Fidan en Renze glamorous op persfoto De Vooravond

In de voetsporen treden van Matthijs van Nieuwkerk is geen gemakkelijke opgave. Zijn opvolgers Renze Klamer en Fidan Ekiz willen dan ook voor nieuw elan zorgen. Een voorproefje van wat ze willen uitstralen laten ze alvast zien op de persfoto van De Vooravond, zoals de DWDD-opvolger heet. Glamorous loopt het nieuwe televisieduo over het terrein van de studio in het Amsterdamse Westerpark. Zij lijkt net weggelopen van de cover van een damesblad, hij poseert lachend in zomerkostuum.

Het wordt een buitengewoon spannende week voor Renze en Fidan, want op woensdag en donderdag draaien ze hun generale repetitie. In deze proefuitzendingen zal worden getest of alles op rolletjes loopt.

De maandag daarop gaat De Vooravond namelijk van start: vanaf dan zitten Renze en Fidan er elke avond klaar voor, om 19.00 uur op NPO 1. Zal dit programma De Wereld Draait Door doen vergeten?

Al met al is de wens van de NPO om van Fidan een daily-ster te maken dan alsnog uitgekomen. Eigenlijk was het de bedoeling dat zij in januari al een daily zou krijgen, namelijk op de late avond van NPO 1.

Niet Op1, maar een dagelijks programma met het vaste duo Tijs van den Brink en Fidan Ekiz was aanvankelijk de bedoeling voor het late slot van NPO 1. Fidan haakte af, omdat ze zichzelf toch niet ervaren genoeg achtte.

Tijdens de coronacrisis heeft Fidan nog flink mogen oefenen met Jeroen Pauw en nu is ze er kennelijk wel klaar voor. Op 31 augustus is de aftrap.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen