Dochter Johan Derksen heeft ernstige angststoornis

Marieke Derksen, de dochter van Johan Derksen die de succesvolle uitgeverij Inside leidt, heeft last van een zeer ernstige angststoornis. Dat heeft ze onthuld in een bericht op Twitter. Marieke komt met die diagnose naar buiten om meer begrip te kweken voor angstige mensen. “Het is nu precies anderhalf jaar geleden dat de diagnose was: zeer ernstige angststoornis. (Oh en ADHD, maar daar heb ik zelf geen last van). Oh my, wat ben ik blij dat ik hulp heb gezocht.”

Die hulp heeft Marieke heel erg geholpen. “Veel te laat, maar na tien jaar sappelen heb ik weer een leven. Love it! Schaam je niet!

Veel mensen vragen nu tips aan Marieke, maar aangezien zij geen professional is, wil ze die liever niet geven. “Zou graag iedereen helpen hoor met tips. Maar ik ben alles behalve een kenner.

Wat heeft bij haar dan geholpen? “Alle reguliere adviezen hielpen bij mij totaal niet. Dus enige advies dat ik wel kan geven is zoek hulp bij een professional. Slechter zal het er niet van worden.

Een angst- en piekerstoornis veroorzaakt heftige angsten in het dagelijks leven, zonder dat er echt gevaar is. Patiënten maken zich steeds zorgen over dingen en krijgen last van hartkloppingen, zweten, benauwdheid, misselijkheid of het gevoel te stikken.

Mogelijke behandelingen zijn gesprekken, een online cursus, gedragstherapie en soms medicijnen.

Foto: Instagram

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen