Shantay you stay!“, wie verliest: “Sashay away!”.

Ze worden naast Fred van Leer beoordeeld door een jury die, net zoals de deelnemende drag queens, op een later moment bekend worden gemaakt.

Drag Race Holland is vanaf 18 september iedere vrijdag exclusief te zien bij Videoland.

Foto: YouTube, RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen