Rob Goossens: ‘Complotten Doutzen Kroes ziekelijk’

Rob Goossens vindt het ziekelijk dat Doutzen Kroes beweert dat de media in een complot zitten om de bevolking ziek te maken. Het gaat echt helemaal nergens over. Dat heeft hij gisteren gezegd in RTL Boulevard. De showrubriek was aanwezig bij een dj-klus van Doutzens vriend Sunnery James en vroeg hem naar de ontstane ophef over haar uitspraken. “De kritiek snap ik echt niet. Ik vind dat je vragen stellen mag als burger. In deze tijd zijn er ook heel veel vragen“, zei hij.

Sunnery verdedigde zijn Doutzen. “Ik denk dat veel meer mensen vragen moeten stellen om elkaar te helpen. Het negatieve ga je altijd houden en dat weet je ook als je als haar zijnde vragen gaat stellen. Dan denken mensen: waar bemoei je je mee? Het zijn gewoon vragen die iedereen kan stellen.”

Wetenschapsjournalist Diederik Jekel vervolgens: “Doutzen heeft tot op heden nog niet gereageerd, maar ik ben het wel eens met Sunnery. De vragen die ze stelt zijn in basis natuurlijk prima. Iedereen gaat er op social media heel hard in.

Rob onderbrak Diederik terecht. Hij vindt de vragen die Doutzen stelde helemaal niet prima. “Het hele probleem is hier niet dat zij die vragen stelt. Vragen stellen is uitstekend. Het hele probleem was dat zij een complot suggereerde van de farma-industrie, de overheid en de media met een kwaadaardige bedoeling om de bevolking te verzieken. Daar ontstond ophef over. Om dat nu weg te zetten als legitieme vragen… Nee, vragen stellen kan, maar dat soort ziekelijke complotten is een probleem.

Diederik: “Daar heeft Rob gelijk in. Niemand bepaalt gelukkig wat ik zeg. Ik zeg alleen maar de dingen omdat ik al jaren met dit onderwerp bezig ben.

Peter R. de Vries: “Ik vond haar vraag waarom er in de preventie niet meer het accent wordt gelegd op wat je zelf kunt doen, qua lichaamsverzorging, overgewicht en gezond eten, een goede vraag.

Rob: “Maar hoeveel mensen heb jij gehoord die vielen over die specifieke vraag?

Peter: “Nee, maar dat was gewoon een goede vraag en daar wordt dan niet op ingegaan.

Doutzen blijft overigens coronakritisch. Momenteel flirt ze op Instagram met de antivaxxers-beweging.

Lees ook:
Coronacomplot Doutzen: ‘Media willen ons ziek maken’ (23 juli)
Rudy Bouma maakt gehakt van ‘complotgekkie’ Doutzen (23 juli)
Diederik Jekel erg bezorgd: ‘Doutzen, app me terug’ (23 juli)
‘Complot achter complottheorie Doutzen Kroes’ (24 juli)
Diederik Jekel wil na Dave ook Doutzen onderwijzen (2 augustus)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen