RTL zet Big Brother niet op vlaggenschip RTL 4

RTL Nederland heeft besloten om de revival van de dure dagelijkse realityshow Big Brother niet op vlaggenschip RTL 4, maar op zusterzender RTL 5 uit te zenden. Een uitzendtijdstip is nog niet bekend. Dat heeft RTL laten weten. Om de kosten een beetje te drukken heeft Peter van der Vorst gekozen voor een samenwerking met het Belgische SBS Media, wat inhoudt dat er ook Vlamingen in het Big Brother-huis zullen zitten. Ook in België zal de realityshow dus worden uitgezonden.

Een precieze premièredatum is niet bekend, maar het zal in elk geval pas in 2021 gebeuren. Op dit moment worden er kandidaten geworven. Zij zullen honderd dagen met elkaar worden opgesloten in een huis.

Peter denkt dat RTL 5 met Big Brother een belangrijk en gezichtsbepalend programma krijgt. “Big Brother is in de huidige tijdsgeest relevanter dan ooit. We kunnen inmiddels niet meer zonder onze mobieltjes en staan voortdurend in contact met de buitenwereld.”

Door social media is er nauwelijks meer een moment op de dag dat we elkaar niet bekijken en beoordelen, vervolgt hij. “We presenteren een versie van onszelf die zo optimaal mogelijk is. Wat gebeurt er als je dat allemaal weghaalt en mensen volledig op zichzelf en hun nieuwe huisgenoten zijn aangewezen? Als mensen naar binnen moeten kijken in plaats van naar buiten.”

Dat maakt deze nieuwe Big Brother tot een interessant experiment voor verschillende perspectieven en álle generaties.”

Opgeven voor Big Brother 2021 kan hier.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen