Wilfred Genee rectificeert: ‘Sorry Martien Meiland’

Wilfred Genee en zijn sidekicks bij de radiovariant van Veronica Inside, Niels van Baarlen en Rick Romijn, hebben hun uitspraken over Martien Meiland gerectificeerd. Hij slaat helemaal niet boos om zich heen. Dat hebben de heren gezegd op Radio Veronica. VI wilde deze week bellen met Martien, maar hij zei nee. Niels zei maandag bloedserieus dat Martien zou hebben verwezen naar de VI-rel en Rick voegde eraan toe dat Martien niets meer met Wilfred te maken wil hebben.

Het nieuws werd opgepikt door een gezaghebbende medianieuwssite en kwam daarna ook terecht bij onder meer RTL Boulevard en Shownieuws. Heel vervelend vinden de heren, want er klopt helemaal niets van. “We moeten even die rectificatie doen, hè? Het is niet helemaal gegaan zoals we het hebben gezegd“, aldus Rick.

Het hele verhaal komt uit hun eigen dikke duim, aldus Rick. “We hadden gisteren geroepen dat Martien had teruggeappt naar ons: ‘Met jullie willen we niets te maken hebben.’ Maar dat was een geintje. Maar er zijn tegenwoordig gasten en die zitten de hele dag alleen maar te luisteren wat jij zegt of een van ons. Het was de kop nu ook bij RTL: ‘Martien Meiland wil niets meer met Wilfred Genee te maken hebben’. Zij doen niet meer aan hoor-en-wederhoor. Ze willen er volgens mij vanavond zelfs mee openen om half acht.”

Wilfred: “Ik ken de man niet eens.”

Niels: “Wat had Martien echt teruggestuurd? Mark, onze producer, had hem geappt of hij mee wilde doen. Volgens mij had hij teruggezegd: ‘Nee, ik laat het even aan me voorbijgaan.’ Zoiets. Dat was het.

Wilfred: “Dus niemand had door dat het een grapje van jullie was?

Rick: “Ja, wij hadden gezegd: ‘Martien wil níets meer met jou te maken hebben.’ Maar hij zei in werkelijkheid: ‘Nee, helaas niet.’ Dat was het.

Niels: “Ja en wij zeiden nog: ‘Hij appte iets terug over een rel.’ Dat zeiden wij, maar dat is fake news.”

Wilfred: “De humor is op dit moment ver te zoeken in ons land. Iedereen is boos en humor kan niet meer.”

‘RTL Nieuws is heel slecht!’

De mannen van VI staken de hand dus in eigen boezem, maar niet helemaal. Ze vinden dat RTL bij hen had moeten checken of het een grapje was of niet. Niels: “Ik vind het wel slecht, want heeft RTL Nieuws jou gebeld? Heeft RTL Nieuws de Meilandjes gebeld? Nee. Die zetten dus gewoon wat op de site en dat is hoe het gaat… Zij hebben het fragment niet gehoord. Dat weet ik zeker.”

Nieuwslezeres Celine Huijsmans: “Nee, want dan hoor je wel hoe het gezegd hebt.”

Wilfred: “Moet je dan bij een programma als Boulevard willen werken, vraag ik me toch hardop af op zo’n moment. Dat is ook weer een grap natuurlijk.”

Niels: “RTL Boulevard heeft net de beelden opgevraagd van dat verhaal met Martien Meiland. Ze willen het vanavond als groot nieuws brengen, maar nu komen wij met die rectificatie, dus daar hebben ze niets meer aan. Er is geen nieuws! De vakanties zijn begonnen.”

Wilfred: “Shownieuws heeft het ook aangevraagd zie ik. Humor wordt nu wel heel erg kostbaar goed. Gerard maakte dit weekend ook een grapje dat hij mij waarschuwt en dat stond ook weer op De Telegraaf. Als je het dan terugkijkt, dan maakt hij gewoon een geintje. Het is komkommertijd.”

Niels: “Ja, het is zoeken en zuigen.”

Celine: “Laten we maar even stoppen met het fake news hoor. Ik word helemaal platgeappt door Shownieuws nu. Van: ‘Waarom hebben jullie deze grap gemaakt? We snappen het niet!’”

Niels: “Ze zitten hier boven toch? Laat ze dan even naar beneden komen.”

Celine: “Ik leg het allemaal wel weer uit.”

Lees ook: Martien Meiland opent aanval op Wilfred Genee (gisteren)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen