Catherine Keyl wordt vooravondgezicht SBS 6

Catherine Keyl (73) zal na vandaag nog vaker opduiken in de dagelijkse programmering van SBS 6. Ze zit aan het eind van de middag in de eerste aflevering van De 5 Uur Show-revival, maar wordt ook onderdeel van de nieuwe Natascha Harlequin-show Dit Vindt Nederland. Op 31 augustus maakt ze voor het eerst haar opwachting in het nieuwe zes-uur-programma van SBS 6, waarin prominenten met elkaar in gesprek gaan over actuele gebeurtenissen in ons land.

Catherine vindt het geestig dat uitgerekend de zender van John de Mol haar tv-carrière reanimeert. “Het is grappig: John de Mol heeft ooit gezegd dat presentatrices nu eenmaal een houdbaarheidsdatum hebben. Alsof het over een pak melk gaat“, zegt ze in De Telegraaf.

John kreeg daar een flink pak rammel over van Catherine. “Daar heb ik toen nog een boze column aan gewijd. Ha, en nu, op mijn 73e, word ik gevraagd voor twee programma’s op zijn zender.

Maar zou ze eigenlijk niet gewoon veel liever haar eigen show weer hebben? Elke dag Catherine van 18.00 tot 20.00 uur bijvoorbeeld? Nee, dat wil ze niet. “Dit is heel wat anders. Bij de 5 Uur Show ga ik meer zitten als een soort sidekick.”

De nieuwe 5 Uur Show wordt gepresenteerd door Brecht van Hulten en Carolina Lo Galbo. Catherine is vanmiddag te gast in de eerste, om 17.00 uur op SBS 6.

Haar vroegere 5 Uur Show-co-host Viola Holt is níet gevraagd. Ze wil er ook niet heen. “Nee, dank je wel. Maar ik zag dat Catherine de twee ook al feliciteerde en succes wenste via Twitter, nou kijk ‘s, dat is toch heel aardig van haar? Ze zal er een leuke middag hebben, misschien ga ik wel kijken.

Foto: NPO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen