Sopraan Francis nu weer in De Slimste: ‘Ben mediageil’

Sopraan Francis van Broekhuizen was al bekend van Maestro en All Together Now en maakt nu ook nog eens haar opwachting in de populaire hitquiz De Slimste Mens. ‘Schoenmaker, blijf bij je leest’ hoeven ze tegen haar echter niet te zeggen, want Francis is gek op de schijnwerpers van de televisie. “Ik ben nu eenmaal een beetje mediageil. Dat tv-wereldje trekt me wel. Ik heb al een hele zangcarrière achter de rug. Dat zal ik ook blijven doen, hoor!“, zegt ze vandaag in het AD.

Veel mensen ergeren zich aan Francis. Ze krijgt veel haatreacties op de sociale media. “Ach, als je zo graag met je bakkes op de tv wilt, krijg je dit soort reacties. En ik ben zo’n operatrut. Op het podium vergroot je alle emoties uit. Dat neem je toch overal een beetje mee naar toe.”

Toch ziet ze niet zonder reden in De Slimste Mens. Ze wil aan haar imago werken. “Ik ben niet alleen maar dat gekke wijf. Ik wilde laten zien dat niet alle zangers domme lui zijn.”

Uiteindelijk hoopt Francis een tv-presentatrice te worden. “Misschien lukt het straks wel zelf tv-programma’s te maken waarin ik vertel over muziek. Ik heb er al eentje gepitcht, over mijn grote idool Maria Callas.”

Heeft Francis nog een leuk nieuwtje? “Ik ben lesbisch. Uitkomen voor mijn homoseksualiteit was sowieso een worsteling“, zegt ze. “De Slimste Mens is voor mij stiekem een middelvinger opsteken naar iedereen die het me ooit moeilijk maakte.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen