Wopke Hoekstra betrapt SBS-verslaggeefster op ijsbaan

Minister Wopke Hoekstra heeft SBS 6-verslaggeefster Charlotte Nijs afgelopen winter gespot op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam terwijl ze enorm klef aan het doen was met haar date. Dat vertelt ze in de Viva. Charlotte schrok zich er een hoedje van. “Deze winter had ik wel iets sufs met Wopke Hoekstra, die me tijdens een interview vroeg of ik schaats. Ik voelde al nattigheid en zei voorzichtig ‘ja’. Hij: ‘Kan het zijn dat ik je maandagavond op de Jaap Eden IJsbaan zag?’”, vertelt ze.

Het bezorgde Charlotte groot ongemak. “Súper awkward, want ik was daar op date. Ik dacht: shit, jij hebt mij gezien terwijl ik klef pootje over aan het leren was, hand in hand met iemand. Hoekstra keek me ook echt zo aan van: ik heb je betrapt. Dat vond ik heel a-relaxed.”

Charlotte wil sowieso niet tongend gespot worden. “Tuurlijk, dat wil je als politiek verslaggever niet. Het scheelt dat ik in Amsterdam woon, dat is voor mijn gevoel een andere wereld dan waar ik werk. Ik kleed me hier ook heel anders, gewoon met sneakers en een muts op, terwijl ik in Den Haag echt op netjes ben.”

Is ze trouwens blijven plakken aan die schaatsdate? “Nee, nee. Het is een heel leuke gast, ik kan goed met hem, maar ik vind het lastig. Aan de ene kant denk ik: shit, ik word bijna 32, moet ik niet meer op zoek zijn naar een relatie, maar aan de andere kant vind ik het ook wel lekker zo.”

Ze is nu twee jaar single na acht jaar in een relatie gezeten te hebben. Haar ex ging vanwege werk voor langere tijd naar Australië. “Dat heeft onze relatie het niet gered. Dat was afschuwelijk, echt vreselijk. Ik denk dat ik er pas sinds een paar maanden echt overheen ben.

Foto: NPO, SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen