Gerdi Verbeet valt ‘hypocriete’ Jort Kelder aan in Op1

Jort Kelder kreeg gisteren in de talkshow Op1 kritiek te verduren van zijn medegast Gerdi Verbeet. Zij vindt dat hij zich hypocriet gedraagt in het coronadebat. Dat liet ze hem weten in de uitzending op NPO 1. Er werd in Op1 gediscussieerd of ouderen tijdens de coronacrisis een pas op de plaats moeten maken zodat jongeren meer bewegingsvrijheid hebben. Gerdi herinnerde Jort daarbij aan zijn uitspraak dat de economie instort voor ’80-plussers die te dik zijn en gerookt hebben’.

Jort verdedigde zich door te zeggen dat hij het niet zo grof heeft bedoeld. Aan de andere kant riep hij eerder in de uitzending dat minister Ferd Grapperhaus moet opstappen, omdat hij de coronaregels heeft overtreden op zijn bruiloft.

Gerdi vindt dat hypocriet: “Het eerste punt dat ik wil maken is dat je nu over je eigen taalgebruik een beetje soepel bent, terwijl je iemand die ruiterlijk zegt dat hij iets onverstandigs heeft gedaan buitengewoon de maat neemt.

Jort: “Die zelf de wetten maakt. Dat is een groot verschil.”

Gerdi: “Het tweede wat ik echt vind is dat je in een beschaafd land geen groepen tegenover elkaar zet en je geen groepsoordelen maakt over dikke mensen. Zeker niet als er een groot probleem is met ziekte op dat moment. Er zijn ook mensen die oud zijn en niet meer in de ambulance wilden, omdat ze dachten: ze laten me toch doodgaan in het ziekenhuis. Dat is wat die discussie bereikt.”

Jort: “Feiten zijn voor mij leidend en ik kijk naar statistieken. Het coronadebat is hysterisch verslagen in de media. De verslaving aan crisis, de verslaving aan nieuwtjes van: ‘Oh er is weer een extra besmetting!’, zie je de hele dag op tv terugkomen. Daardoor ga je ver van rationele besluiten af zitten. Daar stoor ik me zo aan. Denk na en hou op met door elkaar schreeuwen.”

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen