RTL met racismegum door Joling en de buitenlanders?

Geplaatst op di 07 jul 2020 om 9:15

Het in potentie meest controversiële tv-programma van het komende seizoen is ongetwijfeld Joling en de Buitenlanders, het nieuwe programma waarin de islamkritische Gerard Joling op bezoek gaat bij mensen uit andere culturen. Nu het racismedebat is ontploft, lijken de media voorgoed veranderd: de cafépraat van Veronica Inside kan niet meer, films en series worden gecensureerd en RTL gaat momenteel met de racismegum door de film Gooische Vrouwen 2. Hoe gaat dat straks met Joling?

De opnames zijn al bijna een jaar bezig en Gerard heeft al flink wat ongepaste grappen gemaakt. De zanger houdt er nu rekening mee dat RTL flink wat opmerkingen weg zal monteren.

Gerard geeft ruiterlijk toe dat hij af en toe best pittige grappen heeft gemaakt, maar dat kan anno 2020 ineens helemaal niet meer. “Het is best af en toe pittig. Mijn humor daarin zit ook op de rand“, zegt de zanger tegen Privé TV.

Hoewel een racismerel erg slecht zou zijn voor zijn carrière, hoopt Gerard op z’n Johan Derksens dat RTL alles er gewoon in laat. “Ik denk toch dat ik ga dat ga bespreken bij RTL“, zegt hij.

De entertainer is er geen fan van om alles maar te censureren. “Ik denk dat alle grappen die erin zitten, we erin moeten laten.

Lees ook: RTL met racismegum door Gooische Vrouwen-film (4 juli)

Foto: Martijn van Gelder, RTL
28 Reacties op “RTL met racismegum door Joling en de buitenlanders?”


 1. rob

  Racismedebat ontploft? Het begint pas net…..

  Ongemakkelijk maar wel heel noodzakelijk.

 2. Robert

  RTL gaat voor racisme.

 3. By the way

  Zucht… laten we vooral op voorhand op zoek gaan naar uitingen waar we mogelijk het stempel ‘rascisme’ op kunnen zetten.

  Het lijkt al niet eens mogelijk te zijn om een fatsoenlijke discussie te voeren over wat wel en wat niet rascisme is. En nu gaan mensen in een editing room voor ons bepalen wat we op basis daarvan wel of niet mogen gaan bekijken? Gevaarlijke ontwikkeling.

 4. Truus

  Wat is het toppunt van discriminatie ?
  voor een n.ger zijn huis poepen
  en zeggen sorry uw zoontje is gesmolten
  …..het is om te gieren.🤡

 5. WEST*

  Volgen jaar gebeurt er in de wereld misschien iets erger, dan is het weer vergeten en is het ieder voor zich ! En een w.o.3 is heel dichtbij !

 6. Captain Caveman

  Al die tere zieltjes en kneusjes waaruit dat kijkersvolk bestaat. Daar moet je wel voorzichtig mee om gaan. Breekbaar en lief is het credo bij rtl.

 7. WEST*

  omgekeerd ra si sme is……?. straks weer lekker bruin kleurtje halen in de zon , maar zwarte piet mag niet
  Zou er ergens in 2040 het verboden zijn om je lekker in de zon bruin te bakken?

 8. Humor ligt op straat

  Humor is dood. Dankzij RTL, die daarom ook zijn naam heeft aangepast in: Racistische Televisiepresentators Lijkenhuis.

 9. Fred

  Leuk niveau hier!! Echt… te gek!! Moderator grijp eens in… dit kan gewoon niet!!

 10. Mike

  Fred, dit is vrijheid van het woord, je mening kunnen zeggen. Er zit geen woord in wat jou in een shock hoeft te brengen…

 11. Zalmneusje

  Er is geen racismedebat!!! Er is een activistische agressie gaande jegens alles wat blank en/of Westers is.

 12. PJV

  De multikul maakt ons land kapot! Het feit dat de politiek hier niks aan doet zegt veel over hun belangen en de schending van de rechten van de oorspronkelijke Nederlanders. Ons opzadelen met multikul die NIEMAND ooit heeft gewild en daar ondervinden wij nu de ellende van!

  Wanneer stopt deze nachtmerrie??!!

 13. Jan

  Het uitgummen van scenes en/of grappen uit films en series is echt te zot voor woorden. De gekwetsten onder onder ons willen naar een Taliban-achtige samenleving waar het vrije woord onderdrukt wordt en alleen de WokeWaarheid verteld mag worden. Gevaarlijke ontwikkeling voor de ontwikkelde westerse wereld waarin wij in alle vrijheid kunnen leven. Dit zal namelijk niet stoppen bij het schrappen van dit soort dingen. We kunnen onze borst natmaken voor de Marxisten die hun kans ruiken.

 14. Peanut

  Natuurlijk heeft Geer alleen maar iets gezegd van ‘we moeten er even naar kijken’. En hier is het direct de ‘racismegum’. Lekker iedereen tegen elkaar opzetten, goed bezig.

 15. WEST*

  PJV wat dacht u wat als er geen multiculturele samenleving zou bestaan in Nederland, we zouden dan met heel veel ouderen zitten, bijna geen jongeren, en AOW voor de ouderen onbetaalbaar , en zou veel lager zijn!
  Denk eens na…als al die bedrijven../ winkeltjes van al die culturen in Nederland niet zou bestaan , dan zou de economie er veel slechter aan toe zijn , en u overal als Nederlander de hoofdprijs voor moeten betalen !
  Hoe meer inwoners hoe meer geld er wordt uitgeven dus goed voor de economie , dus goed voor iedereen !

 16. Annoniemus

  @Fred en nu weer terug onder je steen , mafklapper !

 17. WEST*

  Waarom doet RTL dat , waarschijnlijk zijn er meer dan de helft van hun kijkers medelanders , als ze die tegen krijgen dan kan RTL sluiten
  Het is toch bekend dat de Surinaamse bevolking in Nederland naar RTL kijkt
  Staat de hele dag aan hoor!!!

 18. IngridHenk

  Joling vindt het wel vanzelfsprekend dat de wereld zonder voorbehoud LGBT+ accepteert, maar geen begrip heeft voor mensen die zich gediscrimineerd voelen door witte mensen.

 19. Jan

  Beste West, het is allang bekend dat de multiculti samenleving totaal mislukt is. Turken voelen zich meer Turk dan Nederlander. Zelfde geldt voor Marokkanen. En helaas voor zovelen die hier met een dubbel paspoort geboren zijn.

  Daarbij “hoe meer mensen hoe meer geld er uitgegeven wordt” slaat helemaal nergens op. Hoe meer immigranten, hoe meer hulpbehoevenden, hoe meer de Nederlandse Staat moet bijspringen, hoe meer de werkende Nederlander kan bijdragen en hoe minder besteedbaar inkomen er overblijft.

 20. Zomaar een persoon

  Als een racismerel slecht zou zijn voor zijn carrière, heeft hij alsnog ruim genoeg op z’n bankrekening staan om het tot in z’n kist/urn uit te zingen op de Bahama’s.

 21. aldus

  Mike, je mag alles denken maar niet alles zeggen, Niet volgens de wet en niet volgens de grondwet. Fred, dank dat er af en toe nog iemand iets zegt over alle vuilspuiterij die op deze site gemeen goed geworden is. Goed gezien Rob.

 22. Tsja

  Reisprogramma’s van RTL zijn al jaren cringe en staan bol van racisme. Beter Laat Dan Nooit is ook wanstaltig in de manier op die fossielen staan te lachen om de lokale bevolking. Niet om aan te zien.

 23. Onze Held Geert

  Haha die West slaat de plank ff lekker mis.
  Ik heb niks tegen anderskleurigen of mensen die elders hun roots hebben liggen.
  Wel tegen immigranten én Nederlanders die middels hun geloofs overtuiging de dienst willen uitmaken.
  Ga eerst eens werken en wat bijdragen aan de Nederlandse maatschappij in plaats van alleen maar pakken en schreeuwen.

 24. Bart

  @rob Helemaal niet noodzakelijk op deze wijze. Je kan overal grappen over maken.

 25. PJV

  @west

  Jij trapt in die linkse leugens!

 26. anoniem

  Denk toch dat het voorgenomen “racismedebat” o.l.v. Jort Kelder potentieel controversiëler is.. :-D

 27. Samantha

  Als 95 procent van Nederland voor Zwarte Piet is waarom trekt RTL zich dan überhaupt wat aan van die activisten?

  95 procent van de bevolking van Nederland voelt zich gediscrimineerd omdat activisten hun traditie Zwarte Piet onterecht beschuldigd van onder andere racisme.

 28. Rob (Robbedoes)

  IK voel mij gediscrimineerd door die activisten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.