NPO wist niets van overstap Eva Jinek

De NPO was vrijdag met stomheid geslagen toen RTL bekendmaakte Eva Jinek in huis te hebben gehaald. Bazin Shula Rijxman wist niets van de transfer. Dat heeft een woordvoerder bevestigd aan diverse media. Jinek geeft de NPO slechts drie maanden om een opvolger te vinden. “Jammer dat Eva deze keuze heeft gemaakt, omdat de publieke omroep haar groot heeft gemaakt. We gaan nadenken over een volgende stap, maar dit overvalt ons wel. We waren nog in gesprek.”

De NPO is niet door Jinek ingelicht, aldus de persvoorlichter. “Dit kwam nogal onverwachts, we zagen het niet aankomen. Wij horen het ook pas vandaag.

Tv-journalist Rob Goossens van De Telegraaf begrijpt wel dat de NPO een beetje zuur reageert. “Dit is heel, heel, heel vervelend voor de NPO. Dit is voor hen een grote nachtmerrie. Ze hebben de afgelopen maanden alles gedaan om haar binnen te houden. Echt, als Jinek met haar vingers knipte, dan regelden ze wat. Maar er is één ding dat ze niet konden regelen en dat is het salaris dat RTL nu neerlegt.

Jinek was al sinds april in gesprek met RTL. Ze tekende het contract donderdag. Volgende week vrijdag is ze voor het laatst te zien op NPO 1 en in januari gaat ze al bij RTL 4 aan de slag.

Foto: NPO

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen