RTL ontkent paniek: ‘We experimenteren gewoon’

RTL heeft zich dit jaar even goed vergist in de sterk toegenomen autonomie van de tv-kijker. Een gemakzuchtige zomer vol herhalingen werkt niet langer: meer dan ooit keerde de kijker RTL 4 vorige week de rug toe toen de lockdown van de zender begon. Na één week zonder Beau begint de paniek nu toe te slaan: op woensdag wordt in allerijl een programma van RTL 5 naar vlaggenschip RTL 4 verplaatst en Gooische Vrouwen wordt na donderdag direct van de late avond gehaald.

Het enige probleem is: de herhalingen worden vervangen door andere herhalingen. En dat is natuurlijk niet de oplossing. Maar het gehussel tekent de paniek bij RTL. Of, zoals RTL het zelf noemt: “In de zomer is het tijd om te experimenteren met andere programma’s.

Ah, experimenteren welke herhaling wel werkt en welke niet: heel creatief. Volgens RTL is de zomer nou eenmaal ‘een tijd waarin we veel experimenteren’. “Als sommige plannen niet aanslaan, dan wijzigen we die.”

De woensdagherhaling van Rooijakkers over de Vloer wordt ingeruild voor Britain’s Got Talent. “Britain’s Got Talent doet het erg goed op RTL5. Daarom geven we dat programma nu een prominentere plek in onze programmering.

En aangezien Gooische Vrouwen als late-night-show ‘minder goed’ werkt, komen daar straks herhalingen van De Zwakste Schakel te staan.

Pas medio augustus komt RTL 4 weer uit lockdown. Dan begint het nieuwe seizoen van de talkshow van Eva Jinek.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen