Rob Goossens: ‘Vierkoppige Talpa-top faalt in VI-rel’

Rob Goossens vindt dat de vierkoppige Talpa-top compleet faalt in de rel rondom Veronica Inside, de grootste kijkcijferhit van Veronica. Dat gaf hij gisterenavond aan in RTL Boulevard. De gebeten VI-ster Johan Derksen heeft in een column hard uitgehaald naar Talpa-bobo’s John de Mol, Paul Römer, Erland Galjaard en Marco Louwerens, met wie hij daags voor zijn gewraakte zwartepietgrap nog aan tafel zat. Ze wilden een dagelijkse VI-talkshow, maar nu hoor je ze niet meer, aldus Johan.

Rob vindt het begrijpelijk dat Johan hen nu neerzet als ‘notoire opportunisten’. “Ik denk dat het een beetje te maken heeft met het feit dat Talpa gewoon een gekke organisatie is“, zegt hij.

De tv-kenner wijst op de merkwaardige bedrijfsstructuur van Talpa. “Bij een normale organisatie heb je een baas met wat mensen eronder, maar nu heb je een baas helemaal bovenaan – namelijk John de Mol – die helemaal geen functie in het bedrijf heeft. Hij is niet de directeur. Dan zit er een televisiedirecteur, Marco Louwerens, die eigenlijk is voorgedragen door zijn beste vriend Erland Galajard, die ook weer geen directiefunctie heeft.”

Het is een zooitje, meent Rob. “Er zitten eigenlijk vier mannen een bedrijf te leiden, die allemaal niet echt kunnen zeggen: ‘Zo gaan we het doen!’ Ik denk dat de bal gewoon in het midden is gevallen en ze met z’n vieren naar die bal hebben zitten staren. Het is nu twee weken later en er is nog steeds niemand die een stap heeft gezet.”

Mismanagement van Talpa, vindt hij. “De pr-afdeling zet alles op alles om dit maar gunstig voor Talpa te spinnen. Als ze al die uren die ze aan de lijn hebben gehangen om te proberen om de stukken op de Boulevard-site en Telegraaf-site aangepast te krijgen, hadden gestoken in het contact met Johan, René en Wilfred, dan had dit stuk van Johan Derksen ongetwijfeld niet vandaag in de krant gestaan.”

Lees ook: Johan Derksen blikt in opiniestuk Telegraaf terug op rel (maandag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen