SBS 6 gaat Meilandjes uitmelken: twee keer per week

Nu de populariteit van de Meilandjes onder druk staat, probeert SBS 6 er snel nog alles uit te persen wat er uit te persen valt: Chateau Meiland gaat komend seizoen naar twee keer per week. Dat heeft de tv-zender laten weten. De Martien Meiland-show is veruit het meest bekeken programma van SBS 6 en scoort steevast meer dan een miljoen kijkers op de maandagavond van de zender. Naast dat tijdslot, gaat de zender de realityshow nu ook op donderdagavond uitzenden.

Het nieuwe seizoen gaat over de remigratie van kasteelheer Martien Meiland, zijn steun en toeverlaat Erica, dochters Maxime en kleindochter Claire. “De coronacrisis heeft de beslissing om het kasteel te koop te zetten in een stroomversnelling gebracht.”

Het besluit om Chateau Marillaux te verkopen betekent nóg meer werk aan de winkel. “Openstaande klussen worden opgepakt en de eindeloze to do lijst wordt afgestreept. Door corona is de familie op elkaar aangewezen en steken ze gezamenlijk de handen uit de mouwen.”

Het kasteel moet tenslotte verkoopklaar worden gemaakt. “Van de gastenkamers en de tuin tot aan het zwembad. En er komt nog veel meer om de hoek kijken: de familie doet er alles aan om Nadège, de huishoudster van het kasteel, goed achter te laten nu er geen gasten meer op het kasteel verblijven.”

Ook in Nederland gaat het avontuur verder. “Hoe is het om op Hollandse bodem te zijn en blijft alles op rolletjes lopen in Frankrijk? Bevalt het nieuwe huis en wat moet daar nog allemaal aan gebeuren? Wat wordt de nieuwe dagtaak van de familie? Gaan ze opzoek naar een woonwinkel, kopen ze oude panden op via de veiling en begint het klussen van vooraf aan of gooien ze het over een heel andere boeg?

Het nieuwe seizoen van Chateau Meiland begint op 31 augustus en zal dan elke maandag én donderdag om 20.30 uur te zien zijn op SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen