Rutte ondanks keuze voor Op1: ‘Complimenten Beau!’

Minister-president Mark Rutte heeft er dan wel voor gekozen om zondag aan te schuiven in een speciale aflevering van Op1, maar toch vindt hij dat concurrent Beau van Erven Dorens het dit seizoen ook heel goed heeft gedaan. In de seizoensfinale van Beau deelde de premier gisterenavond complimenten uit aan de tv-ster. Rutte was te zien in de politieke rubriek van Jaïr Ferwerda, die de VVD’erstaatsman een vrolijke zomer wenste. “Ik wens u hetzelfde én de cameraman“, zei hij.

Jaïr daarop: “Misschien ook nog even de kijker, want het is ook de laatste Beau.”

Rutte: “Ja, Beau, jij ook. Complimenten voor de afgelopen maanden. Ook voor jou een heel goede zomer en zeker ook voor de kijkers. Laten we hopen dat het mooi weer wordt en dat we erin slagen om het virus onder controle te houden.”

Beau van Erven Dorens vond het leuk van Rutte. “Frits, hij blijft gewoon behoorlijk fit en vrolijk.”

Politiek verslaggever Frits Wester daarop: “Ja, het is onvoorstelbaar de conditie van Mark Rutte. Hij is altijd opgewekt en altijd vrolijk. Binnenskamers kan hij weleens heel boos worden, hoor, maar het is heel knap. Wat je ook ziet hoe Jaïr hem hier interviewt op straat. Hij loopt altijd op straat en heeft tijd voor iedereen. Of mensen nou voor of tegen hem zijn.”

Het is de meest benaderbare premier die ik ooit meegemaakt heb. Zo gewoon. Als je in het buitenland komt en je laat dit soort beelden zien, dan denken ze: wat is daar aan de hand? Kan het allemaal zomaar? Gelukkig kan dat allemaal op dit moment.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen