Eva Jinek gaat over televisie praten in seizoensopener

Eva Jinek is vanavond weer terug op de buis na een maandenlange pauze, maar het is haar in die tijd niet gelukt om verrassende gasten te strikken voor de seizoensopener. De line-up van vanavond is best wel saai: het hoofdonderwerp is televisie over televisie. Met Leonie ter Braak, Marcel van Roosmalen en Tijl Beckand gaat ze vooruitblikken op het nieuwe televisieseizoen. Een behoorlijk voorspelbaar onderwerp dus. Verder zit er ook nog wat corona en politiek in de show.

Relpoliticus Henk Krol reageert aan tafel op de laatste beschuldigingen, de Haagse politiechef Paul van Musscher komt praten over de rellen in de Schilderswijk en Telegraaf-ster Wouter de Winther zit aan tafel voor het laatste coronanieuws.

Voorlopig wordt Jinek nog steeds gemaakt zonder publiek. Dat was in haar laatste periode voor de zomerstop ook al zo. “Ik miste het publiek eerst heel erg. Ik weet nog dat ik een grap maakte en dat het doodstil bleef. Zó ongemakkelijk. Normaal wordt er geklapt, moet er altijd wel iemand lachen. Nu is het een zwart vacuüm“, zegt ze bij NU.nl.

Het blijft gek, vindt ze. “Het ongemak: aan het einde van het gesprek bedank je de gast en verwacht je applaus, maar komt er alleen maar een oorverdovende stilte. En dan moet je door naar het volgende.

Concurrent Op1 heeft het vanavond ook over de rellen en over corona, en wel met respectievelijk Martin Sitalsing en Ernst Kuipers. Verder gaat het met Arie Slob over de scholen, met Evgeniy Levchenko over Wit-Rusland en met Barbara Barend over het falende FC Barcelona.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen