Ferd Grapperhaus hoeft niet weg van Olcay Gulsen

Als het aan Olcay Gulsen ligt, hoeft minister Ferd Grapperhaus niet op te stappen vanwege zijn hysterische bruiloft. We moeten stoppen met vingerwijzen. Dat heeft de Talpa-ster zaterdagavond gezegd in Shownieuws. Ferd riep dat Nederlanders die zich niet aan de afstandsregels houden ‘aso’s’ zijn, maar zijn eigen bruiloft leek vorig weekend op een onbeheerst kippenhok. Kan dit wel? In Shownieuws waren de meningen verdeeld: Olcay was mild, Ronald Molendijk was woest.

Ronald vindt dat Ferd op moet zouten. “Hij heeft zich niet aan de regels gehouden. Als ik dan Rutte hoor vertellen dat het ons allemaal kan gebeuren. De eerstvolgende keer als één agent mij aanhoudt omdat ik iets te hard rijd, dan is dat gewoon wat ik zeg: ‘Ja, sorry, ik rij iets te hard, dat kan gewoon gebeuren.’”

Collega Bart Ettekoven: “Ik ben geen kroegeigenaar en heb van de week geen laatste waarschuwing of boete gehad, dus ik heb makkelijk praten. Maar ik vind het lastig. Ik vind het meteen zo’n hele zware sanctie.”

Ronald: “Als je op die positie zit en je neemt iedereen zo de maat met woorden als ‘aso’s’, dan kun je gewoon weg.”

Olcay is mild voor Ferd. “Ik word een beetje moe van deze hele discussie. Ik denk dat we in een wereldwijde crisis zitten en nu gaan we allemaal vingerwijzen. Wat is dan de volgende stap? Dat je een soort voedselbon krijgt als je je buurman verraadt omdat hij wel een feestje had? Een minister op een belangrijke positie, ik begrijp het, maar het is ook een mens. Ik vind dat we op moeten passen dat we in deze moeilijke tijd niet tegen elkaar gaan strijden in plaats van met elkaar.”

Ronald: “Deze minister heeft ons in eerste instantie tegen elkaar opgezet door woorden te gebruiken dat ik een aso zou zijn, als ik me niet aan de regels hou!

Van de Shownieuws-kijkers vindt 45 procent dat Ferd moet opstappen.

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen