Ali B boos over negativiteit in media over Marokkanen

RTL 4-ster Ali B is er niet blij mee dat sommige media de afkomst benoemen van de Marokkaanse jongeren die aan het rellen zijn in Nederlandse steden. Hij vindt het niet nodig om hun achtergrond erbij te betrekken. Dat laat hij weten op Instagram. Hoewel media terughoudend zijn met het benoemen van problemen met Marokkaanse Nederlanders, klinken er her en der toch kritische geluiden, met name in De Telegraaf. De krant vindt dat niet langer gezwegen moet worden over de rel-Marokkanen.

Het thema houdt De Telegraaf flink bezig. ‘Zo gaan andere Europese landen om met overlast van migrantenjongeren’, kopt het dagblad vandaag bijvoorbeeld. “Nederland is niet het enige land met zorgen over jongeren met een migratieachtergrond, vooral die met Marokkaanse wortels.

Ali B leest het met afschuw. Hij post een foto van succesvolle Marokkaanse Nederlanders, waaronder hijzelf, Ahmed Marcouch, Khadija Arib en Najib Amhali.

De rapper en tv-ster laat onomwonden weten: “Veel mensen vinden het nodig om onze roots erbij te halen als het niet goed gaat, maar wanneer het heel goed gaat is dat stukje etnische achtergrond benoemen ineens niet een verklaring…”

Tegen die mensen zou ik willen zeggen, kus mijn Reet met marokkaanse roots 😙🍑

De Insta-post van Ali kunt u hier bekijken.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen