Fons voorspelt: ’50.000 kijkers voor 5 Uur Show’

Fons van Westerloo, die in het verleden aan het roer heeft gestaan van zowel RTL als SBS, geeft de nieuwe 5 Uur Show met Brecht van Hulten en Carolina Lo Galbo geen schijn van kans. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 1. SBS 6 scoorde afgelopen week gemiddeld 176.000 kijkers (11,8 procent) in het vijfuurslot, namelijk met de importtitel Droomhuis op het Platteland. Brecht en Carolina zullen de zender decimeren, verwacht Fons. Hij denkt dat ze blij moeten zijn met 50.000 kijkers.

Fons verwacht er heel erg weinig van. “Ik denk dat ze blij mogen zijn als ze de 50.000 halen. Ja, ’s middags om vijf uur. Zo’n show is gericht op vrouwen, maar het worden bejaarden, want die vrouwen werken allemaal. Het is een misverstand om te denken dat je voor vrouwen een middagshow kunt maken.

Deze twee linkse dames bij een rechtse volkszender is de mismatch van het seizoen, vindt Fons. “Het is natuurlijk heel inconsistent om twee dames een 5 Uur Show te laten maken die van VPRO-huize zijn. En dan heb je later in de programmering Paleis voor een Prikkie. Het is niet consistent.”

De kijker krijgt op deze manier helemaal niet het SBS-gevoel, stelt hij. “Die kijker moet het gevoel krijgen dat die bij een bepaald soort zender een bepaald soort programma’s krijgt. Dat is ook bewezen.”

Hoeveel mensen er vanmiddag gaan kijken, zal morgenochtend uit de kijkcijfers blijken. Aangezien er best wat nieuwsgierigheidskijker bij zullen zitten, lijkt 50.000 kijkers wel een héél voorzichtige schatting. Mogelijk worden het er zo’n 100 à 150 duizend.

Foto: NPO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen