RTL met racismegum door Joling en de buitenlanders?

Het in potentie meest controversiële tv-programma van het komende seizoen is ongetwijfeld Joling en de Buitenlanders, het nieuwe programma waarin de islamkritische Gerard Joling op bezoek gaat bij mensen uit andere culturen. Nu het racismedebat is ontploft, lijken de media voorgoed veranderd: de cafépraat van Veronica Inside kan niet meer, films en series worden gecensureerd en RTL gaat momenteel met de racismegum door de film Gooische Vrouwen 2. Hoe gaat dat straks met Joling?

De opnames zijn al bijna een jaar bezig en Gerard heeft al flink wat ongepaste grappen gemaakt. De zanger houdt er nu rekening mee dat RTL flink wat opmerkingen weg zal monteren.

Gerard geeft ruiterlijk toe dat hij af en toe best pittige grappen heeft gemaakt, maar dat kan anno 2020 ineens helemaal niet meer. “Het is best af en toe pittig. Mijn humor daarin zit ook op de rand“, zegt de zanger tegen Privé TV.

Hoewel een racismerel erg slecht zou zijn voor zijn carrière, hoopt Gerard op z’n Johan Derksens dat RTL alles er gewoon in laat. “Ik denk toch dat ik ga dat ga bespreken bij RTL“, zegt hij.

De entertainer is er geen fan van om alles maar te censureren. “Ik denk dat alle grappen die erin zitten, we erin moeten laten.

Lees ook: RTL met racismegum door Gooische Vrouwen-film (4 juli)

Foto: Martijn van Gelder, RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen