SBS 6 wilde Paleis voor Prikkie met Patty en Richard

SBS 6 wilde Paleis voor een Prikkie voortzetten met Patty Brard en Richard Groenendijk als nieuwe presentatieduo. Daar heeft de zenderleiding echter alsnog van afgezien. Dat vertelt de tv-diva in gesprek met de Beau Monde. Na Chateau Meiland was Paleis voor een Prikkie zo’n beetje de succesvolste SBS 6-titel van de afgelopen seizoenen, maar het duo Frank Jansen en Rogier Smit is overgestapt naar RTL 4. De bazen van SBS 6 willen echter wel door met hun hitformat.

Voor de opvolging is Patty dus gepolst. “Met Richard Groenendijk nam ik een proefaflevering op van Paleis voor een prikkie“, onthult de televisiediva.

De Talpa-top zag het toch niet zo zitten. “Helaas gaat Talpa het programma maken met onbekende presentatoren.”

Door het coronavirus is ook haar dagelijkse talkshow met Gordon al afgeblazen. Wel kijkt ze met een positief gevoel terug op het reisprogramma dat ze afgelopen jaar maakten.

Patty vormt niet met iedereen een fijn duo, geeft ze aan. “Ik kan goed aarden achter een desk, het hangt ervan af met wie. Kim-Lian van der Meij, Kees Tol, Viktor Brand zijn fijne collega’s, maar er zit er ook een tussen – ik noem geen naam – die alles overneemt. Dan word ik onzeker en heb je aan mij geen goede.

Ze lijkt hier te doelen op Jan Versteegh, met wie ze totaal geen klik had in 6 Inside.

Tot slot: hoe lang blijft Patty nog op de buis? “Vorig jaar heb ik een 4-jarig contract getekend bij Talpa. Ik acht de kans groot dat het hierna op televisie ophoudt voor mij“, zegt ze.

Al zei Peter van der Vorst laatst: ‘Mag ik jou dan alvast van je 68ste tot je 75ste vastleggen?’ Heb ik vreselijk om gelachen.

Foto: BNNVARA

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen