Airen Mylene steunt Barbie-boycot Shownieuws

Presentatrice Airen Mylene vindt het heel goed dat Shownieuws tegenwoordig zeer veel terughoudendheid betracht in de berichtgeving over realityster Samantha ‘Barbie’ de Jong. Dat laat ze weten in gesprek met de Weekend. Dat Barbie niet al te snugger is zag tv-kijkend Nederland al vanaf de eerste minuut Oh Oh Cherso, maar dat ze ook psychologisch niet helemaal honderd procent is werd pas later duidelijk. Veel media nemen haar nu in bescherming en laten de realityster met rust.

Airen had ook altijd al een beetje moeite met de berichtgeving over Barbie. “Nieuws over Samantha de Jong, ofwel Barbie, vind ik lastig. Ik vind dat we daarmee moeten oppassen omdat Samantha een erg labiele persoon is.

Aangezien de zelfmoordpogingen van Barbie nooit lukken, begon men zich te realiseren dat het allemaal een grote schreeuw om aandacht is. “Ik heb bij haar weleens gedacht: gaan we nu wéér praten over dingen die zij achteraf ontkent? Dan was ze wel weer zwanger, dan weer niet. Haar zelfmoordpogingen vond ik ook een beetje heftig worden.”

Ik ben blij dat we als programma vrij snel hebben besloten niet alles meer over Barbie te brengen, voorál om haar tegen zichzelf te beschermen.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen