Rob Goossens: ‘Vierkoppige Talpa-top faalt in VI-rel’

Geplaatst op wo 08 jul 2020 om 11:50

Rob Goossens vindt dat de vierkoppige Talpa-top compleet faalt in de rel rondom Veronica Inside, de grootste kijkcijferhit van Veronica. Dat gaf hij gisterenavond aan in RTL Boulevard. De gebeten VI-ster Johan Derksen heeft in een column hard uitgehaald naar Talpa-bobo’s John de Mol, Paul Römer, Erland Galjaard en Marco Louwerens, met wie hij daags voor zijn gewraakte zwartepietgrap nog aan tafel zat. Ze wilden een dagelijkse VI-talkshow, maar nu hoor je ze niet meer, aldus Johan.

Rob vindt het begrijpelijk dat Johan hen nu neerzet als ‘notoire opportunisten’. “Ik denk dat het een beetje te maken heeft met het feit dat Talpa gewoon een gekke organisatie is“, zegt hij.

De tv-kenner wijst op de merkwaardige bedrijfsstructuur van Talpa. “Bij een normale organisatie heb je een baas met wat mensen eronder, maar nu heb je een baas helemaal bovenaan – namelijk John de Mol – die helemaal geen functie in het bedrijf heeft. Hij is niet de directeur. Dan zit er een televisiedirecteur, Marco Louwerens, die eigenlijk is voorgedragen door zijn beste vriend Erland Galajard, die ook weer geen directiefunctie heeft.”

Het is een zooitje, meent Rob. “Er zitten eigenlijk vier mannen een bedrijf te leiden, die allemaal niet echt kunnen zeggen: ‘Zo gaan we het doen!’ Ik denk dat de bal gewoon in het midden is gevallen en ze met z’n vieren naar die bal hebben zitten staren. Het is nu twee weken later en er is nog steeds niemand die een stap heeft gezet.”

Mismanagement van Talpa, vindt hij. “De pr-afdeling zet alles op alles om dit maar gunstig voor Talpa te spinnen. Als ze al die uren die ze aan de lijn hebben gehangen om te proberen om de stukken op de Boulevard-site en Telegraaf-site aangepast te krijgen, hadden gestoken in het contact met Johan, René en Wilfred, dan had dit stuk van Johan Derksen ongetwijfeld niet vandaag in de krant gestaan.”

Lees ook: Johan Derksen blikt in opiniestuk Telegraaf terug op rel (maandag)

Foto: SBS
32 Reacties op “Rob Goossens: ‘Vierkoppige Talpa-top faalt in VI-rel’”


 1. Frank

  Als John nou een beetje slim is, gooit hij Errie en Marco eruit.
  Hebben beiden nooit iets positiefs gepresteerd.

 2. Casper

  Robje heeft weer een mening met als bron RTL roddel Boulevard.

 3. kat

  Talpa maakt meer kapot dan je lief is.

 4. Berend van Bouten

  Als die top hand in eigen boezem zou steken dan zouden ze toegeven dat ze er helemaal niks van bakken.
  Nu kijken ze lijdzaam toe hoe de kip met de gouden eieren wordt geslacht.
  One John zou ze per direct op non-actief moeten zetten wegens jarenlang wanpresteren en er een paar adequate zender managers op moeten zetten. Einde aan het amateurisme!! Tijd voor actie!! Het is al vijf over twaalf!!

 5. Sjoerd

  Die Talpa top faalt in wel meer dingen.

 6. Teuntje

  Tis een zootje bij Talpa ze vullen hun zakken en denken verder het zal wel de kijkers zijn toch dom volk

 7. Joost

  @Teuntje
  John’s zakken raken al aardig leeg.
  Als het zo doorgaat, bestaat Talpa over een jaar niet meer.

 8. Henk

  Volgens mij weet Rob niet dat de heren een hekel hebben aan Erland, dus dat hij zich er sowieso niet mee moet gaan bemoeien!

 9. rollins

  Een journalist is iemand die feiten verzamelt die van algemeen belang zijn. Die feiten publiceert hij of zij in een bepaald medium zoals bijvoorbeeld in een krant, tijdschrift, website of op televisie en radio. Een journalist bedrijft daarmee journalistiek.

  De mening van Robje is volstrekt oninteressant.

 10. Bart

  @Henk Dat is helemaal waar. Daar is zelf een heel boek aan gewijd een aantal jaar geleden. Een aanrader voor iedereen!

 11. MolTalk

  Men vergeet dat er ook nog een CEO van Talpa is, dat is Peter de Monnink, trekpop van John de Mol, met nog een aantal zelf aangestelde trekpoppen onder hem. Hoe dan??

 12. Anti-racist

  Inderdaad was het een zwartepietengrap. Maar toch zijn de intelligente, lieve Zwarte Pieten niet beledigd dat ze mogelijk vergeleken werden met een boze raaskallende Akwasi.

 13. Ron

  Het blijft een rare snuiter die Goossens maar hier heeft hij natuurlijk wel een punt. Het is een zooitje bij Talpa en niemand weet wie daar nu de baas is. Het is geen gezonde bedrijfsvoering in ieder geval.

 14. Huismaker

  Niet te zien bij het mediakartel:
  Vandaag:

  https://www.youtube.com/watch?v=tBrAMWLmjF8

 15. age

  Vlgs mij is nu Rene van der Gijp aan de beurt om zijn mening weer eens te geven?

 16. Chantal

  Ik hoop dat er een Boeing neerstort op het gebouw van Talpa.

 17. Hopsakees

  Die top is (buiten John dan) natuurlijk een lachwekkend gezelschap.

  Galjaard was (met de nadruk op ‘was’) natuurlijk een tijdje een goede programma-directeur. Maar op een gegeven moment was het ook kwijt. Slappe formats en zijn eigen vrouw en vriendjes naar voren schuiven.

  Paul Römer is een zeer zwakke manager die het begin van de neergang van Endemol inluidde. Hij claimt een belangrijke mede-bedenker te zijn van enkele formats, maar hij pronkte met andermans veren. Bij Ajax al snel eruit gebonjourd. NPO leiden is een makkie. En nu mag hij hier weer j-knikken naar John.

  Marco Louwerens moet God op zijn blote knieën danken dat Gijp, Genee en Derksen hem voor het voetlicht hebben gebracht. Anders was het gewoon net zo’n kneus gebleven als die andere anonieme programmaleiders bij RTL. Ook wel heel typerend dat hij na de rel totaal onzichtbaar bleef. Normaal zichzelf op de borst kloppen, maar als het onder zijn verantwoordelijkheid en leiding gruwelijk mis gaat, hoor je hem niet. Waar was hij toen Genee besloot om een Joegoslavië Tribunaal op te tuigen om Genee terug zijn hok in te schoppen?

 18. Pim

  Als Johan een beetje slim is gaat ie lekker op vakantie … en komt ie nooit meer terug…. nu is ie alleen maar aan het schoppen en voorsorteren op een exit…

 19. Matthijs Zelf.

  Erland Galjaard heeft RTL groot gemaakt.

 20. Jannie Venijnig

  @Huismaker, Wanneer akwazig er zou staan doet de po dag en nacht uitzenden op alle po radio en tv zenders. En dat dag in dag uit jaar in jaar uit. De po moet gesaneerd worden tot op hun botten.

 21. Casper

  Een eenzijdig verhaal Derksen – aan roddelrubriek Telegraf/Boulevard is mening en geen feit.

 22. raam

  Sorry,

  maar dit is journalistiek

  niet likken en zuigen

  nederland land van likken

  Rob Goossens

  heb je een eigen bedrijf

  op afstand lullen is niet de kunst

  hypocriet maandloner

  is/was er in de famil.ie geen ambitie

  voor eigen bedrijf

  zit niet in je/jullie gene

  Meneer John de Mol

  doe hem na

  praat hem na

  je ballen zijn te zacht

  als je ballen zou hebben

  als meneer John de Mol

  dan zou je anders piepen

  maandloner…………..

 23. F. tot op het botman

  JOHN! Wakker worden, het is inmiddels 2020.

 24. Arie

  Hij heeft gelijk dat de Talpa-top faalt. Marco Louwerens kan wel wat, onder meer nevenkanalen optuigen politieachtervolgingen en B- en C-films.

 25. robb

  Derksen zoekt aandacht hij wil zijn 500.000 niet kwijt.

 26. MolTalk

  Het zijn allemaal Farizeeers!

 27. Caramba

  Ach, was de formule niet een beetje sleets?
  Zo vergaat het nu eenmaal rechtste mannen. Iedereen alsmaar afzeiken, en als iedereen aan de beurt is geweest richt het afzeiken zich vroeg of laat op elkaar. En dan komt de kleinzielige inborst pas echt bloot te liggen en is het huis te klein.

 28. Marjan Veldman

  Het is al vijf jaar of langer een zooitje, en dat zal zo blijven tot John de knoop doorhakt en ze op de keien flikkert.
  In dit geval is een keiharde en ijskoude sanering noodzaak.

 29. Xavier

  Marco Louwerens zou met een whiskytje achter de kiezen een mailtje aan Johan moeten sturen dan komt alles wel weer goed.

 30. Jansen

  @Xa4: Louwerens moet gewoon ff een mailtje sturen met als bijlage zijn ontslagbrief.

 31. Content is Goud

  MET MEEL IN DE MOND

  Al die te duur betaalde managers en directeurtjes bij Talpa praten (helemaal in het bijzijn van de grote baas) altijd met meel in de mond. Altijd rijden met één voet op de rem: Wat zou John ervan vinden? Wat zou John willen? John heeft gezegd dat…! John dit, John dat…blablabla, chocoladevla…!

  Daardoor vallen dit soort hoog oplopende VI-kwesties, die direct een snelle strakke hand eisen, tussen wal en schip en zit iedereen elkaar verdoofd aan te kijken. Of eigenlijk wacht iedereen op hét signaal van de roerganger om hun eigen hachje te redden. Maar als de PH-EDM privé-jet net geparkeerd staat in Faro Portugal dan loopt het volledig uit de hand en durft niemand een vuist te maken. Alleen John zelf krijgt de VI-meute weer terug in hun hok. John, waar ben je?

 32. robert

  Er gebeurt alleen wat als John wil dat er iets gebeurt. Zo simpel is dat. De rest eromheen zijn waterdragers. Wat ze weten en waar ze goed voor worden betaald. En dat is tegelijkertijd precies de reden waarom het niet werkt. Het is een vicieuze cirkel. John, de productiemaatschappij Talpa en de zendergroep zijn één en dat werkt gewoon niet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.