SBS 6 zet Frank Visser in als GTST-killer

Geplaatst op vr 31 jul 2020 om 14:00

SBS 6 gooit zijn vooravond in het nieuwe seizoen volledig om. Na Linda de Mol en Martien Meiland is Frank Visser veruit het grootste kijkcijferkanon van de zender en daarom krijgt hij een eigen ‘daily’. Dat heeft de tv-zender laten weten. Zelfs in de herhaling doet Frank Visser het momenteel best goed op SBS 6. Zijn programma’s weten in het hoogseizoen soms meer dan een miljoen kijkers te boeien en daarom gaan ze hem nu uitproberen in de kwakkelende vooravond.

SBS 6 geeft hem een nieuw programma met de titel ‘Mr. Frank Visser: wordt u al geholpen?’. De productie is in handen van Chateau Meiland-producent Vincent TV Producties, die alle programma’s van Frank Visser produceert.

Waar het programma precies over gaat is niet duidelijk, maar het zal vast weer om schreeuwende tokkieburen gaan. Die staan straks elke werkdag op het menu van 19.30 tot 20.30 uur.

Frank Visser gaat de concurrentie aan met de DWDD-opvolger en het Achtuurjournaal op NPO 1 en het Half Acht Nieuws en GTST op RTL 4. De tv-rechter lijkt een mooi alternatief voor deze titels.

De nieuwe vooravond van SBS 6, die eind augustus van start gaat, ziet er als volgt uit:

 • 17.00 uur – De 5 Uur Show
 • 18.00 uur – Lang Leve De Liefde
 • 18.30 uur – Dit Vindt Nederland (met Natascha Harlequin)
 • 19.30 uur – Mr. Frank Visser: wordt u al geholpen?

Foto: SBS
61 Reacties op “SBS 6 zet Frank Visser in als GTST-killer”


 1. Jeroen

  Wat een drama. Waar RTL het in elk geval goed doet door al decennia dezelfde programmering te hanteren tussen 18 uur en 20.30 uur is het bij SBS6 echt een zooitje. Hoe moeilijk kan het zijn?

 2. o.p. lichter

  Frank visser is toch een typetje van kees van kooten , zo iemand bestaat toch niet echt .

 3. Walter

  Het kost RTL altijd kijkers.

  Top Molletjes

 4. M

  Frank wil ik wel tegenkomen in een darkroom

 5. Keet

  nou, dat ziet er best leuk uit.

 6. MediaPrak

  F Visser is een typisch 21.30 uur slot programma. RTL Nieuws heeft eigen vast publiek. Zo rond kerst wordt de SBS programmering weer omgegooid en komt Lingo weer terug om 8 uur. P Romer heeft net zo min als ome Sjon kaas gegeten van zenderprogrammering.

 7. Pauline

  Als Viktor er ook maar bij is, wordt vast weer lachen om al die tokkie families.

 8. Sookie Stackhouse

  Frank Visser….de misselijkmakende ijdeltuit die zichzelf iedere keer weer voor lul zet met z’n vaste zinnetjes zoals “en dan ga ik zeggen wat ik er van vind…….jaaaaah?” En dan die Viktor….zwaaiende armpjes en altijd dat gezeik “onder hetgenot van een bakkie koffie” Vreselijk

 9. Karen

  Als daily misschien wat veel want dan wordt het zo gewoon, nu kijk je er toch wel na uit als die 1x per week op tv komt.

 10. mark2

  Om 20.00 een half uurtje was denk ik leuker geweest als het 5 dagen per week is.. dan op zich een erg leuk alternatief voor gtst. Jammer dat lang leve de liefde naar 6 uur is verhuisd…

 11. Tvbubble

  Veel sterkte voor hem met zo’n slechte/zwakke lead-in.

 12. Jantien Visser

  Frank Visser. Hij geniet van zijn vele geld, maar serieus genomen worden bij zijn confrères van de rechtbank? Ik denk het niet. Maar ach, als je er net zo lekker om slaapt, meester Frank, dan trek je ook nog aan het langste end.

 13. Johm

  Gaat niet werken, half8 is al een druk slot. Wil je RTL pijn doen dan om 8u max half uur.

  Eerst maar afwachten wat voor programma het is.

 14. Mark

  Van horizontale programmering heeft SBS 6 nog nooit gehoord. De vooravond van RTL 4 staat al 10 jaar als een huis, SBS 6 probeert elk kwartaal iets nieuws. Dus die vooravond is de afgelopen 10 jaar al minimaal 40 keer (!) omgegooid geweest.

 15. Vic

  Op papier een mooie vooravond. Hoop voor ze dat het gaat werken en het SBS een boost geeft.

 16. WEST*

  Tot dat hij beet heeft ,RTL is ook een beetje de weg kwijt, dus niets aan de hand

  Mocht John de gouden sleutel gevonden hebben, dan is dat nog eens balen voor RTL

  RTL heeft ook geen garantie meer dat alles een succes wordt
  Het is logisch dat com tv zenders, ook RTL moeten switchen en blijven zoeken naar de kip met het gouden ei , want zo succesvol is RTL toch ook niet meer

 17. chris?

  De rijdende rechter trekt veel meer kijkers mede door de rechter

 18. henk

  Wast sterker geweest om Hart te laten staan om 17.45. Wordt nu blijkbaar weer opgeheven.

 19. WEST*

  @ MARK in 10 jaar tijd zijn ze wel heeeeeeeel veel kijkers kwijtgeraakt ,
  En hoeveel kijkers heeft SBS6 daadwerkelijk verloren ?
  dat zoeken we even op !

 20. Bertus V.

  Goede zet!

 21. WEST*

  vrijdag 30 juli 2010
  RTL 32,9%
  NPO 29.8
  SBS 21,7

 22. Margriet

  Gegarandeerd de volgende flop. Een keer p.week Frank Visser is aardig. Elke avond hetzelfde ; schreeuwende buren? gaat na een week ook vervelen.

 23. Teuntje

  Blijft een campingzender met al die herhalingen wat een armoe

 24. Max

  30 minuten lijkt me voldoende en dan Lingo weer toevoegen aan het schema.

 25. Walter

  Lingo en man bijt Hond komt na corona wel weer terug.

  Corona in het land, formats zonder corona hygiëne tijdelijk aan de kant.

  Talpa is goed bezig.

 26. Erik

  Voor de mensen die dit programma nog nooit hebben gezien en wel een beetje klaar zijn met die programmas waar die bners weer aan mee doen. Is dit echt een aanrader. Buren die met elkaar ruzie maken om de simpelste dingen, maar tegelijkertijd is het ook weer heel herkenbaar. Zeer goed bedacht van john de mol.

 27. Sunshine

  Hebben de mensen die hier reageren wel eens bedacht dat als John de Mol zijn nek nooit had uitgestoken tv-land er heel saai van geworden was. Wees nu een keer trots op iemand die risico’s neemt. En ja, ook met eigen geld. En nee, ik heb nergens belangen. Geef iets een kans voordat jullie weer met afzeiken beginnen. Zo kansloos.

 28. Marijke

  Ik vind SBS niet tegenvallen. Ze hebben een mooie natuurdocumentaire aangekocht, We want more is een succes en vind ik verfrissend, ik neem altijd de Engelse serie Droomhuis op het platteland, die ’s middags komt, op. Maar dat is mijn mening.

 29. Loek

  Vanochtend opnames gemaakt voor mr. Frank Vissers nieuwe programma.
  Wat een aardige, meevoelende man die zichtbaar en oprecht boos werd over de volstrekt empathieloze en arrogante houding van de gemeente waarin ik woon tov mij.
  Ik verheug me nu al op de uitzending waarin dat te zien zal zijn en zeker ook op ALLE uitzendingen van mr. Frank Visser.

 30. Marijke

  Nou nog een mooie Engelse of Zweedse detective serie en ik ben helemaal blij

 31. WEST*

  @ MARIJKE inderdaad, los van het feit op welke zender het zit , of producent , de programma`s die voorbijkomen zijn in kwaliteit wel beter dan RTL .

 32. WEST*

  oh het is tijd voor mn Bokma staat al een kwartier koud !

 33. Marijke

  WEST, vind ik ook!

 34. Hilke

  @sunshine

  Oh ja? Wat dan? Een beetje drama en 2 goede formats, that’s it. Nou poepoe

 35. Sunshine

  @Hilke, Je reactie geeft aan dat jij jaren hebt liggen slapen en het ondernemerschap niet snapt.

 36. Winterklaar

  Foplul Visser. Nobody cares.

 37. WEST*

  @Sunshine zonder J de M en J v d E was er misschien nooit RTL geweest, en misschien de voorvechters van com tv, namelijk de heren van het toen publieke VERONICA de grootste com tv zender op 4 zijn geworden
  Bijna iedereen klaagt wel over de rot programma`s, op de com tv, maar het kost je bijna niets, en je hebt tenminste keus
  en dan kun je wel zeuren het zit in de boodschappen , zonder com radio tv , zouden de adverteerders naar de geschreven pers zijn gegaan. De Telegraaf zou er nu zonder com tv /radio wel bij varen en de geschreven pers een enorme boost aan inkomsten binnenslepen

 38. Bart

  En nog steeds geen normaal nieuws programma op de zender waardoor ze nog steeds niet urgent zijn om aan te zetten in de vooravond en te blijven hangen prime time. Ook de naam SBS6 gewoon blijven hanteren. Ze snappen het echt nog steeds niet bij Talpa.

 39. anonymous

  Niet doen, elke dag gaat vervelen.

 40. Logo

  Nieuwe logo’s/vormgeving voor SBS 6 maar gek genoeg, RTL gaat ook vanaf het najaar om met nieuwe vormgeving voor het eerst sinds 2013. Werd tijd.

 41. Ron

  @logo: dat wordt elk jaar geroepen rond deze tijd, maar elk jaar is dit een faal en gebeurd er niets. Ben het wel eens dat de vormgeving van RTL hard aan vervanging toe is als ook het gebruik van de transparantie in de linker bovenhoek logo. Dat kan echt wel wat dynamischer en sneller i.p.v. dik 3 minuten in kleur!

 42. WEST*

  Bart SBS6 heeft 100% naamsbekendheid , Heineken ook , ook al is het niet te zuipen, maar je gaat je merk niet zomaar veranderen

  Of zou een andere naam voor SBS6 bijvoorbeeld MOLTV opeens meer kijkers opleveren

  Neen de programma`s en merknaam zijn niet het probleem, dat soort programma`s zie je over de hele wereld

  Het feit dat RTL op 4 zit is strategisch een groot voordeel. Wat zou er gebeurt zijn als er eerst SBS4 was???

 43. Mart

  @West

  SBS6 is misschien wel een merk, maar absoluut geen sterk merk.
  Dat een naamsverandering van een bepaald merk wel werkt zie je bij de NPO.
  Aantal jaren terug zaten mensen te zeuren dat het vertrouwde “Nederland 1” weg zou vallen. Nu is NPO 1 inmiddels net zo vertrouwd geworden.

 44. Ron

  We moesten het een paar jaar geleden ‘6’ gaan noemen, en dat werd ook steeds uitgedragen in de promo’s. Nu hoor je hier helemaal niets meer over en is het weer gewoon SBS6. Ze hadden hier toen veel overtuigender in door moeten pakken. ‘SBS’ staat helemaal nergens meer voor. Ze moeten hier echt vanaf.

 45. Bertje

  Waarom moet Lang Leve De Liefde kapot gemaakt worden door het te verplaatsen naar 18 uur of gaan ze herhalingen uitzenden?

 46. Dave

  Vanaf 5 oktober nieuwe vooravond sbs 6

  1800 uur 6 uur show postcodeloter
  1900 uur Lang Leven de Liefde
  1930 uur man bijt hond
  2000 uur lingo

 47. Sunshine

  Dave word 6 uur later ook wakker met de programmering. 😂

 48. Bart

  @West Wat Mart en Ron zeggen dus. Het is helemaal geen sterk merk.
  Daarbij staan de letters nergens meer voor omdat ze in geen enkel opzicht nog connectie hebben met Scandinavische SBS. Men weet niet waar het voor staat. De zender heeft ook geen duidelijk profiel en ook geen urgentie omdat ze nog steeds geen eigen nieuws programma hebben. De vooravond is nog altijd een rommeltje. In het weekend in de vooravond geen actualiteit. De vooravond die ze vanaf september hebben gaat ook weer niet werken. Frans Visser dagelijks best een goed idee, als het een half uur was geweest en in combinatie met Lingo, Man bijt hond en Lang leve de liefde.

 49. WEST*

  @ Mart ik geloof niet in die oude marketing technieken Kijkers zijn niet gek
  en het hele tv landschap is in die paar jaar totaal veranderd , ook RTL trekt het niet meer . Het is nu koffiedik kijken waar de kijker in het winterseizoen op af gaat stemmen. De kijker is ook een beetje RTL zat na 30 jaar, en je ziet toch een verschuiving optreden, al zij het langzaam dat men ook SBS6 weet te vinden

  Neen, in september oktober of november weten hoe de vork aan de steel zit bij SBS6
  Het is nu nog speculeren. Maar onderschat nooit de concurrent!

  Maar voor RTL- en TALPA mogen de cijfers wel weer gemiddeld boven het miljoen uitkomen, dat is ook goed voor de werkgelegenheid

  RTL en TALPA opdoeken zoals vele wensen levert ook niets op! en dan? dan is er geen concurrentie meer en de NPO is de eeuwige winnaar of moet de NPO bang zijn voor DISCOVERY BBC FIRST NETFLIX ???

 50. WEST*

  @ BART de doorsnee kijker zit daar helemaal niet mee RTL is ook een nietszeggende naam RADIO TV LUXEMBURG of SWEDISCH BROADCAST SYSTEM
  het laat de kijker koud het gaat erom wat er bij de kijker op het juiste moment
  en tijdstip aanslaat Als de rijdende rechter meer kijkers trekt om 20.00 uur dan GTST dan ligt dat niet aan een zendernaam

  RTL ging er van uit dat zo`n 10 – 15 jaar geleden automatisch haar kijkers aan het scherm zouden hangen 4 was magisch daar keek de massa toch wel na

  Maar die tijd is voorbij

  Wie er ook gelijk of ongelijk heeft in deze, niemand weet hoe het gaat lopen voor beide zendergroepen !

 51. ik allah ben de grootste l

  meester frank visser moet nu eerst zijn eigen straatje schoon vegen .hij ligt met heel de buurt overhoop

 52. ik allah ben de grootste l

  meester frank visser moet nu eerst zijn eigen straatje schoon vegen .hij ligt met heel de buurt overhoop zij kunnen zijn bloed wel drinken .

 53. AxelF

  ik krijg net door Frank Visser en Dela. geen idee wat dat betekend.

 54. Bertje

  In oktober is de vooravond alweer anders dan september? Dat meen je niet!

 55. Bart

  @West Kijkers zetten veel al SBS6 niet aan omdat het SBS6 is. SBS6 heeft een negatief imago. Net als NET5 (en SBS9) Talpa zal er goed aan doen om met nieuwe namen en nieuwe zender profielen nieuwe zenders te lanceren. Met een paar vertrouwde programma’s van nu en vroeger terug op het scherm en nieuwe gezichten en programma’s. Voor de kijkers geheel nieuwe zenders. Net als in België. Heeft daar heel goed uitgepakt.

 56. Chelsey

  Eerst maar eens even een goede en sterke hoofdzender op 6 neerzetten met programma’s voor de héle familie, Live sport, ANP nieuws, talkshow, infotainment, entertainment, documantaire, shownieuws, Nederlands comedie, misdaad programma’s en humaninterestjournalistiek. Programma VI uitzenden op 6 en ook alle programma’s van Linda (bijvoorbeeld: Linda’s zomerweek etc.). Alleen zo kan men rtL4 heftig en succesvol gaan beconcurreren. Nederland 1 werd pas écht succesvol nadat alle potentiele programma’s op die zender werden geprogrammeerd. Talpa 6 heeft zeker potentie om die Luxemburgse riool zendertje 4 te decimeren.

 57. Abij

  Goed programma meester Frank Visser en vooral met Viktor geweldige presentator!!!! Daar wordt SBS nog mee overeind gehouden! De rest is bulk.

 58. Tippie

  Toppie voor Sjon.

  Eén nieuwsprogramma werkt alleen door in te spelen op een gat in de markt. Dus dat moet een rechtse inslag krijgen, dat is er nu nog niet.

  Lingo terug in de vooravond.

  Een ochtendprogramma als Jan de Hoop stopt kan Talpa mooi inspringen op de ochtend.

 59. Jannes van Loon

  Ziet er niet onaardig uit de vooravond Frank Visser dat programma krijgt een andere inhoud deze reeds gaat over geschillen met verhuurder werkgever enz.

 60. Bart

  @Tippie Rechtse inslag zou zeker werken maar gaan ze niet doen want ook bij de familie de Mol alsmede de Galjaardjes wil men zo graag deugen.

  Rechtse inslag hoeft niet perse. Als de zender er in slaagt een sterke programmering er omheen te maken dan pikken de mensen ook het nieuws programma wel mee op die zender. Nu zit NPO1 en RTL4 er helemaal in gebakken bij de mensen. Na een dag werken in een uur (anderhalf/2) helemaal op de hoogte van alle soorten nieuws met daarnaast een stukje entertainment. Dat moet SBS6 ook doen maar dan verkorten van 18.00 tot 19.00 is lang genoeg. En daarna met goede sterke programma’s komen. Die hebben ze. Een nieuwe Nederlandse familie soap of een realitygame zou daar nog aan toegevoegd kunnen worden. Stoppen met 50/50. Dit Vindt Nederland met Natasja gaat hem niet worden op deze zender. Op een ander soort zender (zouden ze van NET5 kunnen maken) zou het wel werken. Dat moet echter nu de focus niet op liggen.

  @Chelsey Helemaal waar

 61. Opa henk

  Leuk idee maar waarom uur en geen half uur?
  Waar zijn man bijt hond en lingo gebleven?
  Dat was toch niet zo slecht?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.