RTL is optimistisch: ‘Markt herstelt na harde klappen’

Waar John de Mol al aan het begin van de covidcrisis koos voor de paniekkoers, blijft RTL Nederland verfrissend optimistisch. De klappen waren fors, maar er is herstel en een reorganisatie is niet nodig. Dat heeft algemeen directeur Sven Sauvé gezegd bij het Cross Media Café, meldt Nederlands MediaNieuws. De markt is zich volgens Sven al aan het herstellen. “Dat ging heel hard en had een behoorljike impact. We houden met drie scenario’s rekening“, zegt de mediaman.

Het meest optimistische scenario is een herstel in V-vorm, daarna volgden de U-vorm en de L-vorm. “Ik twijfel of een V-scenario met een snel herstel aan de orde is. Een U-shape of L-shape is ook mogelijk. Wij houden met een U-shap herstel rekening. Dat is minder negatief maar we staan niet te jubelen.”

Er heerst nou ook weer geen hosannastemming, zegt Sven. “Wat we nu aan averij oplopen zal enige tijd duren, voor het opgelost is“, zegt hij. Maar: “Er is geen reden tot een reorganisatie.”

RTL maakte aanvankelijk gebruik van de NOW-regeling waarbij de overheid salarissen doorbetaalde, maar van de nieuwe regeling die sinds 1 juni geldt is géén gebruikgemaakt.

Nieuwsuur-bekendheid Mathijs Bouman denkt dat we alle reden hebben om optimistisch te zijn. “Na de val in maart en april van zo ongeveer elke macro-economische indicator, gaan de cijfers nu juist harder omhoog dan verwacht. Nee, dat is nog geen bewijs van V-vormig herstel. Maar na maanden van onmachtig staren naar dalende curves, geeft het toch een gevoel van opluchting“, zegt hij op zijn weblog.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen