NPO wist niets van overstap Eva Jinek

Geplaatst op za 21 sep 2019 om 10:00

De NPO was vrijdag met stomheid geslagen toen RTL bekendmaakte Eva Jinek in huis te hebben gehaald. Bazin Shula Rijxman wist niets van de transfer. Dat heeft een woordvoerder bevestigd aan diverse media. Jinek geeft de NPO slechts drie maanden om een opvolger te vinden. “Jammer dat Eva deze keuze heeft gemaakt, omdat de publieke omroep haar groot heeft gemaakt. We gaan nadenken over een volgende stap, maar dit overvalt ons wel. We waren nog in gesprek.”

De NPO is niet door Jinek ingelicht, aldus de persvoorlichter. “Dit kwam nogal onverwachts, we zagen het niet aankomen. Wij horen het ook pas vandaag.

Tv-journalist Rob Goossens van De Telegraaf begrijpt wel dat de NPO een beetje zuur reageert. “Dit is heel, heel, heel vervelend voor de NPO. Dit is voor hen een grote nachtmerrie. Ze hebben de afgelopen maanden alles gedaan om haar binnen te houden. Echt, als Jinek met haar vingers knipte, dan regelden ze wat. Maar er is één ding dat ze niet konden regelen en dat is het salaris dat RTL nu neerlegt.

Jinek was al sinds april in gesprek met RTL. Ze tekende het contract donderdag. Volgende week vrijdag is ze voor het laatst te zien op NPO 1 en in januari gaat ze al bij RTL 4 aan de slag.

Foto: NPO
63 Reacties op “NPO wist niets van overstap Eva Jinek”


 1. rooie Rinus

  Geestig, want zelfs bij Talpa waren ze al veel langer op de hoogte. Dus bij de NPO wist men het ook. En zit de nieuwe al klaar.
  Plus, slimme Eva ging niet wachten tot van Nieuwkerk er met de hoofdprijs vandoor ging.

 2. Roderick

  Het is ook niet geloofwaardig. Zijn ze lid van dezelfde vereniging?

 3. Eric

  Margriet op de plek van Eva?

 4. Pepe

  De rest van de media (sociale en ouderwetse) zagen het al maanden aankomen. Dus de NPO is hopeloos naïef (denk het niet) of dit is gespeeld

 5. Mink Vaillant

  Hahaha Shula in de slachtofferrol, die kennen we.

 6. Jomanda

  Oh Shula weet je al dat Matthijs naar de VRT komt? hihi

 7. Gwen

  @Pepe: De rest van de media (sociale en ouderwetse) zagen het al maanden aankomen.

  Noem eens voorbeelden??

 8. Sean

  De NPO wist er vast wel van. Kijk die aflevering over de bekendmaking van de gaststad van het Songfestival maar terug. Rijxman zit daar dan nadrukkelijk te zeggen dat Jinek een NPO talent is en Jinek wordt daar dan acuut opgelaten van.

 9. Ad Visser

  Fake News

 10. Peter

  Toch jammer. De afwisseling met Pauw en Jinek was een mooie combi. Nu maar afwachten met wat voor opvolger de NPO komt. Het is altijd maar weer afwachten of het programma op RTL nog zo goed gaat scoren. Dat hangt niet alleen van een talkshowhost af, maar ook redactie. Daar zullen ze wel goed over gesproken hebben.
  Het nadeel blijft dat zo’n nieuw programma voor Eva ook wordt onderbroken door reclame. Dat is juist zo fijn aan een talkshow op de NPO. Je blijft in het programma, zonder dat je wordt onderbroken door die irritante reclames.

 11. Oud Endemol

  Niemand heeft het meer over Nadia die Eva al eerder met groot succes had vervangen? Korte termijngeheugen.

 12. Zonder Naam

  @Oud Endemol: https://www.nu.nl/media/5646215/nadia-moussaid-wil-nog-geen-dagelijkse-talkshow.html

 13. Johnny👀

  Ook al ben je in gesprek dan moet je er rekening mee houden en bedenken wie een eventuele opvolger kan worden..

 14. Gr-apje

  Breaking: John de Mol koopt Netflix op.

 15. Eva

  Zijn we niet ongelooflijk aan het overdrijven met zijn allen?!
  De overstap van een tv presentatrice op 6, 8 uur journaal en nieuwsuur en voorpagina nieuws van kranten. Een tv presentatrice mensen, een tv presentatrice.
  De wereld vergaat niet, ze gaat van 1 naar 4 onder de afstandsbediening, niet meer niet minder.

 16. Oxwol

  Mensen houden van sensatie en iedereen wil zijn of haar mening geven. Er gebeurt weer wat in tv land, spannend hoor.

  Maar ik hou het lekker bij Netflix.

 17. Pietpiet

  @ Oud Endemol Welk succes van Nadia? Ze deed het slechter dan Margriet vind ik. Totaal kritiekloos. En het oog wil ook wat. Ze zat er alleen voor het quotum. Cijfers waren ook lager dan bij Jinek. En dat ze geen dagelijkse talkshow wilde was al helemaal ongeloofwaardig want dat deed ze dus al. Bovendien is die uitspraak bijna een jaar geleden dus zij zal het helaas wel worden. Ik vond Jinek kwalitatief veel beter dan Pauw (stelt eigen mening centraal en kan het niet) en dat bleek ook uit de cijfers dus helemaal geen goede combi. Beau past beter bij haar.
  Shula moet niet piepen dat de NPO haar groot heeft gemaakt want dat heeft Eva zelf gedaan. Dat zeiden ze ook al toen ze overstapte naar NCRV. Wat een eigendunk. Shula blijkt nu ook leugenachtig nu ze zegt van niks te weten. Kat in het nauw.

 18. M.

  De kijker zal haar keihard bestraffen, over 1 jaar staat ze naast Loretta Koffietijd te presenten, onfatsoenlijk mens maar dat kenden we al van haar…. Ondankbaar mens, geldbelust. Karma karma karma.

 19. Hoer

  Hieruit blijkt dus de ware aard van dat enge ijskonijn!

 20. SumTing Wong

  De ware aard van een vrouw zie je pas tijdens een scheiding.

 21. M00i

  Nadia Moussaid op haar plek. Dat lijkt me duidelijk.

 22. Smulpaap

  M. kalmeer, het is weekend, je mag ontspannen.

 23. Paul

  Zuur hoor. NPO trekt ook talenten weg bij de regiozenders.

 24. Smulpaap

  daarnaast jankt en kermt de meerderheid hier dagelijks dat die tvshows en hun poppetjes allemaal te links zijn.
  Gefeliciteerd dan bijdeze, want dit is een goede, eerlijk kapitalistische, rechtse move:
  mo money!
  Wie wil dat nu niet?!

 25. Jordy

  Shula was druk bezig haar eigen geld te tellen

 26. Curryworst

  @M00i
  Sat 21 Sep 2019 om 10:44
  Alsjeblieft niet die Nadia M.
  In een interview heeft ze gezegd dat ze in haar praatprogramma meer aandacht wil voor de m ulticul ti samenleving. Of de kijker dat nu wil of niet.
  Voordat je het weet zit de tafel weer vol met gekwetste “mensen van kleur” en snotterende hoofddoekjes in de slachtofferrol.
  Als je op de late avond van je kijkers af wilt zou ik het zeker doen.

 27. MC kijker

  @Pietpiet en Curryworst, de kijkcijfers waren anders net zo hoog of zelfs hoger met Nadia als vervanger van Eva. Zoek maar op. Verder kunnen jullie haar niks vinden maar de kijker vond haar blijkbaar dus wel te pruimen. Ook tv critici (behalve Angela) waren vol lof over haar. Goede kandidaat die Nadia.

 28. Saskia

  Nadia is pas overgestapt naar de VPRO, heeft daarmee haar eigen ruiten ingegooid en is inhoudelijk (nog) iets te zwak voor een dagelijkse ‘Latenight’.
  Dat laatste geldt in mijn ogen ook voor Dionne.
  Ook zal KRO-NCRV nooit afzien van het late NPO 1 tijdslot, dus zit de kijker vanaf januari opgescheept met Margriet.
  Verder: het gerucht dat onder anderen hier de ronde doet over Matthijs en Talpa, weet iemand daar iets mee over?

 29. Mister1979

  Ik denk dat NPO een talkshow moet doen met een duo zoals Nadia Moussaid en Rick Nieman samen etc..

 30. Ronald

  Nu Pauw nog 😉

 31. JohanV

  Is ook niet fair om achter de rug van NPO om waar je 15 jaar alle kansen hebt gehad om dan alleen voor het grote geld ineens te vertrekken.

 32. Pakalu Papito

  Bij RTL moeten ze toch wel erg naïef zijn om te denken dat Eva Jinek haar kijkers mee zal nemen naar de diepste krochten van de commerciële televisie in Nederland. Dat gaat gewoon niet gebeuren. Het zou me niet verbazen als Simone Weimans Jinek gaat vervangen. God verhoede het.

 33. Expat

  Ze lijkt wel een Marokkaanse voetballer.

 34. Joop olienood

  Ach vele ex-rtl ers zijn weer gekaapt door de NPO
  Jeroen Pauw, Marielle Tweebeke, Daan Nieber etc. ga zo maar door.

  NPO moet niet zo piepen.
  halen ook veel van de Regionalen.

 35. LD

  Helemaal goed, Eva trekt jaar eigen plan. In het bedrijfsleven wordt daar ook niet jankerig over gedaan.

 36. Elizabeth

  Niet sjiek van Jinek,om niet eerst haar werkgever in te lichten dat ze weg gaat…

 37. Suzy Wang

  ik was ook met stimheid geslagen.

 38. mart

  NPO niet inlichten kan echt niet!!!

 39. Michiel

  Raar verhaal, hoezo ze waren nog in gesprek? Volgende week is haar laatste uitzending. Als Jinek voor lange tijd bij de NPO aan de slag zou gaan, dan was er toch al lang een contract getekend? Als de NPO dit soort onderhandelingen normaal vindt, dan is het niet vreemd dat mensen hun heil zoeken bij de commerciëlen.

 40. sukkel

  De overstap van de Clintonfan Jinek wordt niks …. in het begin nog hosanna en dan gaat het uit als een nachtkaars bij RTl reclames…maar kan Jinek niks schelen die gaat voor follow the money……..kan ze lekker dom ouwehoeren met al die BNners zols Brard Verwendy enz enz … gedoemd te mislukken !!!

 41. Bertus V.

  Zo deed Judas het ook. Niet erg chique.

 42. videoland

  Dit is het einde van Jinek natuurlijk. Maar ze is wel rijk…

 43. critikast

  Het is tekenend voor de verhoudingen en de werksfeer bij NPO dat Jinek het niet de moeite waard vond haar superieuren in te lichten.

 44. Pietpiet

  @ MC Kijker Dat is gelogen. Kijk maar na, hierbij de ware cijfers: eerste aflevering Nadia 31 juli 2018 (dus met een hoop nieuwsgierigen erbij, net als eerste aflevering Beau): 697.000 kijkers. Precies een jaar later, ook op maandag (we gaan dus geen appels met peren vergelijken): Jinek: 894.000. Dat is nogal een verschil toch? Ongeveer het verschil tussen 1e aflevering Beau (650.000) en willekeurige aflevering van Jinek. Genoeg bewijs? Niet meer zomaar wat roepen, hè?
  Het grootste tekort van Nadia is overigens dat ze niet luistert naar de antwoorden op haar lijstje en dat ze gewoon de volgende vraag op haar briefje voorleest.

 45. Pietpiet

  @ critikast Het is tekenend voor de leugenachtigheid van Shula dat ze liegt over het feit dat Eva keurig haar superieuren vooraf heeft ingelicht.

 46. Zeno

  Jammer dat Jinek weggaat, verlies voor de NPO.
  Eva zal snel ook het rtl sausje krijgen, dus dat wordt niks.
  Ik heb Beau terug zitten kijken, was allemaal rtl gedoe, met de Voice.
  Zal bij Eva niks anders zijn, natuurlijk rtl 4.

 47. Jinek

  Kijken of Jinek haar kijkers meeneemt. Denk het niet. Zit ze straks met een flop en dat gun ik haar wel. Oost europese graaier, daarnaast links lullen en rechts vullen.

 48. WEST*

  NPO is een overkoepelende organisatie dus is een interne zaak van kro-ncrv
  Als bij en regionale of lokale omroep iemands overstapt van a- naar b heeft de overkoepelende organisaties daar ook geen boodchap aan daar bemoeien ze zich niet mee , maar het wordt altijd zo uitvergroot in de media , als of de wereld in omroepland vergaat

 49. #NPO kijker#

  3 jaar geleden wist niemand wie Jinek was.

 50. Ikke

  NPO was vooral heel druk met Eurovisie Songfestival. En vergat om goedscorende spits voor nieuwe periode vast te leggen. Dat er nu een gat zit in NPO selectie is niet schuld van Eva Jinek maar eigenvschuld van NPO.

 51. Willem Ruis (R.I.P.)

  Een mogelijkheid is dat de NPO Rick Nieman en Dionne Stax samen gaat inzetten voor een late night talkshow dat eventueel Nieman en Stax zou kunnen gaan heten.

  Uitgangspunt van de nieuwe late Night talkshow zou dan het programma Jongbloed en Joosten moeten worden die van 1988 tot en met 1990 met veel succes door de Tros werd uitgezonden.

  Voor Dionne Stax een mogelijkheid om vlieguren te maken, voor Rick Nieman een doorgroei naar een status van volwaardig late night talkshow host.

 52. Jinek maakt door geldgeweld verkeerde keuzes

  Zeer slecht hoe Jinek haar vertrek heeft gearangeerd. Dit zegt iets over haar inborst en betrouwbaarhaarheid.

  Jinek is groot kunnen worden door haar opleiding bij de NPO en dan zo omgaan met je opleider. Schande Eva. Dit zegt iets over je wijze van handelen.

  Jinek is een van de vele gekochte geldgraaiers die zelfs niet het fatsoen heeft om het oude nest op een normale manier te verlaten.
  Gelukkig staan er zeer veel competente opvolgers klaar om gewoon een nog veel beter programma te maken.

  En Jinek vergeten we gewoon want haar imago is besmeurt en het programma bij RTL is gewoon niet om aan te zien zeker met de boodschappen van Unilever er door heen.

 53. henk

  Ik snap dat Eva kiest voor het grote geld, maar ik verhuis niet mee naar haar talkshow op RTL 4.

 54. Het meisje met de grijze Luger

  Dit zal haar imago geen goed doen.

 55. André

  De chronologische geschiedenis van Chefpiet qua grote optredens:

  1997 “Pittige Pepernoten” (RTL 4)
  1998 “Hallo, Met Sinterklaas” (TROS)
  1999 “De Club van Sinterklaas” (FOX Kids)
  2000 “Fox Kids Weekend” (FOX Kids)
  2001 “De Nieuwe Club van Sinterklaas” (FOX Kids)
  2002 “De Club van Sinterklaas Seizoen 3” (FOX Kids)
  2005 “De Club van Sinterklaas Seizoen 6” (JETIX)
  2006 “Sinterklaas & Pakjesboot 13” (TROS & Company of Kids)
  2007 Theatershow
  2008 Theatershow
  2013 “Slot Marsepeinstein: De Pietenacademie” (Nickelodeon)

  Tegenwoordig doet Don van Dijke nog wel eens wat als Zwarte Piet voor Studio 100 TV! :o

 56. @ André

  Van wat ik had begrepen is Don verzot op het spelen van Chefpiet. Waarschijnlijk vind hij het dus enorm jammer dat de Club van Sinterklaas zonder hem verder is gegaan in 2003 en 2006. Ik geloof dat er in de tussentijd zelfs zo’n vijf vervangende personages gekomen zijn, dus waarschijnlijk hadden de makers zelf enorme moeite om zijn personage te vervangen.

 57. pedro

  misschien als opvolger van maarten wansink (huispiet) in het sinterklaasjournaal? ik hoorde dat maarten wansink gaat stoppen namelijk.

 58. @ pedro

  Het is te hopen.

 59. André

  Dat zou wel op zijn plaats zijn, eerlijk gezegd, pedro. Alleraardigst.

  :)

 60. Annoniemus

  Dat NPO van niks wist zal niemand verbazen , Shula Rijxman is louter bezig om mensen die niemand wil op de buis te toveren !

 61. ikweethetbeter

  Ik geef Eva groot gelijk ,ze gaat 1,4 miljoen verdienen en dat was 1,5 ton over 4 jaar jaar is ze meervoudig miljonair . Ik zou het zelfde doen en de kijkers neemt ze mee !!!!!Wie is er nou niet nieuwsgierig naar ??
  Ik wens Eva alle succes toe .

 62. Fref

  Waar halen ze bij NPO die incapabele mensen toch elke keer weer vandaan?

 63. Har De Pie Mel

  Heerlijk wijf die Jinek

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.