Frans Klein: ‘Eva Jinek hield ons aan het lijntje’

NPO’s tv-baas Frans Klein vindt dat Eva Jinek de publieke omroep heel erg lang aan het lijntje heeft gehouden. Hij is naïef geweest over de kwestie-Jinek. Dat zegt hij vandaag in het gesprek met het AD. Kennelijk had Jinek met RTL uitonderhandeld dat ze haar vertrek zo laat mogelijk zou aankondigen, zodat de NPO in de problemen zou komen met het regelen van opvolging. Het is als een boemerang in Jineks gezicht teruggekomen: haar opvolger Op1 scoort veel beter dan zij nu doet.

Jinek kondigde haar vertrek eind september aan en de NPO was met stomheid geslagen, net als haar directe werkgever KRO-NCRV. “We waren lang in de veronderstelling dat Eva Jinek bleef, al was het maar doordat ze dit zelf lang in het midden hield“, zegt Frans vandaag in het AD.

Frans denkt achteraf dat hij Jinek niet op haar blauwe ogen had moeten geloven. “We kunnen onszelf kwalijk nemen dat we te naïef waren.”

Al haar succes heeft Jinek te danken aan de kansen die ze heeft gekregen bij de NPO en dat succes is ze nu financieel aan het verzilveren bij RTL. “Shula en ik hebben het daar vaak over. Laat ik niet flauw doen, we vinden het nog steeds jammer dat Eva weg is. Daar investeer je in. Dan hoop je dat ze langer blijft dan nu het geval is.”

Toch lacht Frans ook wel een beetje in zijn vuistje, omdat Op1 nu avond aan avond Jinek verslaat. “Natuurlijk is het dan fijn dat Op1 lukt vanaf dag één. Ja, dan ben je opgelucht.

Lees ook: NPO wist niets van overstap Eva Jinek (21 september)

Foto: NPO, KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen