Robert Jensen met keiharde aanval op Maurice de Hond

Robert Jensen en Maurice de Hond behoren in ons land tot de grootste coronacritici, maar ze zijn nooit samen ten strijde getrokken. Sterker nog: Robert heeft het in zijn YouTube-talkshow nog geen enkele keer over Maurice gehad. Tot nu: de talkshowhost slacht de opiniepeiler compleet af. “Ik heb het expres niet over Maurice de Hond gehad de afgelopen maanden. In eerste instantie wil ik het liever niet over dit soort mensen hebben“, zo begint de broer van Frank Dane zijn relaas.

Waarom heeft Robert zo lang over Maurice gezwegen? “Omdat ik wél blij ben dat zo’n Maurice de Hond op z’n minst een soort van tegengeluid gaf. Maar waarom ik hem niet geïnterviewd heb: het voelde niet goed wat hij aan het doen was en ik zal je precies vertellen waarom.”

Maurice is eigenlijk ook gewoon verschrikkelijk, aldus Robert. “Hij is natuurlijk gewoon een establishment man met z’n peilingen en die peilingen kloppen ook niet, maar goed: geen van de peilingen kloppen. Maar hij positioneert zich wel als het establishment en een belangrijke man in Den Haag. Opeens komt hij ergens in april met een kritisch geluid over corona.”

Het kritische geluid van Maurice is echter niet het kritische geluid van Robert. “Dan komt hij dus over aerosols. Heel veel mensen denken: ‘Ja, hij komt met een kritisch geluid!’ Dus ik heb hem beschermd en dacht: kom maar met je kritische geluid. Maar die man heeft het over aerosols.”

Dat over die aerosols is ook onzin, meent hij. “Wat deze man doet en elke keer als hij op tv is, maakt hij gebruik van het feit dat hij misschien nu ook wel door heeft dat die corona nonsens is, maar dat hij het in het begin wel dacht en er nog even in meegaat. Hij blijft het hele idee en de aanname omarmen dat dit zo’n gevaarlijk virus is en dat we hier zo voor moeten uitkijken. Dat gebouwen nu moeten worden aangepakt met ventilators.”

‘Steek ze in je hol!’

Corona ís helemaal niet zo schadelijk en Maurice doet alsof dat wél zo is, aldus Robert. “Hij accepteert de aanname dat dit een killervirus is en dat is waar tegengas op gegeven moet worden. De feiten zeggen het tegenovergestelde. Hij laat hier z’n establishmentkant zien. Hij wil in die talkshows zitten, dus hij moet de aanname doen dat dit een levensgevaarlijk virus is.”

Hij is niet kritisch op de basis. Daarom heb ik het niet over Maurice de Hond. Die aerosols: steek ze in je hol! Hoeveel feiten moet ik hier aantonen dat het belachelijk is waar we maatschappelijk in zitten? Als je het omarmt, kom je er nooit uit, want dan wordt het echt. Wat een fucking schade richt dit aan, omdat het omarmd wordt als iets echts!

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen