Laagterecord Jinek, RTL grijpt in: ‘Nieuwsflits stopt’

Eva Jinek shinet, ze heeft prima gasten en dankzij Henk Krol opende ze het seizoen met een lekker tv-relletje. Er is slechts één ding dat ontbrak in deze eerste week na haar lange vakantie: hoge kijkcijfers. Slecht doet Eva het niet, maar winnen van Op1 – wat ze zo graag wil – zit er bij lange na niet in. Sterker nog: ze zette gisteren met 506.000 kijkers (13,7 procent) haar laagste score ooit neer bij RTL. Wat is er aan de hand? De RTL-top heeft gebrainstormd en grijpt vanaf deze maandag al in.

Eva heeft sinds dit seizoen een nieuw uitzendtijdstip: 22.00 uur. Althans, ze begint steeds een paar minuten ná tienen. Eerst krijgt de kijker een enkele minuten durende ‘update’ van RTL Nieuws voorgeschoteld.

De RTL Nieuws-update zorgt al de hele week voor honderdduizenden wegzappende kijkers. Ik Weet Er Alles Van VIPS scoort om 21.30 uur best aardig, maar veel mensen haken af als het korte bulletin van het RTL Nieuws begint.

Die update gaat er nu dus uit. “De kijker laat zien op dit moment minder behoefte te hebben aan een nieuwsupdate op dat tijdstip. Vandaar dat we deze vanaf maandag schrappen en zodra er weer een actuele aanleiding is, komt de nieuwsflits weer terug“, legt een woordvoerder van RTL uit.

RTL draait er niet omheen: de kijkcijfers moeten omhoog. “We willen nu eenmaal zo optimaal mogelijk programmeren.

De line-up Ik Weet Er Alles Van VIPS (niet op vrijdag), de RTL Nieuws-update en Jinek scoorde deze week gemiddeld 692.000 kijkers, 566.000 kijkers en 613.000 kijkers. Concurrent Op1 had er gemiddeld 855.000.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen