Jort Kelder: ‘Vrouwen moeten eens harder werken’

Jort Kelder vindt dat vrouwen iets minder vaak in de slachtofferrol moeten kruipen en iets vaker moeten gaan werken, in plaats van een paar ochtendjes per week. Dat zegt hij in gesprek met de Playboy. Vrouwen moeten de hand in eigen boezem steken, vindt Jort. “Nergens in de moderne wereld werken vrouwen zoveel parttime. Kennelijk kunnen ze zich dat permitteren. Of ze vinden het wel handig als hij zich over de kop werkt om het huis, de auto en de vakanties bij elkaar te zweten.

In het chique Amsterdam-Zuid ‘wemelt het ervan’, zegt Jort. “Hij uren draaien op de Zuidas, zij naar pilates in het park en een chardonnaytje toe op het terras. En geef ze eens ongelijk.”

Totdat het huwelijk kapotgaat. “Dan kun je wel je hand op gaan houden bij je vent voor alimentatie, maar dat is toch een sneue afhankelijkheid waar we vanaf willen?

En maar klagen dat ze minder betaald krijgen, aldus Jort. “Feministen geven van die afhankelijkheid vaak mannen en rolpatronen de schuld. Kan zijn. Maar vaststaat dat mannen hardere studies doen, meer uren werken en dus ook meer verdienen, waardoor de zo gewenste gelijkheid ver weg is.”

Je kunt in Nederland makkelijk carrière maken als vrouw, zegt hij. “Velen wentelen zich in slachtofferschap, maar waar dat voor de oma’s en moeders niet gold, zijn de Samantha’s en Fleurine’s van nu uitstekend in staat hun dromen te verwezenlijken.”

Ze moeten alleen wel willen en ja, sorry, ook harder werken dan een paar dagen in de week.”

Foto: Ruud Baan, AvroTros

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen