Wendy’s zoontje wordt rapper, applaus in Shownieuws

Sem van Dijk, het 17-jarige zoontje van Wendy van Dijk en Xander de Buisonjé, krijgt na zijn rijkeluiscanta nu ook een kruiwagen cadeau van zijn ouders. Hij wil het gaan maken als rapper en heeft de manager van Lil’ Kleine achter zich: Nathan Moskowicz. We hebben nog niks van hem gehoord, maar Shownieuws was gisteren al driftig aan het klappen. Niet zo gek natuurlijk op de zender van Sems stiefvader Erland Galjaard en met diens beste vriend Ronald Molendijk naast je aan de desk.

RTL Boulevard en Shownieuws: ze zijn eigenlijk allebei hetzelfde. Ze zijn kritisch op sterren die niet aan de eigen zender gelieerd zijn en volstrekt kritiekloos als het om de eigen zender gaat. Laatst trok Shownieuws ook al schaamteloos partij voor Wendy in haar DISQ-ruzie met Robert Broekema. En nu beginnen ze vroegtijdig te joelen voor Sem.

Sem vertelde in de showrubriek ‘dolblij’ te zijn met de nummers die hij heeft opgenomen. “Het is wel heel breed. Ik ben heel veel aan het proberen nu, wat ik ook wel gewoon ga uitbrengen. Dat zijn liefdesnummers, wat hardere rapnummers, nummers met een harde beat eronder, een soort house. Het zijn wel heel veel verschillende dingen.”

Presentatrice Dyantha Brooks: “Ik heb gelijk het gevoel dat we een beetje naar een jonge Justin Bieber zitten te kijken zo qua looks. Dat zit goed.”

Story-baas Guido den Aantrekker: “Wie weet, wie weet ja. Als je vader Xander de Buisonjé is, dan word je er toch een beetje mee opgevoed.”

Met Xander zong Sem al een keer het liedje Appelboom. Guido: “Dat was een heel mooi nummer. Leuk, hè, dat die kinderen van die artiesten eigenlijk ook dat talent hebben. Hij heeft nu besloten er iets mee te gaan doen. En ook niet bij de eerste de beste, namelijk bij het managementbureau van Nathan Moszkowicz.”

Deskundige Anouk Smulders tegen Ronald Molendijk: “Jij kent hem wel beter toch? Wat is dit voor een talent?

Ronald: “Ik heb Sem een paar jaar geleden in de studio een nummer horen rappen, wat hij echt binnen een paar uur had geschreven. Ik dacht toen: oké, dit is de geboorte van. Vervolgens moest hij heel lang zoeken naar zijn eigen weg en eigen sound. Wat ik heb begrepen is dat hij nu 30 nummers klaar heeft liggen. Nathan heeft hem onder zijn hoede genomen. Het is een win-win-situatie. Het is de zoon van Xander, maar óók de zoon van Wendy, die jarenlang als danseres heeft rondgetrokken. En het is ook nog eens de zoon van Erland Galjaard. Als je bij dat gezin thuiskomt is het echt altijd muziek. Het was vreemd als hij piloot was geworden, denk ik.”

Dyantha: “Jij bent een soort van oom?

Ronald: “Nee, zeker niet. Een vriend van de familie, ja.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen