Richard Groenendijk: ‘Niet ik, maar RTL steelt format!’

Richard Groenendijk vindt het onterecht dat hij met zijn zaterdagavondshow Hard Spel op NPO 1 beschuldigd wordt van formatdiefstal. Het is juist het kopieerapparaat van RTL dat overuren heeft gedraaid. Dat zegt hij op Instagram. Hard Spel, dat afgelopen weekend met 898.000 kijkers begon, lijkt volgens veel kijkers wel heel erg op de Ruben Nicolai-hit Ik Weet Er Alles Van op RTL 4. “Leuk, alleen het lijkt erg veel op het RTL-programma Ik Weet Er Alles Van“, luidt een van de reacties.

Volgens Richard zit de vork echter anders in de steel. Ik Weet Er Alles Van, dat vorig jaar zomer van start ging, is juist een kopie van zíjn net gelanceerde tv-programma, meent hij.

Richard verdedigt zich op de socials. “Nee, het RTL-programma is een soort bewerking van het originele format uit Australië“, zegt hij.

Het enige echte origineel is door BNNVARA gekocht, zegt hij. “Wij hebben gewoon het originele format uit Australië gekocht. RTL was alleen eerder. Da’s alles.

De komediant is heel erg blij met de mooie kijkcijfers van de spelshow. “Natuurlijk héél blij met de mooie kijkcijfers, maar nog veel blijer met de reacties op het programma zelf. Dankjulliewel!

Ik zie zelf natuurlijk heus een aantal verbeterpunten, maar als het de kans krijgt om te groeien komt het helemaal goed! En nee: er zit geen lachband onder, maar het (kleine) publiek zit vanwege corona verdeeld door de studio waardoor het een beetje blikkerig klinkt. Dat heb je met die anderhalve meter afstand.

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen