RTL 4 onthult binnenkort zijn 5 Uur Show-killer

Na de zomerstop moet RTL 4 het zonder de Daphne Bunskoek-show 5 Uur Live stellen. Dat programma is door de sponsor, de Postcode Loterij, naar SBS 6 verplaatst waar het verder gaat onder de beroemde titel De 5 Uur Show. RTL 4 is echter geenszins van plan om dit tijdslot uit handen te geven en gaat het niet goedkoop invullen met import à la The Bold and the Beautiful. De zender komt met een alternatief, maar wat het precies wordt houdt het station voorlopig nog even geheim.

Hoewel de kijker en masse wegloopt, wordt het komend seizoen dus erg druk om 17.00 uur: NPO 1 heeft zijn kijkcijferhit Tijd voor MAX, SBS 6 gaat het proberen met De 5 Uur Show en ook RTL 4 komt met iets.

Tv-kenner Rob Goossens gisteren in RTL Boulevard: “Ik heb toevallig vanmiddag nog even met Peter van der Vorst gebeld. Ik was natuurlijk ook benieuwd, maar hij wil er nog niets over zeggen. Hij zegt wel: ‘We zijn ermee bezig en we hopen daar snel een aankondiging over te doen.‘”

Het is nog volstrekt onduidelijk waar RTL 4 mee komt. Je zou zeggen dat een derde talkshow iets te veel van het goede is om vijf uur, maar aan de andere kant is de kans dat De 5 Uur Show op SBS 6 aanslaat wel erg klein.

Wellicht komt RTL 4 om vijf uur met een programma uit een heel ander genre, bijvoorbeeld een quiz of reality. We zullen het ergens deze zomer te weten komen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen