SBS 6 gaat Meilandjes uitmelken: twee keer per week

Geplaatst op di 28 jul 2020 om 10:05

Nu de populariteit van de Meilandjes onder druk staat, probeert SBS 6 er snel nog alles uit te persen wat er uit te persen valt: Chateau Meiland gaat komend seizoen naar twee keer per week. Dat heeft de tv-zender laten weten. De Martien Meiland-show is veruit het meest bekeken programma van SBS 6 en scoort steevast meer dan een miljoen kijkers op de maandagavond van de zender. Naast dat tijdslot, gaat de zender de realityshow nu ook op donderdagavond uitzenden.

Het nieuwe seizoen gaat over de remigratie van kasteelheer Martien Meiland, zijn steun en toeverlaat Erica, dochters Maxime en kleindochter Claire. “De coronacrisis heeft de beslissing om het kasteel te koop te zetten in een stroomversnelling gebracht.”

Het besluit om Chateau Marillaux te verkopen betekent nóg meer werk aan de winkel. “Openstaande klussen worden opgepakt en de eindeloze to do lijst wordt afgestreept. Door corona is de familie op elkaar aangewezen en steken ze gezamenlijk de handen uit de mouwen.”

Het kasteel moet tenslotte verkoopklaar worden gemaakt. “Van de gastenkamers en de tuin tot aan het zwembad. En er komt nog veel meer om de hoek kijken: de familie doet er alles aan om Nadège, de huishoudster van het kasteel, goed achter te laten nu er geen gasten meer op het kasteel verblijven.”

Ook in Nederland gaat het avontuur verder. “Hoe is het om op Hollandse bodem te zijn en blijft alles op rolletjes lopen in Frankrijk? Bevalt het nieuwe huis en wat moet daar nog allemaal aan gebeuren? Wat wordt de nieuwe dagtaak van de familie? Gaan ze opzoek naar een woonwinkel, kopen ze oude panden op via de veiling en begint het klussen van vooraf aan of gooien ze het over een heel andere boeg?

Het nieuwe seizoen van Chateau Meiland begint op 31 augustus en zal dan elke maandag én donderdag om 20.30 uur te zien zijn op SBS 6.

Foto: SBS
66 Reacties op “SBS 6 gaat Meilandjes uitmelken: twee keer per week”


 1. Hej

  Wat gooeeeed. Hoe veel afleveringen worden er gemaakt dan? Want ze kunnen ook 2 keer per week uitzenden met hetzelfde aantal afleveringen.

 2. Daan

  2x keer per week is te veel! Dan krijg je echt een overkill!

 3. Tvbubble

  En daar gaan we met de overkill. Kijkcijfers zullen gaan dalen waardoor dit seizoen hoogstwaarschijnlijk laatste wordt. Is nu wel duidelijk dat John in paniek is als je het enige programma dat scoort nu 2x per week gaat uitzenden.

 4. Hilke

  Het vorige seizoen was echt niet leuk. Dat constante elkaar afbekken was ook erger dan normaal, de paniek teveel gescript, is dit gelijk het laatste seizoen?

 5. Wilfred Gemeen

  Gossip kan me niet schelen. Ik ga kijken, het is veel te vermakelijk.

 6. Patty Poep

  Heb ik al gezegd dat ik graag in het voorprogramma een paar kunstjes wil laten zien? Het onderwerp is nog steeds een verrassing maar ik kan wel een tip van het wc-papiertje optillen.
  Hint: het is nog warm en ligt op een glazen salontafel.
  (Nee, het is niet je moeder)

 7. Asjemenou

  Maxime mag mij wel uitmelken.

 8. Theo

  Heel slim nu voorlopig de 1,5 meter corona formats verplicht is.

  EEN familie zonder rekening te houden met 1,5 meter.

 9. Pauline

  Nadege is er toch al uit gegooid en heeft haar bagger op social media en Aan de roddelbladen verkocht?

 10. Jantien Visser

  Nooit gekeken naar dat hysterische gedoe van “de Meilandjes” en ga ook nu niet kijken. Wordt grote flop, je kan niet blijven teren op een oude succesformule.
  Maar ja, SBS6 is onderhand een zielige zender, of liever John de Mol raakt helemaal de weg kwijt

 11. Bep

  Net zo lang tot ze worden uitgekotst.Dat gebeurt nu al.Heeft nu niemand door dat het geldwolven zijn?
  En nog onsympathiek ook.Vooral Martien en Maxime.

 12. o.p. lichter

  Wat zijn dat toch voor rare mensen die naar die onzin kijken , er moet toch echt een steekje los zitten .

 13. Robbert

  Tot m’n verbazing werkt het bij 52 weken Frank Visser in allerlei formats ook, dit zal ook wel succesvol blijven. Wel is het jammer dat de gescripte stukken (laten we de zolder ontdekken misschien ligt er iets van waarde, laten we een modeshow houden, laten we de kelder ontdekken) wel het minst leuk zijn. En het duurt soms ECHT te lang, die ‘ corona aflevering’ was na 15 minuten wel klaar, maar duurde nog gewoon een half uur. Het eerste seizoen was duidelijk het beste; er gebeurde veel. Maar zolang het grappig blijft is het zeker vermakelijke tv.

 14. Ron

  Slim. Het is het best scorende programma op 6, maar ik weet niet of dit gelijk al weer voor overkill zorgt waardoor je jezelf weer in de vingers snijd en de kijkcijfers gelijk weer dalen hierdoor.

 15. Martien

  de familie doet er alles aan om Nadège, de huishoudster van het kasteel, goed achter te laten nu er geen gasten meer op het kasteel verblijven.”

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

 16. Pàkme van Agteren

  Ik weet niet of dit nou de slimste zet is.. Snap dat ze die keuze maken vanwege de kijkcijfers, maar het is al het vierde seizoen in 2 jaar en nu ook nog twee keer per week. Grote kans dat mensen gaan afhaken nu.

 17. Daantje

  Zit niet meer te wachten op deze familie, vreselijk. Begin was leuk maar nu niet meer

 18. MC bezoeker 31

  Meiland, Beste Zangers….RTL4 gaat het daar lastig krijgen. Als ze daar Chantal Komt Werken neerzetten weet ik niet of ze het redden. Morgen komen volgens mij de schema’s.

 19. Domheid en geldgraaien met 1 programma wordt door Pulpa weer als kunst gezien 2x per week uitzenden, tokkies in alle staten

  Als je een beetje kan nadenken kun je hier niet enthousiast over zijn.

  De domheid van dit programma is hoog, nu ook nog het maximaliseren van het uitzenden en men denkt dat het betere geldgraaiwerk weer zijn werk gaat doen.

  Natuurlijk zullen de onnadenkende campinggasten die op Pulpa afstemmen het geweldig vinden maar de onnozelheid en ranzigheid van dit programma bereikt dit seizoen haar hoogtepunt.

  Ook hier gaat Pulpa weer een fundamentele fout maken maar dat kennen we inmiddels van John en zijn familie met de incestueuze jaknikkers om hen heen.

 20. Johan

  @Domheid en geldgraaien met 1 programma wordt door Pulpa weer als kunst gezien 2x per week uitzenden, tokkies in alle staten. …

  Beste man , vrouw, je hoeft niet te kijken er zijn alternatieven
  genoeg op je tv en toon een beetje respect voor de mensen die het wel leuk vinden
  over dom gesproken.🤔

 21. Peter Selie

  Maxime mag mij wel melken als een koe

 22. Arie B

  Ik ga ze boycotten.
  Zou wel een keer die man uit de kast willen trekken, wat een hunk

 23. Tessa

  Nou lekker bezig Talpa. Je eigen succes onderuit halen. Dit wordt een overkill en de hilariteit van de familie gaat omslaan in irritatie en langdradig uitmelken van de verhaallijnen.

 24. Babs74

  wat kansloos dit. gescript, nep, bah.

 25. Trudy

  Dat wordt een ondergaand succes!

 26. MolTalk

  Snel uitmelken en daarna weg er mee.

 27. Zomaar een persoon

  Wat slééécht.

 28. Expat

  Leuk programma tot nog toe. Met als hoogtepunt het “Frans” van Martien Meiland.

 29. Insider

  SBS 6 doet precies hetzelfde wat RTL al jaren doet! dus wat is daar mis mee !
  RTL fans vinden dat geen probleem,maar vinden het bij SBS niet kunnen .

 30. Teuntje

  Helemaal mee eens BEP

 31. 456

  2x per week Meiland, af en toe voetbal… SBS vult de schema’s weer sjiek op

 32. mark2

  Vind het een geweldig programma. Zit er iedere week klaar voor, maar twee keer per week lijkt me echt te veel van het goede. Jammer! Lijkt me echt een slechte beslissing… we zullen zien…

 33. Robbert

  @Insider, wat zend RTL4 dan twee keer per week uit?

 34. Dave

  Schema september sbs 30 juni.

  VI dagelijks 2130 uur als het aanslaat in augustus.
  Di en wo CL op SBS.

 35. Mark

  Petertje is de uitvinder van het uitmelken, niet Ome John!

  Ik kan me herinneren dat Married At First Sight op RTL 4 op maandag èn dinsdag kwam en nu doen ze hetzelfde met Brittain’s Got Talent.

  SBS 6 houdt tenminste nog een aantal dagen vrij er tussen in. Donderdag is verder een dag dat er toch geen hol op tv komt, en ze scoren dan ook altijd goed met Mr. Visser, maar ik denk dat ze enkele 100.000 kijkers minder zullen hebben dan op maandag met Meilandjes, maar 700.000 – 800.000 moet nog wel lukken op donderdag.

 36. Insider

  @ robbert het uitmelken!!!

 37. Pieter

  @’Mark’: leer Nederlands, werkloos, lelijk, dik wijf.

 38. Robbert

  @Insider, je bent gewoon uitgeluld. Nu maar weer snel je naam veranderen.

 39. Guttegut

  Waarom geen 5 dagen? Kan ik tenminste goed schijten

 40. JobF

  SBS 6 September/oktober :
  Maandag Chateau meiland
  Dinsdag CL
  Woensdag CL
  Donderdag Chateau meiland
  Zaterdag Ik hou van Holland
  Zondag Miljoenenjacht

  SBS 6 gaat heel erg hoge marktaandelen halen komende maanden

 41. ano@niem.nl

  Mooi dan zijn de rest van het klootjesvolk die er nu nog achteraan lopen ook wel snel verveeld.

  Ik vind het toch al helemaal niks. Slechte C-acteur.

 42. Chelsey

  John de Mol gaat komend tv-seizoen gewoon keihard scoren op 6! Het is jammer maar helaas, bij de Luxemburgse commerciële open riool zender bertelsMann-4 zullen de genadeklappen werkelijk als nooit tevoren keihard aankomen! En dat zullen ze weten ook, …en het werd tijd!

 43. greet

  Dat is echt de doodsteek voor de serie, overkill
  Talpa maakt kapot dan je lief is.

 44. @Chelsey

  hahahaha bedankt, ik heb vandaag nog niet zo hard gelachen!

 45. Robbert

  @JobF, net als vorig jaar tot december. En dan is het weer ‘op’ voor de rest van het jaar. Krijgen we Zoek de verschillen, De alleskunner en meer van dat soort middelmatigheid dat matig of slecht scoort.

 46. Max

  De term uitmelken wordt ieder seizoen van de Meilandjes gebruikt. Nadat vorig jaar direct in augustus seizoen 2 startte riep men hier ook al dat SBS het programma uitmelkt en om zeep helpt. Drie seizoenen hoge kijkcijfers en een Televizierring verder valt het allemaal wel mee. Tot verdriet van sommige hier!

 47. Insider

  @Chelsey De meeste onderschatten SBS6, maar dat moeten ze niet doen! Er wordt wel gelachen om jou reactie, maar wacht maar af, straks is het misschien SBS6
  die lachend RTL 4 voorbij gaat ! Niets is zeker meer voor RTL 4 .De kijker is onvoorspelbaar in het kijkgedrag geworden, en dat men toch wel naar RTL 4 kijkt, zoals ze bij RTL 4 denken , die tijd is voorbij !

 48. Dirk2

  In het gastenboek… “met jullie prachtige exclusieve kledinglijn gaan we weer naar huis toe en jullie eigen wijn was geweldig!”. 😂

 49. MC bezoeker 31

  SBS6 zal ongetwijfeld gaan scoren in september/oktober, maar het gaat erom dat je er het hele jaar staat. Daar hebben ze gewoon te weinig goede titels voor.

 50. johm

  Gaat helemaal goed komen, 2x meiland 3,2 miljoen kijkers, 2x champions league 7,5 miljoen kijkers 1x dans/zang programma 4,5 miljoen kijkers. linda de mol op zaterdag en zondag 10 miljoen kijkers.

 51. JobF

  Daarom is de CL ook naar SBS 6 gegaan @MC Bezoeker 31. Dan heb je het hele tv seizoen door goed scorende dinsdagen en Woensdagen. Mr Frank visser, Chateau meiland, Linda programma’s heb je nog. Voor de rest is 500-600k voor een Alleskunner of steenrijk straatarm ook gewoon prima voor SBS

 52. JobF

  Vanaf maandag 31 augustus na Chateau Meiland op maandag 21:30 : Restaurant Misverstand met Johnny de Mol.

 53. Rob

  Dan gaat sbs dus weer het zelfde doen als vorig jaar ??.
  Ze starten het tv seizoen heel goed met op maandag en donderdag de meilandjes en Linda dan in het weekend op beide avonden ??. Het CL seizoen begint helemaal nog niet in sep trouwens ( vorig seizoen Word afgemaakt en dan nog kwalificatie wegstrijden moeten eerst Worden gespeeld voor dat ze aan een nieuw seizoen kunnen beginnen Etc ) . Maar sbs gaat dus weer scoren in sep / okt en dan straks vanaf nov : geen Linda in het weekend en geen meilandjes ..stort het na 2 maand weer in …

 54. Rob

  Dat scoren van sbs op zaterdagavond moet ik nog zien trouwens . IHVH was het
  Minst bekeken seizoen ooit vorig jaar en tegenover wie is de mol ? En HGT.

 55. Bart

  @JobF Nee he!

 56. JobF

  @Rob Waarschijnlijk deels wel ja. Al heb je nu nog wel de CL in november en December.

 57. Rob Goossens

  Maandag:
  20.30 Chateau Meiland met Martien Meiland

  Dinsdag:
  20.30 Paleis voor een Prikkie met Martien Meiland
  21.30 Cash or Trash met Martien Meiland

  Donderdag:
  20.30 Chateau Meiland met Martien Meiland

  MEILAND6 is een feit.

 58. Rob Goossens

  16.45 Hart van Nederland
  17.00 5 Uur Show
  17.45 Hart van Nederland
  18.00 Dit vindt Nederland
  18.30 Man bijt hond
  19.00 Lingo
  19.30 De Insiders

  22.30 Hart van Nederland
  23.00 Shownieuws

 59. Rob Goossens

  16.45 Hart van Nederland
  17.00 5 Uur Show
  17.45 Hart van Nederland
  18.00 Dit vindt Nederland
  18.30 Lingo
  19.00 De Insiders
  20.00 Het Nieuws van De Dag

  22.30 Hart van Nederland
  23.00 Shownieuws

 60. Thom de Haas

  Twee keer per week? Vreselijk!!! Dit programma is pure fake! Niets is wat het lijkt.

 61. Bastiaan

  heerlijke TV!

 62. Dirk2

  John die oplichters als de Meilands een podium geeft, ja dan ben je echt diep gezonken.

  De programma’s Opgelicht, Alberto Stegeman e.d. kunnen vanaf nu dan ook wel de vuilnisbak in.

  John de Mol is hetzelfde als P.r.de Vries, als het hun vrienden niet zijn dan nemen we die de maat, maar als het hun vrienden niet zijn dan nemen we ze de maat.

 63. Ja

  Waarom niet gewoon een keer per week het hele tv seizoen door? Nu zijn ze wsch in november al allemaal uitgezonden en moet je nog een heel seizoen scoren
  Domme zet

 64. Max

  Yes! Dat worden mooie cijfers, TIJDENS DE KERST deden ze er 2 achter elkaar en dat was ook een mooi succes! Nu al zin in!

 65. al 50 jaar Avro lid

  @ Daan 5 x GTST is ook te veel krijg je overkill, om maar te zwijgen over de vele talentenjachten

 66. al 50 jaar Avro lid

  Heerlijk ! Ga nu toch eens kijken naar com. televisie na al die jaren sinds Vrouwenvleugel! Vooral een avondje SBS6 lijkt me wel wat.Is dat niet die Zweedse zender die ook Domino day uitzond? lijkt me leuk , Nou ik stel me er een heleboel van voor !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.