RTL ruilt Beau in voor Gooische Vrouwen: ‘Niet handig’

Geplaatst op ma 13 jul 2020 om 9:15

Geen Beau en ook geen Jinek: de latere avond van RTL 4 gaat vanaf vanavond een maand lang op slot. De kijker moet zich tevreden zien te stellen met herhalingen van stokoude Gooische Vrouwen-afleveringen. En dat terwijl de grote concurrent NPO 1 gewoon de hele zomer doorgaat met Op1. De zomer is een lastige tijd om veel geld te verdienen met commercials, maar jaagt RTL 4 de kijker hiermee niet onnodig veel in de armen van de concurrent? Tv-kenner Rob Goossens denkt van wel.

Rob vindt het een onhandige zet van RTL 4. “Ze hadden gewoon op zender moeten blijven. Op1 blijft er wel in de zomer. Het is niet handig“, zegt hij tegen Privé TV.

Waarom kist RTL 4 er dan toch voor? “Ik heb wel het gevoel dat het niet echt anders kan, omdat iedereen gewoon keihard heeft gewerkt. Beau heeft er natuurlijk drie maanden op zitten, maar zijn producent heeft al zes maanden waarschijnlijk 24 uur per dag gewerkt en die moet toch weer een paar uur slaap pakken.”

Ewart van der Horst, die DWDD op de kaart heeft gezet, is de man achter Beau en Jinek. Zijn bedrijf produceert beide talkshows. “Ook op de redactie hebben veel mensen kei- en keihard gewerkt. Die stop is dus vooral om die mensen die zo hard aan het programma gewerkt hebben wat rust te geven.

Heel begrijpelijk, maar tegelijkertijd denk ik dan: zorg er in het vervolg voor dat je mensen achter de hand hebt die kunnen invallen zodat mensen die nu dus blijkbaar cruciaal zijn voor het programma de volgende keer met een gerust hart op vakantie kunnen.”

RTL 4 heeft er in elk geval gelukkig niet voor gekozen om Zomer met Art weer van stal te halen. Die zomerse talkshow van Art Rooijakkers was vorig jaar echt niet om aan te zien.

Medio augustus keert Eva Jinek terug op de buis.

Foto: RTL
44 Reacties op “RTL ruilt Beau in voor Gooische Vrouwen: ‘Niet handig’”


 1. Tommy

  Tja, makkelijk praten. De NPO heeft een eindeloze en onuitputtelijke geldbron: u en ik.

  Zo kan ik t ook.

 2. CB

  Ik weet toevallig dat de zomerstop voor 2021 al ter discussie staat bij RTL. Bedoeling is dat ze volgend jaar wel doorlopend bezig zijn, voor zover bekend.

 3. Captain Caveman

  Linda “the botox babe” de mol is nu in elke hoekje, gaatje, kiertje te zien op tv? De serie wasr ze nog staan te zwaaien met de beste telefoon ooit de Nokia 3310 ?

 4. Walter

  Vanavond ook kopie/plak/jatwerk bij RTL

 5. Jaap

  Toch wel de gecensureerde versie, hè. Laten we het hopen. En graag net zoals met Gooische Vrouwen 2, want ik wil geen stereotypen over zwarte mensen zien. Die over blanken mogen natuurlijk wel gewoon blijven bestaan, want er moet gelachen worden.

 6. robb

  Als je gaat herhalen weet je zeker dat de inkomsten dalen .

 7. T

  Misschien wel een meesterzet van RTL. Misschien is de kijker moe van al het Corona-racisme-woke gedoe in talkshows en wil gewoon een goede serie kijken.

 8. Bart

  Dit gewoon maar iets uitzenden. In de weken dat ze het hebben geprogrammeerd kunnen ze niet eens de volledige 5 seizoenen uitzenden. Had dan De 12 van Oldenheim en Nieuwe Buren seizoen 1 en 2 uitgezonden als opmaat voor De 12 van Schouwendam en Nieuwe Buren seizoen 3 en 4. Of de Belgische series Beau Sejour en Tabula Rasa aangekocht.

 9. Corrie

  De afwisseling is wel prettig. Je kunt namelijk normaal gezien alleen kiezen tussen talkshows en HvN.

 10. Fox Mulder

  Kan nu al invullen wat de reactie van Ruud (ex-medewerker RTL) gaat worden.

 11. Harry

  Vergeet niet dat de vaste kijkers naar

  dergelijke programma’s niet beseffen

  dat ze naar herhalingen zitten te kijken.

  Ergo: prima geregeld zo. Toch?…

 12. Mike

  Tommy, praat je nu alleen achterlijk of ben je het serieus ook???

 13. Carwash

  Mike, kun je je stelling ook inhoudelijk beargumenteren of onderbouwen?
  Want ik snap dat je het niet eens bent met de opmerking van Tommy, maar ik wil graag weten waarom niet.

 14. oja

  Tuurlijk kwestie van geld, maar de minachting voor de kijker om in zomer niks te doen is ronduit schandalig. Dat tijdperk ligt ver achter ons. Zo jaag je iedereen naar ctreamingdiensten… En dan straks klagen dat te weinig kijkers. Alleen de dombo’s kijken lineair en dan nog liefst 5x zelfde aflevering….

 15. Arie B

  Ik dacht dat Jinek weer het overnam? Die is maanden vrij?

 16. Ja

  Omdat de NPO toch wel volgepompt wordt met belastinggeld
  RTL moet t allemaal zelf ophoesten, duidelijk toch

 17. Danny van Fok!

  Ja niet slim nee erg dom grg r

 18. Fred

  @Mike
  Jij bent volgens mij achterlijk hoor.. Ik (en jij) betaal gewoon voor die stomme Grachtengordel programma’s. Zit ik niet op te wachten,

 19. Gooische Vrouwen. De laatste stuiptrekkingen van RTL Nederland

  Nu kan niemand het meer ontgaan dat het financieel zeer slecht gaat met RTL.
  Armoede TV.

 20. Ron

  Niet dom, gewoon eindelijk eens geen talkshow. Kom terug als je jezelf verbetert hebt. Dat Beau blonk nou niet uit in een talkshow wat echt iets toevoegde aan het spectrum van talkshows die er zijn, laten we eerlijk zijn. Dus hopelijk na de zomer een totaal opnieuw ingerichte talkshow, minder hijgerig, minder newsy en meer positiviteit en wat meer entertainmaint/muziek/cultuur. En politiek en maatschappelijke items lekker aan Op1 en Nieuwsuur over laten.

 21. RTL. Tijd voor benefiet Gala

  Wellicht trekt de kijker nog zijn portemonnee voor het bijna failliete TV station.

 22. Jos

  Op1 – Beau: 57 – 3

 23. Z687

  Slaapverwekkend : Op1 – Beau : 60 – 0

 24. Norvo

  Beetje een open deur van het orakel Goossens. En tegelijkertijd ook een dikke vinger van RTL naar Linda en de Molclan. Sinds haar overstap naar SBS is Linda nog nooit zo veel en vaak bij RTL 4 te zien geweest. Van Oh wat een jaar tot Weet ik veel en nu weer een zomer lang Gooische Vrouwen. Als RTL 4 de rechten van Love Letters had kwam dat ook nog terug.

 25. Zomaar een persoon

  @Ron – Je bedoelt zoiets als Zomer Met Art?

 26. WEST*

  vrouwenvleugel
  sam sam
  zonnetje in huis
  vlaamse pot

  kan ook herhaald worden
  sommige hebben dat nooit gezien

 27. MC bezoeker 29

  Ik denk ook niet dat het slim is om zo ver terug te schroeven in de programmering. Ik ben ook heel benieuwd wat het effect gaat zijn van het feit dat de late night in het najaar naar 22:00 gaat. Hopelijk gaat dit niet ten koste van het aantal programma’s voor de presentatoren en krijgen ze een plekje op bijvoorbeeld RTL5.

  Geraldine Kemper bijvoorbeeld vind ik echt een talent. Het zou toch zonde zijn als het bij 1 programma blijft wat eerder is aangekondigd. Die moet je toch minimaal drie eigen programma’s geven voor een half TV-seizoen om vlieguren te maken. Daarbij naast het zware programma dat ze gaat maken graag iets waar haar vrolijkheid en enthousiasme in naar voren kan komen.

  Liever allemaal een paar programma’s dan de ene 1 en de ander een stuk of 5.

 28. WEST*

  oude 5 uur shows met Viola en Cath Keyl kan ook , is gewoon leuk om terug te zien

 29. WEST*

  en wat dacht je van Breekijzer op SBS6

 30. tom

  klootjesvolk blijft toch wel kijken. Herhalingen maakt niets uit. Kijk bv naar Steenrijk Straatarm: herhaling op herhaling maar nog steeds evenveel kijkers!

 31. Teuntje

  Doodziek van die Linda de Mol en maar uitmelken jongens de shit die ze maakt kunnen de Lindas de Pattys de Patricias de Hazes… Rioolvinken Frogers eens oprotten

 32. Ron

  @Zomaar een persoon: maar dan beter.

 33. Bart

  @Ron Beau/Jinek blijven gewoon zoals het was de aflopen tijd. Prima talkshows! Hoeft helemaal niets aan veranderd te worden. Als RTL nou echt wat wil toevoegen dan brengt in de maanden december, Juli en Augustus Lekker Laat met Paul de Leeuw terug op tv.

 34. Chiel

  @WEST*, Videoland.

 35. Kanslozen TV

  Als je nu echt niets anders meer hebt in leven kijk je Gooische vrouwen in de herhaling.

 36. Wyatt

  Iedereen die zo zit te huilen dat ze andere series hadden moeten herhalen… Als je zo erg zit te wachten op oude series moet je eens een keer verder kijken dan NPO1, RTL4 of SBS6.

  RTL Lounge zend veel oude meuk uit. En bijna alles staat ook op Videoland.

 37. Klaaswaal

  Mijn (ongevraagde) advies: helemaal stoppen met die talkshows, of nog beter met minimaal 5 commerciële en 2 publieke zenders.

 38. Komt er geen Zomer met Art?

  Dat was een succes geworden in Artis.

 39. Mark

  Ik vrees hooguit 200.000 kijkers voor Gooische Vrouwen, ook door al die hh als lead-in, die halen allemaal ook niet de 500.000 kijkers. Let maar op: nu trekken de kijkcijfers van HvNL op SBS 6 weer aan, is altijd in de zomer als RTL op apegapen ligt. Kijkers willen toch live actualiteit zien, en de RTL 4 kijker zapt dan om half 11 maar twee zenders verder. Als het in augustus 30 graden is en mensen pas tegen half 11 weer naar binnen gaan is het eerste wat ze aanzetten Op 1 of HvNL. Is niemand die naar hh gaat kijken.

 40. Commercieel Okay

  Ach een maandje vakantie is prima.
  Ik ben ook 3 weken weg…
  Maar inderdaad een derde persoon erbij zou wel uitkomst bieden RTL4.
  Dus buiten Eva en Beau ….n.n…..

 41. Bart

  @Klaaswaal Als ze dat zouden doen dan lopen heel veel geld mis. Ze verkopen nu reclame voor op die zenders en daar gaat het om. Het gaat er helemaal niet om of jij naar die zenders kijkt of dat ze een leuke programmering hebben voor de kijker. Wat wel het uitgangspunt zou moeten zijn want dan zouden er meer mensen kijken maar dan zouden de kosten ook hoger liggen. Het gaat er hoofdzakelijk om of de doelgroep de reclame ziet. Verder maakt het eigenlijk niemand wat uit.

 42. De doelgroep kijkt helemaal geen reclame meer

  @Bart

  Zelfs de doelgroep zapt weg als er reclame komt.

  Reclame kijken is zo 1988

 43. Mar

  Welnee al dat geleuter in die “ fantastische” talkshow OP1 komt ook je neus en oren uit. Ga lekker op vakantie en wat mij betreft kom daarna 1 x in de week terug. Meer dan voldoende. Strontziek wordt je ervan. Iedere keer hetzelfde. Beau was tenminste nog een beetje leuk om naar te kijken. Ga lekker buiten zitten, lees een boek en zet daarbij de radio op een fijne zender. Gewoon vakantie dus. Eind Augustus zien we wel weer verder wat de omroepen ons brengen. Niets nieuws waarschijnlijk.

 44. Piet

  Lekker ongeloofwaardig. RTL is ingestort op de late avond maar HvNL krijgt er geen kijkers bij. Op1 is ineens super goed bekeken

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.