Door Van der Gijp bespot transicoon duikt op bij SBS 6

De Vlaamse journaliste en transgender Bo Van Spilbeeck, die in 2018 flink werd bespot door René van der Gijp in zijn programma VI, dook gisteren ineens op op de Nederlandse televisie. Ze was te gast in de nieuwe 5 Uur Show. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Ook in ons land was de transitie van Bo twee jaar geleden groot nieuws: op 58-jarige leeftijd verklaarde ze ineens verder te gaan als vrouw. Gijp verscheen vervolgens met een blonde pruik in VI: “Ik heet vanaf nu Renate.

Gelukkig voor Bo werden die beelden gisteren niet herhaald in De 5 Uur Show. Sterker nog: er werd niet eens over gepraat. Eigenlijk kon Bo niets anders zeggen dan dat er vrij positief op haar transitie is gereageerd.

Zelfs vanuit onverwachte hoek krijgt Bo positieve reacties, zegt ze. Ze wijst op de conservatieve Marokkaanse gemeenschap. “Ik was van de week nog op reportage, want er waren schietincidenten in Antwerpen. Ik ging ernaar toe met een mondkapje op“, begint ze haar verhaal.

De wijk waar Bo naartoe ging was behoorlijk religieus. “Het was een buurt met een nogal allochtone gemeenschap en er was een Marokkaanse vrouw die plots zei: ‘Hé Bo, hé Bo, ik ben fan van jou! Mag ik met jou op de foto?’”

Bo vond dat fijn. “Toen dacht ik: hé, dat is wel fijn, want je verwacht dat niet meteen, vanwege het feit dat dat bij sommigen toch wel moeilijk ligt. Ik dacht: oh, natuurlijk ga ik op de foto!

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen