Op1 strikt Mark Rutte: Jeroen en Fidan terug van verlof

Geplaatst op do 09 jul 2020 om 13:00

Jeroen Pauw en Fidan Ekiz namen zondag eigenlijk afscheid van de Op1-kijker, maar gaan speciaal voor minister-president Mark Rutte tóch nog een week langer door. Dat heeft omroep BNNVARA laten weten. Mark Rutte is aankomende zondag te gast in een ongeplande uitzending van Op1. “In zijn eerste grote interview sinds het begin van de coronacrisis zal de premier ingaan op de grote kwesties waar hij de afgelopen maanden mee te maken heeft gehad“, zo klinkt het.

Vele onderwerpen komen voorbij. “Van de uitbraak van het virus en de dreigende situatie op de IC’s tot het leed in de verpleeghuizen en de maatregelen waarmee de uitbraak werd ingedamd.”

Daarnaast zal hij spreken over zijn inzet bij de onderhandelingen over het Herstelfonds dat de Europese economie tijdens de coronacrisis weer op gang moet brengen.

En: “Ook zal de premier, op deze NPO-themadag ‘Nederland tegen racisme’, ingaan op de hevige discussie over racisme die de afgelopen weken is opgelaaid.”

Op1 met Mark Rutte is zondag om 22.10 uur te zien op NPO 1.

Foto: NPO
56 Reacties op “Op1 strikt Mark Rutte: Jeroen en Fidan terug van verlof”


 1. John de M0l

  Weet je wie een goede gast zou zijn?

  Gordon!

 2. DeBaron

  Kan gebeuren!

 3. Casper

  Top Op1. Vond het al vreemd dat ze beide geen afscheid namen afgelopen zondag.

  Wat zullen RTL Jinek en Beau jaloers zijn. Had graaier Jinek maar niet moeten kiezen voor het geld.

 4. Witte de With

  Heet de themadag echt “Nederland tegen racisme”? Ik dacht dat er onder leiding van Jort nog gediscussieerd zou worden, maar kennelijk is de uitkomst al bekend!

 5. Denk Na

  Ja natuurlijk, nog meer indoctrinatie en totaal niet kritische journalistiek in aantocht. Nodig daar dan ook gelijk wat anders denkende bij uit, Maurice de Hond en Willem Engel….maar oh wacht, dat mag natuurlijk niet. We moeten in de MSM wel met 1 mond blijven praten natuurlijk…
  Desalniettemin bedankt voor de waarschuwing ik ga niet kijken..

 6. Piet

  Zal wel gaan over zijn noodwet en over die 1.5meter maatregel
  Maar in die landen die hun versoepeling terug draaien hadden ook deze maatregelen met mondkapjes en afstand
  Dus die maatregelen hebben dan geen nut wat wel bewezen is in die landen
  Die experts weten dan niet hoe echt die virus precies werkt

 7. Dick

  Ze doen hun naam van propagandazender weer eer aan. Niet kijken dus.

 8. Henk

  Nederland tegen racisme laten ze die akwasi optreden
  Je weet nu al dat de blanken schuldig zijn

 9. Curryworst

  De hele zondag een themadag tegen ra cisme. Pfffff…
  Een avond lang zielig neg erleed aanhoren.

  Wij roombl anke Hollanders krijgen natuuuuurlijk de soewarte piet weer toegespeeld.

 10. SL

  Verkiezingscampagne van de NPO is al op volle toeren blijkbaar…

 11. Von Metternich

  Een themadag over racisme? Ok, ok, KOZP, BLM, en alle BN’ers: jullie hebben gewonnen! Ik geef het op! Ik laat mijn zwarte slaven vrij.

 12. RaymondVL

  Onze Eeuwige Kameraad Rutte te gast in een talkshow van de NPO. Als dat geen zelfpijperij en persoonsverheerlijking wordt weet ik het ook niet meer. Kim Jong-Un zou ziek worden van jaloezie om zoveel propaganda.

 13. domdommerdomst

  daar gaat ie nog even proberen zieltjes te winnen, zodat ie toch kan buigen voor de EU voorstellen. Wedden?

 14. man pan

  Al die viruswaanzin tokkies moeten eens wat meer de nieuws volgen, Florida, Texas, Servie… gaat niet echt lekker daar…

 15. Goed dat RTL vrijdag met Beau stopt

  0% vernieuwend en actueel

 16. Jos

  De misselijkmakende reacties hier op de themadag van de NPO tegen racisme maken weer pijnlijk duidelijk hoe nodig dat nog is.

  @Witte de With En waarom zou de themadag niet ‘Nederland tegen racisme’ mogen heten? Je kunt over een hoop zaken van mening verschillen, dus het is goed dat daarover gepraat wordt, maar de meeste weldenkende Nederlanders zijn niet vóór racisme.

 17. Flip de Beer

  Waar is M op zo’n dag?

 18. kees

  Gordon week later. Extra ingelaste, nu echt de laatst, uitzending Jeroen en Fidan.

 19. Elmar Mol

  Vanavond Breaking bij Beau.
  Gordon blijkt gay te zijn.

 20. NPO kwaliteit!

  Wat is de NPO toch ”waanzinnig” goed bezig met steeds weer nieuwr actuele programma”s. Bij RTL/SBS lukt bijna niets meer, alleen herhalingen en bij de NPO lukt bijna alles. Veel innovatieve nieuwe programma”s waar (bijna) altijd veel mensen naar kijken!! Komende week start de Slimste Mens weer. (ook ’n knaller) Top NPO, ga zo door!!

 21. Witte de With

  @ Jos
  “De misselijkmakende reacties hier op de themadag van de NPO tegen racisme maken weer pijnlijk duidelijk hoe nodig dat nog is. ”
  Nee. Niet hoe nodig dat is, maar hoe nodig jij dat vindt. Wat dat betreft zou je bij de PO moeten solliciteren. Daar weten ze ook zo goed wat andere mensen moeten vinden.

  Als Nederland inderdaad bij voorbaat tegen racisme is valt er dus niets te discussiëren. Uit de naam van de themadag valt af te leiden dat uit de discussie dus niet de conclusie getrokken kan gaan worden dat het bijvoorbeeld wel meevalt met het racisme in Nederland, of dat racisme helemaal niet zo’n groot probleem is. We weten dus nu al dat de hele avond de gebruikelijke eenzijdige woke propaganda ons om de oren zal vliegen.

 22. pepe

  vind het eigenlijk wel een goede zaak dat onze premier (of je nu op hem stemt of niet hij vertegenwoordigd toch Nederland) zich een buiten het parlement laat ondervragen nu nog hopen dat Fidan in vorm is

 23. Captain Caveman

  Nederland heeft wel meer en beters te doen dan dat gezeur aan te horen op de NPO themadag. Uitkomst is al bekend; Nederlanders zijn dom, blank, hardleers. Soewarten zijn zielig, kansloos, onbegrepen, slachtoffer, hulpbehoevend ( alleen geld AUB) Ik ga met mijn meiden naar het oorlogsmuseum! Veel leerzamer en indringender dan die agressieve en dreigende schreeuwers op TV!

 24. G.ossip

  Rot op met de dictator Rutte,word alleen maar stroop om zijn b.e.k gesmeerd,vraag maar naar de staatsgreep en de daarbij behorende staatsterreur, maar dat durven ze niet te vragen.

 25. Gekke Henkie

  Wat een huilebak die Captain Caveman. Jij als witte Hollander laat liever P E D O’s hun gang gaan in NL en dan huilie huilie doen, omdat je je niet begrepen voelt. Wat een slachtoffer weer.

 26. Garry glamour

  Benieuwd wat Rutte te zeggen heeft , vind het een sympathieke man , hoewel ik niets met zijn partij en gedachtegoed heb .
  Fidan en Jeroen zijn de ideale presentatoren voor zo,n interview.
  Ik zet de tv wel aan als op1 begint, het gezeur over racisme kan me gestolen worden.

 27. natte sjaan

  Eindelijk pinokio zelf op tv. wel eerst de vragen insturen die Jeroen en Fidan mogen stellen, want dat is goed voor ons land.

 28. Tim H

  Jeroen Pauw begint wel op Heintje Davids te lijken, die nam ook twintig keer afscheid.

 29. Don

  Gatverrr… :-(

 30. azijnzeiker

  Hoe lang wist Op1 hier van af, want onverwacht lijkt dit mij niet. Eens kijken hoe Fidan zich hier houd, een meerderheid was/is vol lof over haar tegen over judas Genee, ik minder Fidan ratelde maar door, bang dat ze werd aan gepakt, Rutte zal zich niet de mond laten snoeren, door iemand met geen rijke ervaring.

 31. Matthijs Zelf.

  Oude vrienden krentenbrood.

 32. Penny Wise

  Hopelijk gaan ze hem kritisch aan de tand voelen over zijn rol in het slavernijHEDEN. Waarom is onder zijn leiding de Participatiewet ingevoerd terwijl deze in strijd is met de mensenrechten? Hoe ziet hij zijn rol in de rijke geschiedenis van slavernij, werkverschaffing, dienst uitvoering werken, Melkertbanen, Participatiewet?

 33. Lodewijk de Papegaai

  @ Penny Wise
  Hé, ouwe communist! De participatiewet is in strijd met de mensenrechten? Want? Iedereen die werken een beetje vies vindt heeft recht op bankhangen op kosten van de maatschappij tot in de eeuwigheid?

 34. Jos

  @Witte de With
  Goed lezen blijkt moeilijk. Ik zeg zeker niet wat mensen moeten vinden. Ik roep juist op tot gesprek. Dat is een stuk nuttiger dan lekker in je eigen gelijk blijven zitten, of polariseren.
  Alleen de insteek van zo’n gesprek kan niet zijn dat je vóór racisme bent. Dat is een kwestie van fatsoen. Daarnaast is racisme strafbaar.
  Over wát dan precies racisme is, kun je zeker van mening verschillen trouwens. Daar gaat dan ook de discussie over. Dan zou je ook prima kunnen constateren dat het wel meevalt in Nederland. De titel verandert daar niets aan.

 35. azijnzeiker

  Penny Wise je begon goed, maar je eindigt vals. Lees eerst eens wat de onderwerpen zijn, hoe moeilijk kan dat zijn.

 36. chris?

  Geweldig voor Jeroen en Fidan en natuurlijk voor Rutte.

 37. Matthijs Zelf.

  Penny Wise de Participatiewet bijstandswet, is iets waar heel rechts Nederland vies van is moto is wie niet werkt zal niet eten, afschaffen die troep.

 38. Matthijs Zelf.

  Rechts Nederland zal alle uitkeringen met de tijd stoppen zo kon het vroeger ook een gaarkeuken daar kreeg je eten als je in de werkverschaffing zat.

 39. azijnzeiker

  Jos ook even het andere deel graag vermelden, aanzetten tot geweld is ook strafbaar. Daar doen wij ook te weinig aan. Wat dacht je van opruiing ook strafbaar. Over dat goed lezen ben ik het 100% met jouw eens dat wordt steeds slechter.

 40. Witte de With

  @ Jos
  Dus, nog één keer samenvattend:
  – Ik heb niet goed gelezen. Ah. Helder.
  – Jij zegt helemaal niet wat andere mensen moeten vinden, maar voor de zekerheid bepaal je toch maar vast eventjes dat de insteek van het gesprek niet mag zijn dat er iemand vóór racisme is. Want dat is een kwestie van fatsoen, en ja, wat fatsoenlijk is dat bepaal jij nu eenmaal.
  – Jij gelooft dat een door de publieke omroep georganiseerde themadag die “Nederland is tegen racisme” heet nog ruimte voor meningsverschillen laat. Dat de uitkomst zou kunnen zijn: het valt wel mee met het racisme in Nederland.
  – Ik bewonder je optimisme. En je fatsoen natuurlijk!

 41. Garry glamour

  Die gaarkeuken hebben we al ,de voetvoedselbank .

 42. Matthijs Zelf.

  voetvoedselbank daar hoef je niks voor te doen, de werkverschaffing met de kruiwagen 5 kub zand 500 meter verrijden en weer terug 12 uur per dag.

 43. Karel

  Rutte zeker nooit gekeken naar Opsporing verzocht
  Daar zie toch weinig echte Nederlanders die overvallen plegen

 44. anoniem

  Ik ben wel benieuwd wat onze Minister President vindt van het feit dat racisme sinds zijn aantreden de pan uit rijst in ons landje..

 45. Mark

  Op1 heeft natuurlijk een hele goede lead-in met die racisme avond… ;)

  Gokje:

  Journaal 8 uur 1.800.000
  Racisme avond 450.000
  Op1 1.550.000

  Met Bake-off ervoor zouden er nog enkele 100.000 kijkers bijkomen voor Op1.

 46. StefanV

  Ik sla de NPO komende zondag een dagje over. Als dit interview vrij was geweest van racisme-geneuzel, had ik misschien een uitzondering gemaakt, maar dat zit er dus niet in.

 47. Huismaker

  LOL. “Strikt Rutte”. Alsof we achterlijk zijn. Rutte heeft een lijntje met het media kartel en dit is op de millimeter voorbereid en al veel eerder in scene gezet.

 48. Hopsakees

  Ah, de aluhoedjes zijn ook binnen!

 49. 123

  Voor Rutte zal ik niet kijken, maar voor Pauw en Ekiz absoluut wel. Hij blijft de beste talkshow host in ons land, en Fidan: zij straalt altijd, durft steeds meer; ik word echt blij als ik haar op tv zie. Ze kan echt wel de nieuwe Jinek worden (die nooit naar RTL had moeten gaan).

 50. critikast

  @123
  Houd op met dat gedweep over Jeroen Pauw. Je zou als vrouw best wat minder enthousiast over deze beroeps-rokkenjager mogen zijn. Overigens is er maar één erg goede talkshowhost in dit land en dat is natuurlijk Matthijs van Nieuwkerk. Pauw mag niet eens zijn veters strikken !

 51. 123

  @critikast: Los van het feit dat je het op de man speelt, wat ik best wel jammer vind, kunnen we gewoon zeggen dat we het eens zijn dat we het oneens zijn. Zo simpel is het. Ik vind Pauw beter, jij Matthijs. Dat kan en mag gewoon. 🙂

 52. azijnzeiker

  123 Je zit eerst Fidan compliment na compliment te geven, om vervolgens met stalen neuzen na te trappen. Zeg het dan wat meer centraal als je iets niet 100% zeker weet, critikast M weet niet altijd even goed hoe ze onderwerpen goed moet typen.

 53. echtwaar

  Dat wordt dus eindelijk voor het eerst echt een goed interview van Rutte !!!

 54. Mike

  Mag ik even kotsen.

  Rutte ze ophangen. Dat is de enigste keer dat ik naar hem nog zal kijken.

  Horen kan ik deze door en door slechte figuur al helemaal niet meer.

 55. aammehoela

  Misschien het enige interessante op die zondagavond. Dat geleuter over racisme daar ben ik helemaal klaar mee!

 56. Bert

  Volstrekte voorspelbaar liberaal gelul zonder visie zoal we inmiddels weten keer op keer, totaal oninteressant figuur, dat Nederland dat niet door heeft, mensen zien een verbaal zeer behendige vrolijke man, daar is Nederland gevoelig voor. Het neoliberalisme is al op een neerwaartse spiraal mensen, dus op vvd stemmen in maart is niet handig, of je moet graag zien dat zorg onderwijs politie en cultuur helemaal in de ondergrens zakt. En de huren maar blijven stijgen. Ik zeg ’t maar effe doe er je voordeel mee, en dus niet ipv vvd, fvd stemmen dan ben je nog verder van huis,

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.